Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Oфф...колко болна тема...познавам коренячета ...напрао да си откинеш от тех...мани-беги !!!! ...и как можеш да разчиташ на тях ... не питай !!! ... но все тия от "чужбината" са им виновни за всичко ... А още по-смешното е че като "кореняци" се пъчат най-големите ... "чужденци" !!! ... и една снобария до шия ... да се види от где са де !!!Павел Иванов написа:Най-често тия с големото самочуствие са ...Vid написа:...откъде им идва цялото това самочувствие на "селяндурите" живеещи в София???...
Те "Ъпсурт" най-добре си го изпяха ...

Е репортажа продължава посоката е към вода
90 км от София.В селото се подготвя за ремонт пътя,изглед около пътя
Прекрасна река,но не сме пробвали за риби,само разглеждаме района.След селото по пътя се излиза на язовира-стената и преливника
Язовира е много живописен и красив.
На стената има Биг брадър.Малко по заливчетата
Патки 2 броя
След малко още че гледам и мача едновремменно.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Изказах се малко по остро относно софиянци, никого не съм искал да обидя. Просто описах поредното си впечатление от атмосферата в града.
Фамилията на д-р Шопов съм я чувал, но не го познавам лично. Ако те интересува, мога да попитам...
Иначе, утре твърдо съм решил да пробвам кефалчетата на Арда в участъка между яз.Ст.кладенец и яз.Ивайловград. Много се надявам да не е пуснат ВЕЦА на Ст.кладенец. Днес "пробвах" Марица, ама не става за нищо - реката е боза.
Поздрави на всички и ич да не ви пука... Да крачим здраво в прехода, щот как го гледам, ако някой ден прехода свърши, то ние няма да сме сред живите.
Следващия път като дойда, ще звънна ама не за работа, ами за консултация по риболовни спинингови умения или да ме заведеш до някой читав рибарски магазин. Ако има време де, защото от работа все не ми остава време да навестя приятелите в София.Павел Иванов написа: Другият път като идваш насам драсни едно ЛС , може и да ти помогна да си свършиш работата доста по-бързо и евтино без значение каква е
Ами ползвам и този в Пловдив, в случая съчетах сервиза в София с другата работа която имах там. Тук в Хасково няма сервиз който да става, обиколил съм ги всичките, т.е. има добри майстори, но работят паласпурската - имам в предвид това, че основен инструмент е чука и сядат с омазаните си с грес гащи по седалките и пр..INCUBUS написа: Vid,нещо не доразбрах,що ти трябваше да търсиш автосервиз от Каунтайн чак в София ?В Пловдив и най-вече около Пловдив,има прекрасни евтини сервизи за всякакви марки -нови и джостърници ,а щом си имал "консумативите"в себе си,толкова ли нямаше кадърен майстор там,при тебе ?/Да ти питам нещо-има ли още в Хасковската болница един лекар -д-р Митко Шопов ?Мой голям приятел от детските ми години в Харманли?
Фамилията на д-р Шопов съм я чувал, но не го познавам лично. Ако те интересува, мога да попитам...
Иначе, утре твърдо съм решил да пробвам кефалчетата на Арда в участъка между яз.Ст.кладенец и яз.Ивайловград. Много се надявам да не е пуснат ВЕЦА на Ст.кладенец. Днес "пробвах" Марица, ама не става за нищо - реката е боза.
Поздрави на всички и ич да не ви пука... Да крачим здраво в прехода, щот как го гледам, ако някой ден прехода свърши, то ние няма да сме сред живите.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Вид,като ти споменах за сервиза в обеля-значи за майстора гарантирам-бачкал е и в Германия в поделение на Мерцедес.Та да довършим преживяванията,си от днешния ден с детето.Разгледахме още малко и изведнъж причерне,дойде облак от нищото,е така както беше 34 гр. и гръмнаха 2 3 светкавици.Не успях да заметна и обратно по пътя.На връщане имам роднини по пътя та само при бабата да и проверим гората и ,намерлих-2 печурки и 5 манатарки.Излета е такъв какъвто е и това е положението.
Ебре природо,е за такива гледки пътувах до тук на релакс.Е и гъбки да не съм капо
Тука може да казвате как да ги готвя почистенни
Рапорт даден 

Риболовци.
Майтап бе Уили,само опипвам почвата !GODzillata написа:.....@Ангелееее, и ти ли, Бруте........., на кого ни оставяш?

Как да изоставя такива готини виртуални приятели като вас.Това е една от малкото приятни теми,с широк диапазон от мнения,където можеш да се пошегуваш с интелигентни хора,които няма да се нахвърлят върху теб като хиени,разбиращи от тънък хумор,отвръщат ти със същото,казано простичко-темичка за отмора,където можеш да напишеш каквото ти сака душата,без да се съобразяваш с правилата от сорта на спам, офтопик и още много други чуждици,ограничаващи словесното въображение на пишещия.
Между другото намирам темата за много полезна и в друга насока,постепенно установявам,че между нас настъпва определена близост,готовност за взаимопомощ,което в този" вълчи" свят,в който живеем,си е едно благородно и достойно за уважение достижение!

