Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

карта язовири
карта язовири
Здравейте колеги
извинявам се че пускам темата в този раздел но тука се чете най много. Ако модераторите решат могат да я преместят веднага или по-късно.
Нека да направим карта на язовирите с наименованията на местата за ловене в България/и защо не и извън......напр.....Гръцко.../
Правило ми е впечатление като чета прекрасните репортажи как колегите посочват местата където са били за риба а аз не съм бил на този язовир никога /а имам желание-време ако има/
Нека да направим една наша карта на риболовеца с наименованията на местата за ловене на всеки язовир например/краварника... долът...църквата... и т.н./ за да можем по лесно да се ориентираме къде е протекъл излетът или ако искаме да знаем повече за този язовир или искаме да отидем на това място/аз не мога да хвана рибата на другите и те не могат да хванат моята риба/
Ако картата е придружена с снимки още по добре.
Като за начало прилагам две карти от нета които намерих и много ми харесаха.
Поздрави.

1 Белия бряг
2 Лодката
3 Пилчарника
4 Нивата
5 Завоя
6-Трите камъка
7- Сокола
8- Крапец ( Тракащият мост)
9- Градишките скали
10-Иван Данчевата воденица
11
12
13
14 Мъгъра
15 Орехите
16 Сипея
17 Бунгалата – Младен
18
19
20
21
22
Продължавам да попълвам заедно с вас

извинявам се че пускам темата в този раздел но тука се чете най много. Ако модераторите решат могат да я преместят веднага или по-късно.
Нека да направим карта на язовирите с наименованията на местата за ловене в България/и защо не и извън......напр.....Гръцко.../
Правило ми е впечатление като чета прекрасните репортажи как колегите посочват местата където са били за риба а аз не съм бил на този язовир никога /а имам желание-време ако има/
Нека да направим една наша карта на риболовеца с наименованията на местата за ловене на всеки язовир например/краварника... долът...църквата... и т.н./ за да можем по лесно да се ориентираме къде е протекъл излетът или ако искаме да знаем повече за този язовир или искаме да отидем на това място/аз не мога да хвана рибата на другите и те не могат да хванат моята риба/
Ако картата е придружена с снимки още по добре.
Като за начало прилагам две карти от нета които намерих и много ми харесаха.
Поздрави.
1 Белия бряг
2 Лодката
3 Пилчарника
4 Нивата
5 Завоя
6-Трите камъка
7- Сокола
8- Крапец ( Тракащият мост)
9- Градишките скали
10-Иван Данчевата воденица
11
12
13
14 Мъгъра
15 Орехите
16 Сипея
17 Бунгалата – Младен
18
19
20
21
22
Продължавам да попълвам заедно с вас

Последно промяна от vlax на Съб Юни 09, 2012 6:46 am, променено общо 4 пъти.
If we each do a little, we can all do a lot
Re: карта язовири
Еми щом в тоя раздел се чете най-много дайте само тука да пишем 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Темата май наистина не си е много на мястото в този раздел,но идеята на колегата vlax ми допада страхотно.Подкрепям я на 100 процента.

Колега, одобрявам идеята ти, още повече, че да тръгнеш да разузнаваш "на сляпо" в повечето случаи е твърде болезнено, скъпо и безмислено. Веднага ти споделям моят опит по първата карта, Ал. Стамболийски - местата от 1 до 4 са с хубав път, проходими и съответно твърде населени. От 4 нагоре, до 9 - това е филм голям. Пътя съществува само на карта и по спомените на някой местен. Има го като посока, но е ужасно обрасъл със всякаква стържеща боята гад, местата за риболов са малко, леко планинска местност и удобен понтон за пускане на лодки в началото. Всеки с лодка минава покрай теб, рибата е кът, а и имаш 1 опит само за прибиране - пътя е страшен. Това според мен си е жив мазохизъм ако си с кола, но ако си с лодка - има райски местенца. Това е от мен, надявам се повечи колеги да подкрепят инициативата.
Благодаря колегаВуйчо-Ваньо написа:Темата май наистина не си е много на мястото в този раздел,но идеята на колегата vlax ми допада страхотно.Подкрепям я на 100 процента.
Идеята не е моя а на други колеги
Данните съм ги взел от други форуми / без съгласието на колегите - мисля че нямат нищо против /
Желанието ми е само с общи усилия да СИСТЕМАТИЗИРАМЕ данните.
If we each do a little, we can all do a lot
Здравейте, и аз ще добавя две карти на яз. Копринка

