Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Павел Иванов »

Айде ще ти отговоря макар че тук не е място да си изтипосваме гардеробите :lol: :lol: :lol: Преди известно време имах за малко Sportex Kev Spin Light 12 - 28 g . Взех си го най-вече заради прекрасно намалената цена в един онлайн магазин . Определено това не е въдицата за което се споменава че е направена . Няма нищо общо с лайт такава , за риболов на пъстърва , кустур и пр. Без да си слагам грях на душата ще спомена че беше една много добра щукарка но в този диапазон имам две други които според собствените ми виждания ме удволетворяват повече и тази беше подарена на баща ми . "Бърничкал" съм няколко от евтините им модели и са ми затвърдили мнението че специално те на база "усет" , "визия" и "функционалност" , по нищо не се различават примерно от АваШима , даже напротив , освен по цена :wink: Инак като цяло мнението ми за тях съм го споменавал не веднъж - Не си струва да се взима въдица за която самите и "производители" се срамуват да кажат къде е произведена . Та тъй :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

Реших да си купя въдица долу горе в споменатия в предишните постове диапазон.Естествено искам да взема най доброто за парите си авида и чичо Гари не мога да си ги позволя, та се загледах се в тези пръчки от марката FENWICK идеално се вместват в бюджета ми и са американска марка с традиций. Та така дали да скачам в дълбокото с покупка от ибей и заслужава ли си тоя FENWICK като марка .Поточно говоря за тази въдица http://www.ebay.com/itm/FENWICK-EAGLE-G ... 27c796fe8c
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

То хубаво, но да започна малко по-встрани.
Гледам , че селъра се кани да праща така, както се продава в риболовен магазин, т.е без да поставя стоката в твърд картонен тубос.
Поне на мен така ми звучи това по-долу и не е зле да се разбереш по някое време с него, дали ще иска още пари за картонен тубос.
Condition:
New: A brand-new, unused, unopened, undamaged item in its original packaging (where packaging is applicable). Packaging should be the same as what is found in a retail store, unless the item is handmade or was packaged by the manufacturer in non-retail packaging, such as an unprinted box or plastic bag. See the seller's listing for full details.

С доставката пак отива на 100 $ и не е зле да чуеш мнения и за самата въдица.
Аз пък не мога да съм от помощ за това точно.
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

Питал съм не този един друг продавач,кои поема отговорност за повреди по пратката,отговори ми че това е куриерската фирма,той изпращал само в оригиналната опаковка в стойността на пратката има и застраховка.Обаче ако стане нещо какви разправий следват не ми се мисли.Аз лично вървя към отказване от и бей Америка като място за покупка на спининг.Воблери блесни ,дреболий да ама за въдица не ми се рискува,ако е Англия по бива.Все пак ще ми е интересно да чуя мнения за марката FENWICK,гледам продават стари спининги от 60те 70те години,значи марката е страдиций.В България държат цени като на светия Croix.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Марката Фенуик навремето е била най-голямата такава в световен мащаб . Първата американска фирма започнала да произвежда карбонови въдици и вкарала си як автогол с прибързаната им доживотна гаранция . Не случайно бат Гари , който бидел все още проЗд билдер в Ламиглас , се е напънал стоически на тема карбонов плат и как да изработим бланки от него при това те да не се чупят кът солети когато са по-високомодулни . В момента традициите при Фенуик са повече на исторически книжки отколкото на практика , как при Мичел , но все още имат някое и друго добро попадение . На теб също бих ти препоръчал Беркли SERIES ONE SKELETOR PRO Spinning 2.70м , 7-28г , в този клас . Най-малкото можеш да го пипнеш тук а и цената му е много прилична в БГ . Стари спининги на Фенуик , по-специално карбоновите им такива , не си купувай :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ivanpl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanpl »

Не че съм някакъв кой знае какъв капацитет, ама като отидеш да гледаш Скелетора, виж и Vendetta Spin - Abu Garcia. Имам я във варианта Vendetta Spin 562 и според мен заслужава всяка стотинка ;)
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

Вече два пъти я гледам и аз тази пръчица Vendetta Spin - Abu Garcia http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3956 и много ми хареса и на мен, обаче лайт версията на 1.80...
Е, не съм и аз голям капацитет в тази област, така че ако някой разбира повече и има наблюдения, може да коментира... :)
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

Благодаря на Павел Иванов за съвета,към 15 като взема паричките отивам да тръскам решено е.Не е ли то да тръснеш да видиш.Иначе от черито на Беркли в този диапазон не останах доволен, много колесто ми се видя и бланката някак дебела ми се струва.Един приятел има скелетор ще го взема да помятам и ще реша.Иначе на външен вид е много финна и красива въдица.Ще ставам фешън риболовец и аз. 8).Е то е ясно че като вляза в магазина ще тръсна и абуто и други.Пък може да стане като предния път отидох за дам излязах със спро.
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Благодаря на Павел Иванов .......абе хора??????Кво ви става??????
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

nissana написа:Благодаря на Павел Иванов .......абе хора??????Кво ви става??????
Каквото ни става,да не сядаш на него! :wink:
Не е ли нормално(за теб колега),когато някой ти даде съвет,отдели от времето си за да ти обърне внимание,да му благодариш???
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Боев написа:
nissana написа:Благодаря на Павел Иванов .......абе хора??????Кво ви става??????
Не е ли нормално(за теб колега),когато някой ти даде съвет,отдели от времето си за да ти обърне внимание,да му благодариш???
Упражнението ти в остроумие е жалко.За ставането и сядането сме го отиграли когато,може би,си бил в ергенските гащи на баща си.Или пък си спрял на този етап от развитието си.....
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

nissana написа:
Боев написа:
Упражнението ти в остроумие е жалко.За ставането и сядането сме го отиграли когато,може би,си бил в ергенските гащи на баща си.Или пък си спрял на този етап от развитието си.....
Е,щом си го отиграл"за ставането и сядането", предполагам си му свикнал(на сядането,де).
Злобееш,драги!Злобееш!
А не трябва така! :wink:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бате, когато хората общуват приятелски не е редно да иронизираш и подмяташ хапливи реплики!
2.3 - Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители.Гневни, заядливи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани, а създателите на такива постове баннвани и изгонвани от форума без предупреждение.
Ако не си съгласен с мнението на някой можеш да изкажеш собствено и да се аргоментираш, той форума е за това. Та можеш да спориш колкото си искаш, но не и по начина по който го правиш в момента. Това обикновено води до скандали и лоши чуства еднин към друг.

За сега ти слагам едно предупреждение а следващия път бан. :cry:
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

nissana написа:.......абе хора??????Кво ви става??????
А на теб каква ти е идеята с това изказване?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А аз сега събира пари за скелетора много съм му се наточил от както павката ми го препоръча ама се чудя каква дължина да е за да го ползвам с примамки от 3 до 20 грама за гьол(щука) и река (кефал) а и макара ще ми трябва за него така че чакам мнения
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”