Повод да направя подобен извод ми дава поста на П.Иванов,като отговор на колегата @Vid :
И тук вече,може би трябва да се появи другото разбиране за служене на себе си,като личното се обвърже и с общото,без да се дава превес на него,но все пак да бъде съпътстващо,а именно :Павел Иванов написа:.........Другият път като идваш насам драсни едно ЛС , може и да ти помогна да си свършиш работата доста по-бързо и евтино без значение каква е
Дерзайте,друзья ! Наше дело правое ! Победа будет за нами !!!„Не се опитвай да бъдеш преуспял човек; опитай се да бъдеш достоен човек.” А.Айнщайн
Този закон е в пряка връзка със закона за мисията. Мисията оживява само чрез служене – идеята да се грижиш за другите.
Можем да си стоим сами, лутащи се в съмнения или затънали в самосъжаление, затрупани от грижи. И в този момент звъни приятел, който има нужда от помощ. Помагаме, приятелят си отива облекчен, а ние се чувстваме добре. Подкрепяйки другите, всъщност ние подкрепяме себе си. В сила е законът за предназначението да служим.
Най-добрият начин да постигнем съвършеното здраве, всъщност, единственият начин, е като служим на другите. Успехът в живота не се изразява в дълголетие, богатство, почести или власт. Хората, поели пътя към съвършеното здраве, измерват успехите си чрез служене, чрез това, в каква степен са помогнали на другите.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много култов залив държащ различни много добри риби според сезона .
Инак точно мястото където сте застанали ми е любимото там ако и да не се задържам много на едно място със спининга .
На него преди забраната съм хващал префектни пъстърви като най-голямата беше около двете кила . Целогодишно прекрасен кустур като най-големият беше около кило . В жегите много хубави кленове като и там първенството държат няколко около двете кила . Есенно време се завърта читава щука като вероятността човек да си хване някоя четири килограмова хубавица не е химера . Наистина вероятността човек да е капо на него е 3 към 1 в полза на капото но както е известно "капото калява характера"lusienn написа:......

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Днеска форума пее е това парче
http://www.vbox7.com/play:a72e8a3c98&start=5 Айде като се завърнете,и прегледате футбола-рапортувайте
Кой му се пие,да му е сладко и с здраве 

Риболовци.
- GODzillata
Оффффффф, мртв уморен съм, цял ден косих трева, споко, няма да я пуша
, сигурно кило-две са се стекли от мен, ще забия една бира с лимон, гмурам се във ваната и после отнасям плувката.
Лека вечер на всички!

Лека вечер на всички!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Къхъъъъм , да дам отчет
Сутрешно ранно ставане с два часа риболов - три клена . После връщане у дома за закуска и писане по форума . После .... МОЛове ... абе неделя , кво да правиш
Важното че освен разните парцалки детето си има нови ролери и им се кефи
Верно че отскочихме набързо и до "Камбаните" с цел да си подрънкаме малце ама там многу жега
Ся след омразните мен заведения , допреди малко , фърлях на барбекюто разни меса , мариновани ребърца , кърначета , дебърцини , лук и чушки и след малко ш ги ям
Начи докът се препичаха си спретнах една салатка от пушена скумрия , с много лук , маслини , малце лимон , зехтин и пипер и я консумирах с узаки умешано с лед и вода . Та пишем ви и отивам да продължа консумацията на от всичко та да си послужа как требва
Та тъй , ХАУ !

Та тъй , ХАУ !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Абе и на мен нещо ми е познат, но по-скоро като пълно капоПавел Иванов написа:Много култов залив държащ различни много добри риби според сезона ...
Наистина вероятността човек да е капо на него е 3 към 1 в полза на капото ...

Иначе един спинингист закачи щукичка около 600 гр, ама му се откачи.
Но един излет, не е основание за изводи.
Втори път, обаче не отидох до там.
Иначи прехода върви!
Бера гъби и ям от тях, напук на всички репортажи за натровени

С оглед на жегите, скоро ще сменя приоритетите - ще тръгна към рибките, то и шумотевицата около откриването ще отшуми и ....

