Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. Тракиец ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Какво кълве на яз. Тракиец ?

Язовир “Тракиец" се намира край гр. Хасково по пътя за Кърджали. Водоемът е изключително атрактивен. От едната му страна брегът е почти непристъпен и много стръмен. Малкото места, удобни за риболов, са почти постоянно заети от палаткаджии.Всеки ден на язовир “Тракиец” се събират баш рибарите от Южна България, за да демонстрират майсторлъка си в риболова
Възможен улов: червеноперка,уклей,каракуда,шаран,бял амур и от хищниците костур,кефал,бяла риба,сом.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

Re: Какво кълве на яз. Тракиец ?
В момента казват,че кълвяла Бяла риба на шадове.Ние ходихме ама не хванахме,те тези бели риби ги ловят предимно от лодки и то покрай стената.

-
- разбира нещата
Стената е забранена ,не ходете там че глобяват.
- prokop4o
- ще става разбирач
от кога?stupi написа:Стената е забранена ,не ходете там че глобяват.
тракиец вече не е вододайна зона.
-
- научил се да хвърля
Да ама продължава да си е забранена стената...prokop4o написа:от кога?stupi написа:Стената е забранена ,не ходете там че глобяват.
тракиец вече не е вододайна зона.
-
- вече хвърля и на тежко
Стената винаги си е била забранена 

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз съм с лодката и утре след обяд съм на язовира да видим тези бели риби дали мога да ги излъжаalito написа:Стената винаги си е била забранена

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Понеже ще съм по работа в Д-град на 10 и 11април, смятам да търся костур и бяла риба на силикон основно около стената, ако някой има актуално инфо да драсне някой ред!!!
Поздрави!!!
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- новобранец
Здравейте колеги, аз смятам да ходя днеска и в неделя като се върна ще споделя преживяното.
Поздрави
Поздрави
piqniq_chichko написа:Здравейте колеги, аз смятам да ходя днеска и в неделя като се върна ще споделя преживяното.
Поздрави
Чакам с нетърпение да споделиш колега....
-
- новобранец
Привет отново на всички запалени и не чак толкова запалени риболовци. След тридневен риболов в района на Петеловия ръкав, смело мога да кажа, че рибите (предимно шаран и амур) не са там! От всички лагери около нас, а те бяха поне 10, може би и повече имаше само едно извадено шаранче около 2-те килограма. Аз и моите приятели залагахме основно на царевица със сладникави аромати, като имаше и въдици на протеинови топчета (също на сладки аромати, а именно банан). От цялото разпъване и захранване имаме една единствена риба - червеноперка около 300-400 гр. на 10 м. дълбочина. В общи линии търсихме рибите от около 6 м. дълбочина до около 10-ина м., като на тези които бяха на плиткото не можехме да се оттървем от раците, които унищожаваха и захранката и стръвта ни...
А сега малко и за рибите, които все пак се хващаха, на пружини се ловяха прилични каракуди от порядъка 400-500 гр. до около килограм. С пружините гонехме близки дистанции като дълбочината не беше повече от 2.50 до 3 м. В общи линии риболов имаше, макар и не този който очаквахме, но все пак като за първи път сме доволни!
Още неще което може на бъде в помощ на колегите, които търсят предимно хищник от брега в този район в който бяхме ние. Препоръчително е, ако не си носят рибки за стръв да имат "телевизор" за да може да си ги ловят на място. С ръчило е невъзможно, а на плувка ние лично не успяхме да хванем дори и една слънчевка (не че много много сме се старали, все пак бяхме се приготвили за мирни риби...), но от дясно на нас имаше имаше двама души които хванаха прилично количество бели риби на стръв уклей с голимина около 10-ина сънтиметра.
Ами това е от мен за сега, надявам се да съм ви бил от полза и имам ли следващ излет пак ще го споделя със вас.
Поздрави и на слука!!!
А сега малко и за рибите, които все пак се хващаха, на пружини се ловяха прилични каракуди от порядъка 400-500 гр. до около килограм. С пружините гонехме близки дистанции като дълбочината не беше повече от 2.50 до 3 м. В общи линии риболов имаше, макар и не този който очаквахме, но все пак като за първи път сме доволни!
Още неще което може на бъде в помощ на колегите, които търсят предимно хищник от брега в този район в който бяхме ние. Препоръчително е, ако не си носят рибки за стръв да имат "телевизор" за да може да си ги ловят на място. С ръчило е невъзможно, а на плувка ние лично не успяхме да хванем дори и една слънчевка (не че много много сме се старали, все пак бяхме се приготвили за мирни риби...), но от дясно на нас имаше имаше двама души които хванаха прилично количество бели риби на стръв уклей с голимина около 10-ина сънтиметра.
Ами това е от мен за сега, надявам се да съм ви бил от полза и имам ли следващ излет пак ще го споделя със вас.
Поздрави и на слука!!!
-
- научил се да хвърля

Привет.
Понеже никога не съм посещавал язовира искам да попитам,достъпни ли са 1 и 2 с кола и на кое от двете места е по-добре да се риболовства?

- kombat
- вече хвърля и на тежко
Достъпни са и двете,но мисля,че се водят все още към вододайната зона и може да ти направят проблем.
-
- научил се да хвърля
Мерси!kombat написа:Достъпни са и двете,но мисля,че се водят все още към вододайната зона и може да ти направят проблем.