" Браво "на sapuna

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: " Браво "на sapuna

Мнение от Павел Иванов »

Той Сиско сигур ближе рани че интригата не можа да се завърти как е била замислена :lol: :lol: :lol:

Инак това :
Vesko1 написа:...Шаранджиите си практикуват тоя риболов..нощния,и когато видят "мрежарче"....(може би и ти си такова)...звънят на ИАРА-та...
ми звучи кът поговорката :
Крадецът вика - "Дръжте крадецът !!!"
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Павел Иванов написа: Инак това :
Vesko1 написа:...Шаранджиите си практикуват тоя риболов..нощния,и когато видят "мрежарче"....(може би и ти си такова)...звънят на ИАРА-та...
ми звучи кът поговорката :
Крадецът вика - "Дръжте крадецът !!!"
Павле...не те познавам,но сега ще ти изложа моята гледна точка относно нощния риболов.Значи...вадим ние въдиците по залез слънце (светлата част на денонощието)...и сутринта ставаме в 5ч...и почваме да разпъваме 1 час пръчки на захраненото от нас място.Пляскаме с греблата...говорим...указания разни ..наляво надясно....как мислиш ,дали ще стои тоя шаран там.Дръжки ще стои Пламене!Шарана чуе ли подозрителни шумове...си бие камшика веднага в друго направление.Значи по твоята логика ,ние шаранджиите трябва да сме постоянно КАПО!
Затова служителите от ИАРА ,които малко или много разбират от шаранджийски риболов...не правят проблеми на шаранджиите за 2-3 сопи които оставили във водата...за да могат на сутринта да се надяват на 1-2 риби.Плюс това във билета си пише колко риби можеш да задържиш за един излет.Другото се релийзва.Ако си задържал маломерна риба...или имаш риби повече от позволеното в закона,или ловиш с незаконни техники-аз съм ЗА...всеки който практикува това да изяде солидна глоба.Така ,че не можеш да сравняваш един шаранджия с 3 куки накръст...със един мрежар със километър мрежа опъната...кой каква вреда може да нанесе оставям на теб да прецениш.Тая забрана за мен е пълна глупост.Последния ми риболов ,който го съсипаха бракониерите ни излезе около 200лв разходи без горивото...за 200лв щях да си купя 50кг шаран от бракониерите...но за мен е важна тръпката ,а не месото.Месото се продава в магазина.
Така ,че не ме наричай крадец...когато не разбираш от шаранджийски риболов...не те знам какво ловиш...но шаранджия не си със сигурност.Захвърли спининга..стани шаранджия ,и тогава ще застанеш на моята "страна на медала"
Поздрави!

п.с.Можеш да ми наложиш наказание за СПОР с модератор..все ми е тая.И аз съм модератор на няколко сайта,и когато не съм прав...отстъпвам и се извинявам на юзерите.За да наречеш някого крадец ...трябват солидни доказателства,а не цитирането на някаква остаряла от 55-та година буква в закона,заради която дори и ИАРА-джиите не правят вече проблеми,защото имат много по сериозни врагове-ИСТИНСКИТЕ БРАКОНИЕРИ.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Vesko1 написа:Павле...не те познавам,но сега ще ти изложа моята гледна точка относно нощния риболов.Значи...вадим ние въдиците по залез слънце (светлата част на денонощието)...и сутринта ставаме в 5ч...и почваме да разпъваме 1 час пръчки на захраненото от нас място.Пляскаме с греблата...говорим...указания разни ..наляво надясно....как мислиш ,дали ще стои тоя шаран там.Дръжки ще стои Пламене!Шарана чуе ли подозрителни шумове...си бие камшика веднага в друго направление.Значи по твоята логика ,ние шаранджиите трябва да сме постоянно КАПО!
Затова служителите от ИАРА ,които малко или много разбират от шаранджийски риболов...не правят проблеми на шаранджиите за 2-3 сопи които оставили във водата...за да могат на сутринта да се надяват на 1-2 риби.Плюс това във билета си пише колко риби можеш да задържиш за един излет.Другото се релийзва.Ако си задържал маломерна риба...или имаш риби повече от позволеното в закона,или ловиш с незаконни техники-аз съм ЗА...всеки който практикува това да изяде солидна глоба.Така ,че не можеш да сравняваш един шаранджия с 3 куки накръст...със един мрежар със километър мрежа опъната...кой каква вреда може да нанесе оставям на теб да прецениш.Тая забрана за мен е пълна глупост.Последния ми риболов ,който го съсипаха бракониерите ни излезе около 200лв разходи без горивото...за 200лв щях да си купя 50кг шаран от бракониерите...но за мен е важна тръпката ,а не месото.Месото се продава в магазина.
Така ,че не ме наричай крадец...когато не разбираш от шаранджийски риболов...не те знам какво ловиш...но шаранджия не си със сигурност.Захвърли спининга..стани шаранджия ,и тогава ще застанеш на моята "страна на медала"
Поздрави!

