Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Каде да търся расперът?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Каде да търся расперът?
Здравейте колеги!!!
От хищниците не сам се изправял пред распера.Имам голям мерак да изтрещя някой.
Оръжията които съм потготвил за негп :
Прът: Med heavy spin poxee XOClase SIC водачи L 2,70m. 100-250g.
Макара: Focus - Black velvet сис двоен преден и заден аванс
Влакно: Focus - carp chemeleon - 0,35mm.монофил
Примамки: ASP spro - spinerbait най тежките за далечно замятане.
Остава ваш съвет тъй като те се мятат навътре кадето е едрия оклей.
Моля за бърз отговор
От хищниците не сам се изправял пред распера.Имам голям мерак да изтрещя някой.
Оръжията които съм потготвил за негп :
Прът: Med heavy spin poxee XOClase SIC водачи L 2,70m. 100-250g.
Макара: Focus - Black velvet сис двоен преден и заден аванс
Влакно: Focus - carp chemeleon - 0,35mm.монофил
Примамки: ASP spro - spinerbait най тежките за далечно замятане.
Остава ваш съвет тъй като те се мятат навътре кадето е едрия оклей.
Моля за бърз отговор
Re: Каде да търся расперът?
С този такъм по - добре търси някой СОМ , иначе в бързата вода и покрай разни дървета и тем подобни
и бързи течения.

Туй риболова не е за мен 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
колегата е прав сопата ти е за сом намери си подходяшта ако ще мяташ по Дунава дължина 2.70 или 3м с акция 15-40 или 20-45 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Пръта може да ползваш за кол за ограда, вземи си по-подходящ и на реката в бързата вода , гледай къде распера гони . Аз лично го хващам с малка въртяща блесничка .
-
- новобранец
Ти сто прът отивай да търсиш някой сом, ама шегата на страна зимай някой прът с акция 20-40 и отивай да хващаш распера, ама после някое снимка
Защо най-хубавите неща в живота свършват толкова бързо.
-
- новобранец
абе много отчайващо и тая година тука имаме равни брегове с камъни и песак и тук там по някое по заблатено место мноо тъпо е тука по Видин как да се задържи неква риба
- eroucma
- разбира нещата
Колега lubomirvasilev_1987 не съм някакъв специалист, но не мислиш че с този такъм ще загубиш удоволствието спининга- защото за малкото време от което ловя на спининг съм научил някой неща. Едното от тях е че лови не заради бройката, а заради удоволствието от борбата с закачената риба- мислиш ли че тоя тояга на кроманьонец и връв за бесене трудно ще усещаш примамката, и закачената риба ще вадиш като съдран цървул защото тя няма да има шанс да се побори. Да не говорим че комплекта тояга-чекрък ще тежи може би едно кило и след половин час с него ще си с ръце до колената. И не на последно място мислиш ли че с тази пръчка и влакно ще постигаш дистанция нужна за распера.
По добре си обърна тази въдичка на дънна, а си вземи нещо малко по приложимо за целта, и докато си въртиш с това приложимото ще си хвърляш дънната, а току виж някое сомле те навестило на дъното.
По добре си обърна тази въдичка на дънна, а си вземи нещо малко по приложимо за целта, и докато си въртиш с това приложимото ще си хвърляш дънната, а току виж някое сомле те навестило на дъното.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- MIR4EV
- ще става разбирач
0.35-ЗА АМУР ЛЕ ШЕ БАЦАШ! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Любомирчо , все повече се убеждавам че всяка твоя тема е бестселър в спининга
Ще взема накрая да направя един подраздел във форума - "Темите на Любчо"

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Е пак сега Гусин Иванов , човекът иска сигурност и цели да покрива дистанция ! Вие от такъв "сигурен такъм " смея да твърдя, че не разбирате , щото сте фен на Ул Лайта ! И в тоя ред на мисли по- добре раздела да е МЕга Хеви Екстра Тотал Липс Брейкър Спининг , че поне да малко да му удисва на такъмя макар, че горната акция от 250 гр не се ползва дори при улова на трофейни амури и косатки ! А ве това е като че ли с фидер да се ходи за уклейки , аз поне така си го обяснявам , ама щом има мерак момъкаПавел Иванов написа:Любомирчо , все повече се убеждавам че всяка твоя тема е бестселър в спининга![]()
![]()
![]()

Туй риболова не е за мен 

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, не ги слушай кВо ти казват. Фъргай си и ич да не ти пука, ако не хванеш распер, поне ще станеш здрав в ръките. От известно време и я се чудя дали да не си взема една такава сопа, че нещо със се схванал и вместо да ходя във фитнес залата, с риболова ще... както се казва: с един куршум - два заека. Пък лятото като "се пусна" по плажа..., ще съм неотразим за мацките.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Лудо-младо!
Прочети пак какво е написал Тачев във първия си пост и се възползвай максимално от написаното(бърза вода,около и под дървета,гледай къде се "блъска").
А след немного време сам ще разбереш, че това, което си подготвил е неудачно и ще го смениш
(надявам се)!
Прочети пак какво е написал Тачев във първия си пост и се възползвай максимално от написаното(бърза вода,около и под дървета,гледай къде се "блъска").
А след немного време сам ще разбереш, че това, което си подготвил е неудачно и ще го смениш
(надявам се)!
- Vid
- кандидат преподавател
Имам някъв спомен, че колегата ubomirvasilev_1987 като съвсем начинаещ риболовец, ги бе надърпал некви маломерки и поместил излет или нещо подобно във форума, което предизвика нормално отрицателни реакции от нас.
Та тук отправям апел към колегата, ако иска да бъде частица от форума като всеки от нас, да сподели излетите си, и какво търси и иска като такъм, а не да задава тъпи въпроси или пуска подобни теми....
п.п. Не съм чувал за спин въдица в диапазона 100- 250 при нашите условия в Б-я, освен, ако не смяташ да ловиш акули....
Та тук отправям апел към колегата, ако иска да бъде частица от форума като всеки от нас, да сподели излетите си, и какво търси и иска като такъм, а не да задава тъпи въпроси или пуска подобни теми....
п.п. Не съм чувал за спин въдица в диапазона 100- 250 при нашите условия в Б-я, освен, ако не смяташ да ловиш акули....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
забравих да спомена че пръта е за екстремен спиниг от лодка за борба със сом и всякакви борбени хищници