- Прикачени файлове
-
- koprinkarw0.jpg (90.54 KiB) Преглеждано 11379 пъти
-
- Koprinka.jpg (110.92 KiB) Преглеждано 11381 пъти
Това е много добре замислено от колегата, само да има повече желаещи да споделят инфо. Нека ако някой може да качи на яз.Тича и яз. Цонево такива карти.
-
- ще става разбирач
Идеята е много добра но ако не се систематизира всичката информация някак ще стане манджа с грозде
Колекционирам лампови радиоприемници
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Идеята не е лоша,само ако се дава вярна информация...
Към Колега zlorff,
Към Колега zlorff,
Нещо опита ти не знам по какви спомени е ,ама не е хубаво такаzlorff написа:Колега, одобрявам идеята ти, още повече, че да тръгнеш да разузнаваш "на сляпо" в повечето случаи е твърде болезнено, скъпо и безмислено. Веднага ти споделям моят опит по първата карта, Ал. Стамболийски - местата от 1 до 4 са с хубав път, проходими и съответно твърде населени. От 4 нагоре, до 9 - това е филм голям. Пътя съществува само на карта и по спомените на някой местен. Има го като посока, но е ужасно обрасъл със всякаква стържеща боята гад, местата за риболов са малко, леко планинска местност и...

Аз там съм пораснал...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Нещата могат да бъдат и много по-прости,ако от ИАРА сменят вече и без това смешните на вид риболовни билети.И ги направят като Шведските например една малка много компактна книжка с снимка и име и всичко друго назад са разрешени водоеми за риболов със снимки и локация на кои водоем какво и кога и как.Но сигурно пак много искаме.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Интересно ...същата карта може да се направи и за бракониерите да им се покаже точно дашните места..

Бракониерите,братко,нямат нужда от нашите карти.Те познават водоемите с вързани очи.ribolovcho написа:Интересно ...същата карта може да се направи и за бракониерите да им се покаже точно дашните места..
Поздравления.Интересна тема,с полезна информация.Съжелявам,че не мога да помогна с нещо,но ще я следя с интерес

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- maranzika
- сериозен играч
яз.Йовковци
Със жълтото са разрешените места за риболов.

Легенда:
1.Дълбоки дол(Бариерата)
2.Моста
3.Скалите
4.Бръчковското дере
5.Сянов мост
6.Яковският ръкав
7.Вълчевският ръкав
8.Високото напрежение
9.Малкото язовирче
10.Малкият остров
11.Баевски ръкав
12.Шилковският ръкав
13.Големият остров
14.Зингиевски ръкав
15.Дерикотковци
16.Ръкава под Ср.Колиби
17.Вълча поляна
18.Боровият ръкав
19.Гъбрака(Раевският ръкав)
20.Стената
21.Гробищата
22.Ямите
23.Леската
Съжалявам че цифрите не се виждат много добре.

Със жълтото са разрешените места за риболов.

Легенда:
1.Дълбоки дол(Бариерата)
2.Моста
3.Скалите
4.Бръчковското дере
5.Сянов мост
6.Яковският ръкав
7.Вълчевският ръкав
8.Високото напрежение
9.Малкото язовирче
10.Малкият остров
11.Баевски ръкав
12.Шилковският ръкав
13.Големият остров
14.Зингиевски ръкав
15.Дерикотковци
16.Ръкава под Ср.Колиби
17.Вълча поляна
18.Боровият ръкав
19.Гъбрака(Раевският ръкав)
20.Стената
21.Гробищата
22.Ямите
23.Леската
Съжалявам че цифрите не се виждат много добре.

maranzika написа:яз.Йовковци
Здрасти,
На разрешените ръкави на Йовковци позволено ли е да се лови с лодка?