п.с.Можеш да ми наложиш наказание за СПОР с модератор..все ми е тая.И аз съм модератор на няколко сайта,и когато не съм прав...отстъпвам и се извинявам на юзерите.За да наречеш някого крадец ...трябват солидни доказателства,а не цитирането на някаква остаряла от 55-та година буква в закона,заради която дори и ИАРА-джиите не правят вече проблеми,защото имат много по сериозни врагове-ИСТИНСКИТЕ БРАКОНИЕРИ.
Аз не познавам лично нито Павел Иванов,нито Vesko1,но в този ред на мисли:Аз съм крадец,няма как да вляза у вас и да крада на обяд за това естествено идвам у вас малко след полунощ.Ченгетата не трябва да ме закачат изобщо,защото аз най-много да ти взема малко техника,пари,бижута и някакви глупости.Тяхната работа е да залавят наркопласьори,убийци,камикадзета и други тежки престъпници.Ти,колега (Vesko1),не си крадец и за това не мислиш правилно (като мен).Зарежи твоя начин на живот и стани крадец,тогава ще минеш от моята страна на медала.

ПП:Сега сериозно - няма да коментирам колко е умна или безумна забраната за нощния риболов.Факт е,че това е закона и той трябва да се спазва-без коментар.Като си шаранджия,любител на нощния риболов отиди на частен водоем,на който арендатора разрешава нощния риболов и действай!

ПП2:Съжалявам ако съм обидил някой,но много се дразня от подобни коментари.

Поздрави на всички и наслука!!!
Изображение
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Вуйчо-Ваньо написа: В този ред на мисли:Аз съм крадец,няма как да вляза у вас и да крада на обяд за това естествено идвам у вас малко след полунощ.Ченгетата не трябва да ме закачат изобщо,защото аз най-много да ти взема малко техника,пари,бижута и някакви глупости.Тяхната работа е да залавят наркопласьори,убийци,камикадзета и други тежки престъпници.Ти,колега (Vesko1),не си крадец и за това не мислиш правилно (като мен).Зарежи твоя начин на живот и стани крадец,тогава ще минеш от моята страна на медала.

ПП:Сега сериозно - няма да коментирам колко е умна или безумна забраната за нощния риболов.Факт е,че това е закона и той трябва да се спазва-без коментар.Като си шаранджия,любител на нощния риболов отиди на частен водоем,на който арендатора разрешава нощния риболов и действай!

ПП2:Съжалявам ако съм обидил някой,но много се дразня от подобни коментари.

Поздрави на всички и наслука!!!
Колега...какво ще рече ЧАСТЕН ВОДОЕМ....Всички водоеми в България..са държавна или общинска собственост...но на тях не ловят само държавни чиновници...а и ДАНЪКОПЛАТЦИ...като мен,който дава 1,3-та от заплатата си на Дянков ежемесечно във вид на данъци.Не бъркай частните..с арендованите водоеми....ако водоема е общински и ти плащаш наем на общината ,на такъв водоем според закона ти също не можеш да ловиш нощем.Там също ИАРА може да проверява риболовците дали имат билет и да ги глобява за нощен риболов.ЧАСТЕН ВОДОЕМ ,означава да имаш собствена земя ,да си изкопаеш язовир...и да си го зарибиш.Тогава ти казваш кой ще кара влакаЗначи аз наемам водоем ,зарибявам го със свои средства,поддържам го,плащам наем..но моите гости не мога да ги пусна да ловят нощем ЗАЩОТО КАТО АРЕНДАТОР СТАВАМ НАРУШИТЕЛ също като тях ,че не съм упражнил контрол...ТАКА Е ПО ЗАКОН!!!!!!А това ,че закона е морално остарял и не е в синхрон със законодателството относно Нощния риболов в ЕС(визирам повечето европейски демокрации ) които нямат такава забрана.И какво ще рече "светлата част на денонощието"...значи ако съм на Камчатка 6 месеца има полярен ден...и няма да съм нарушител...ав полярната нощ ще съм нарушител по тая логика на тъпия закон.А закона няма какво да ми го цитираш, защото не е пипан от 55-та година в тая си част...сега сме 2012 "приятелю".Обаче законодателя му дай само да събира пари от билети,глоби и актове.....никакво зарибяване ,и дай им глоби да лющят на момченца на по 12години с по една пръчка на плувка от магазин за един лев....без билет...та бащите им да стават по бедни.А със върлите бракониери-делят по равно(не навсякъде ,но на доста места).
Аз като един съвестен данъкоплатец защо не мога да поискам сметка от законодателя и изпълнителя,защо той не зарибява ежегодно поверените му водоеми,за да мога аз данъкоплатеца да успея да хвана все пак нещо по светло.Ако бъка от риба...все нещо ще се хване,човек да се изкефи...а ние данакоплатците май имаме само задължения....а законите ги пишат хора ,които не са стъпвали на водоем.Гледали са го само с Гугъл мап...на лаптопчетата си в канцеларийките.
,у,ф...много се отплеснах.Ти "приятелю" си спазвай закона,а за мен не мисли.Мен като ме хванат на нощен риболов...ще си платя глобата,но тя няма да отиде за зарибяване...повярвай ми...,а за БОНУС в някой чиновнически джоб.
Нищо лично.
Последно промяна от Vesko1 на Чет Юни 07, 2012 8:56 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

stas написа:Срамна и злонамерена тема, целяща да урони авторитета на колегата. Но и повод да насочим вниманието си отново към една отворена рана- забраната за нощен риболов. Много е писано, няма да го повтаряме, но е факт, че тази забрана облагодетелства бракониерската мафия и в никакъв случай не защитава интересите на риболовците, за рибите да не говорим. И не случайно никой не я сваля вече повче от двадесет години от началото на т, нар. "демократични промени". Ето защо риболовът през нощта е от малкото частни случаи, при които макар "де юре" да съм в нарушение, не се чувствам бракониер (не че скоро съм го практикувал). Факт е, че откакто плъзнаха масово лодките, изместиха мрежарите от комфортните зони( поне през деня). По същия начин една армия от нощни риболовци ще бъде трън в очите на бракониерската сган- токаджии, мрежари и всякакви такива хайдуци. С тях трябва да се води непримирима борба, а не с хорица с една въдица или кукичка в повече, с непопълнено поленце в билета или такива, останали да ловят няколко часа след стъмване. Зорлем се създават "нарушители". Така доверие не се печели. Затова хората ще казват-"Разправиха се с бандитите, че до нас опряха!". И ще са прави.
те това е точно казано за деиствителноста в БГ-,,за кокошка няма прошка,,.вижте ги кои са истинските бракониери и кои обезрибяват водоемите-те са НАПАСТА.
И много се нервя като ес спекулира с темата ,,ЗАКОН И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА,,.Те всички закони са измислени не от ГОСПОД ,а от някои си мундьовци,които в повечето случаи незнаят за какво става дума.като се спазват много законите ,хаиде някои да ми обясни как така гърмят боеприпаси ,късат се стени на язовири и реки,как се печелят МИЛИОНИ С ТРУД,как ,,поникват,, замаци край морето,как хора на УПРАВЛЯВАЩИ СЕ СДОБИВАТ С ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ,КАК СЕ СТОИ ВЪВ ВОДОДАИНА ЗОНА НА ЯЗОВИР и още и още.КОГО ТРЯБВА ДА СЕ БЕСИ-мен и колеги които не си прибират въдиците през ноща или тези с многоцифрените банкови сметки???
крадец ли съм като си откъсна нещо от дърво на улицата ,за някои със сигорност съм такъв.
,,ЧЕСНИТЕ КАЛУТКИ,, са много пред компа,но искам да ги видя на ЖИВО КАК СПАЗВАТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА ,че даже и на 50% да ги спазват ще е МН. ДОБЪР РЕЗУЛТАТ.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

delio-haidutin написа:.....И много се нервя като ес спекулира с темата ,,ЗАКОН И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА,,.Те всички закони са измислени не от ГОСПОД ,а от някои си мундьовци,които в повечето случаи незнаят за какво става дума.като се спазват много законите ,хаиде някои да ми обясни как така гърмят боеприпаси ,късат се стени на язовири и реки,как се печелят МИЛИОНИ С ТРУД,как ,,поникват,, замаци край морето,как хора на УПРАВЛЯВАЩИ СЕ СДОБИВАТ С ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ,КАК СЕ СТОИ ВЪВ ВОДОДАИНА ЗОНА НА ЯЗОВИР и още и още.КОГО ТРЯБВА ДА СЕ БЕСИ-мен и колеги които не си прибират въдиците през ноща или тези с многоцифрените банкови сметки???
крадец ли съм като си откъсна нещо от дърво на улицата ,за някои със сигорност съм такъв.
,,ЧЕСНИТЕ КАЛУТКИ,, са много пред компа,но искам да ги видя на ЖИВО КАК СПАЗВАТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА ,че даже и на 50% да ги спазват ще е МН. ДОБЪР РЕЗУЛТАТ.
Моето мнение,колега,колкото и да не ти се вярва,е че закона трябва да се спазва независимо дали ни харесва или не.Със сигурност за абсолютно всеки закон ще се намери някой,на който не му харесва.Това не означава,че всички закони трябва да се променят постоянно докато се харесат на всички.Няма как да стане.На едни не им харесва забраната за нощен риболов,на други ограниченията за скоростта и въобще примерите са мнооого.А що се отнася за :ЧЕСНИТЕ КАЛУТКИ,Винаги се старая в реалния живот да спазвам всички правила и закони.Старая се по същия начин да възпитавам и сина си,с което се гордея.За пример:аз съм шофьор от повече от 20 години и до сега не съм платил нито 1 лев.Нито като фиш,нито като акт,нито като подкуп на ченге.И това е само защото спазвам правилата.Не съди за всички хора по себе си.Не искам да се изтъквам като някакво изключение.Напротив докато не се научим да спазваме законите,никога няма да ги стигнем развитите страни.
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Дельо хората с банковите сметки не са виновни ,че някой интригант вкарва интрига ! Изместихте темата неволно и я политизирахте леко ! Има закон - ФАКТ ! Спазвайте го и няма да имате ядове . Ако не Ви харесва закона го нарушавате и си носите последиците !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

С.Върбанов написа:Дельо хората с банковите сметки не са виновни ,че някой интригант вкарва интрига ! Изместихте темата неволно и я политизирахте леко ! Има закон - ФАКТ ! Спазвайте го и няма да имате ядове . Ако не Ви харесва закона го нарушавате и си носите последиците !
Ами така е и в живота и в риболова-хората с банковите сметки закона не ги лови....мрежарите също не ги лови закона...ще дадат някое сомче,шаранче...и акта ще отпадне.....а обикновения човек...както и обикновения риболовец..си го лови закона-АКТ и това е...после акта влиза в общинската хазна...и тея с банковите сметки...си правят..."Обмяна на добри практики" с тия пари...на Боровец или Банско..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ами те-мрежарите могат да викат:кво се занимава с нас тая ИАРА ами не отиде да гони бомбаджии и токаджии.Не разбрахте ли,че само когато си изряден имаш право да търсиш кусури на другите?Ако не правиш закононарушения,как точно парите ти ще се озоват в "онези" банкови сметки?Замислете се!

ПП:Колега Vesko1,на арендован водоем арендатора има право да определя правилата за риболов на същия водоем.
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Весе бате какво общо имат банковите сметки с темата ? Мрежарите си ги лови закона , но явно ти не знаеш за това ! Мина им времето на корумпираните служители ! Който ял ял , който не е да е ял !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vesko1 написа:...моята гледна точка относно нощния риболов...
Ами законът е точно заради това измислен , щото гледни точки много :lol: :lol: :lol:
Ся какъв е според някои е все тая докато е действащ такъв . Направени са постъпки да бъде променен . Обещано е да се направят няколко такива водоеми експериментално разрешени . Все още не са . Сега да ти изложа моята гледна точка . Значи сезона започна . Докато от време на врем "троля" с котва през ноща за мрежи , ще практикувам и един позабравен приом от соц миналото . Демек "троля" си навсякъде . Като мине котвата през разпънатите нощем въдици и вкара някои от тях във водата , собственика им предполагам че силно ще се замисли следващият път дали да ги разпъва или оставя във водата през "тъмната част от денонощието" . Та тъй , може да си чешем клавиатурата колкото си искаме , да излагаме гледни точки и пр. , но реалността е че вече нещо наистина се прави и като се прави ще покрива всички аспекти от дейността :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Павел Иванов написа:Значи сезона започна . Докато от време на врем "троля" с котва през ноща за мрежи , ще практикувам и един позабравен приом от соц миналото . Демек "троля" си навсякъде . Като мине котвата през разпънатите нощем въдици и вкара някои от тях във водата , собственика им предполагам че силно ще се замисли следващият път дали да ги разпъва или оставя във водата през "тъмната част от денонощието" .
А кой ти дава правото да "тролиш" с котва през тъмната част на денонощието.Ако си служител на ИАРА и си на смяна-троли си,няма проблем!Обаче ако си обикновен риболовец като мен ,в качеството на какъв ще ми унищожаваш риболовните такъми и инвентара ми.?
ИзображениеИзображение
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Изображение
Vesko1 написа:А кой ти дава правото да "тролиш" с котва през тъмната част на денонощието.Ако си служител на ИАРА и си на смяна-троли си,няма проблем!Обаче ако си обикновен риболовец като мен ,в качеството на какъв ще ми унищожаваш риболовните такъми и инвентара ми.?
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Вуйчо-Ваньо написа:Бля,бля.Ако въдиците ти не са във водата през нощта,Павел със сигурност няма да дойде и да ти ги унищожи. :lol: :lol: :lol:
Колегата С.Върбанов е прав.Темата наистина се изчерпи.Ако някой е решил да нарушава закона,ще го нарушава и това е!И той ще е прав,а всички останали ще са криви - включително и закона!!!
Не е бля бля....и това че Павел участва в доброволчески отряд по ваденето на мрежи и събира пари за финансирането на тази операция само мога да го поздравя за тази му дейност, НО.. ТОВА не му дава правото да коли и беси по язовирите и да се прави на Рамбо.Има си съответните органи за тази цел-ИАРА съвместно със жандармерията и той може да сигнализира за пръчки във водата ,но не и да ги закача с котви.Сега темата наистина се изчерпи!
Аз казах. :evil:
ИзображениеИзображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Vesko1 написа:
Павел Иванов написа:Значи сезона започна . Докато от време на врем "троля" с котва през ноща за мрежи , ще практикувам и един позабравен приом от соц миналото . Демек "троля" си навсякъде . Като мине котвата през разпънатите нощем въдици и вкара някои от тях във водата , собственика им предполагам че силно ще се замисли следващият път дали да ги разпъва или оставя във водата през "тъмната част от денонощието" .
А кой ти дава правото да "тролиш" с котва през тъмната част на денонощието.Ако си служител на ИАРА и си на смяна-троли си,няма проблем!Обаче ако си обикновен риболовец като мен ,в качеството на какъв ще ми унищожаваш риболовните такъми и инвентара ми.?
Темата се изчерпа и тръгна в друга посока! :D
Vesko1 влизането с лодка нощем не е незаконно, а такъма ти вътре в язовира е нарушение... приеми реалността...
Всички сме наясно, че ни Веско ни Павел ни Сапуна сте бракониери... :D Но сложете си рака на сърцето и признайте, че всеки е нарушавал закона и продължава да го прави!!!
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”