А днес спрях на яз.Бебреш с цел да пробвам костурчетата ...
Мали-й-й-й,
Такъв панаир отдавна не бях виждал на този водоем - палатки, мацки по прашки, огромен стан от индо-българи с около тридесет дечурлига усърдно пляскащи се в тинята до брега и после старателно забърсващи се с пешкирчета, бусове с черги за сянка

Абе,
Сякаш е дошъл апокалипсиса на земята

Затова ходя за риба там където не може да стигнат коли, а и за хорате е доста трудно.
Ама с лодки понякога пак се добират дебилите

Е днеска по обяд трябваше да карам една жена до летището и нема риболов.Детето иска шопинг-нови сини къси гащи гъзарски от Китай
,ама са от мол нар маг.И една блуза пак синя,щото е от Левски.И после пица с манатарки,останали от вчера-другите ги изпържих и ги изядохме.Пак така-първо ме чакат да се събудя,и тогава на другия ден ядът
Е днеска се живееше не като вчера.Сега пак съм гладен,щото не пуша

Риболовци.
Е кой писал писал,кой споделил да е жив и здрав,и пак да пише
Утрото е по мъдро от вечерта .

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Днес съм много доволен от себе си. След обед натоварих сертчето в колата и с брат ми тръгнахме за р.Арда да пробваме кефалите. На пристигане бяхме много неприятно изненадани, ВЕЦа на яз.Студен Кладенец беше пуснат, което означава - невъзможен риболов. Смятам реката тогава става най пълноводната в Б-я, а водата е толкова студена, че нагазил "до кокалче" в реката не мога да издържа повече от 5 мин.- ходилата ми стават ледени буци...
Видейки положението с реката, решихме за малко да пробваме риболова на Ст.Кладенец до стената. Претърпяхме поредното разочароване, не точно, защото до сега на язовира съм ловил само слънчак и мисля, че това е най обезрибения от големите водоеми в Б-я. След като охраната на стената ни изгони се сетих за една по малка рекичка- приток на Арда, а именно р.Крумовица. Обиколихме бая по реката и те там в един дълбок бързей ги набарахме и разбихме алаите.... Повечето бяха около 500-700 гр., а примамката беше въртележка №2 на мепс и моска, техниката на риболов- задържане на блесната в течението.
Накефих се на макс, защото за първи път ми се случва такъв екшън с алаи, които принципно само инцидентно вземат на блесни. Този път масово вземаха, за 2 часа хванах 20 риби и имах още толкова откачени и само един уловен кефал (брата също се представи добре с около 10 риби уловени със спининг 30-80 и сомско влакно). Всички риби бяха пълни с хайвер, докато ги държа за да откача тройката, по цялата ми ръка се стича хайвер... Задържахме 8 риби, най големите, които утре вечер "ще пият биричка".
п.п. Радвам се че телефона за снимки ми остана в колата, защото паднах в реката и ако не, щях да удавя още един телефон.
Призовавам всички колеги които имат път в региона да направят един излет там - уникална природа и красота, дори телефоните нямат обхват и никакво човешко присъствие изключая едни пътни работници работещи по отсечката яз.Ст. кладенец - Крумовград и едни местни бракониери ловящи със срекме на 100-тина метра от нас. За последните дори не си и помислих да се обадя на ИАРА-та, първо защото няма как да го направя и второ време-пътя от Кърджали или Хасково до мястото е около час и половина, а въпросните 4 човека с едно срекме за половин час си напълниха една чанта с риба и си тръгнаха...
Видейки положението с реката, решихме за малко да пробваме риболова на Ст.Кладенец до стената. Претърпяхме поредното разочароване, не точно, защото до сега на язовира съм ловил само слънчак и мисля, че това е най обезрибения от големите водоеми в Б-я. След като охраната на стената ни изгони се сетих за една по малка рекичка- приток на Арда, а именно р.Крумовица. Обиколихме бая по реката и те там в един дълбок бързей ги набарахме и разбихме алаите.... Повечето бяха около 500-700 гр., а примамката беше въртележка №2 на мепс и моска, техниката на риболов- задържане на блесната в течението.
Накефих се на макс, защото за първи път ми се случва такъв екшън с алаи, които принципно само инцидентно вземат на блесни. Този път масово вземаха, за 2 часа хванах 20 риби и имах още толкова откачени и само един уловен кефал (брата също се представи добре с около 10 риби уловени със спининг 30-80 и сомско влакно). Всички риби бяха пълни с хайвер, докато ги държа за да откача тройката, по цялата ми ръка се стича хайвер... Задържахме 8 риби, най големите, които утре вечер "ще пият биричка".

п.п. Радвам се че телефона за снимки ми остана в колата, защото паднах в реката и ако не, щях да удавя още един телефон.
Призовавам всички колеги които имат път в региона да направят един излет там - уникална природа и красота, дори телефоните нямат обхват и никакво човешко присъствие изключая едни пътни работници работещи по отсечката яз.Ст. кладенец - Крумовград и едни местни бракониери ловящи със срекме на 100-тина метра от нас. За последните дори не си и помислих да се обадя на ИАРА-та, първо защото няма как да го направя и второ време-пътя от Кърджали или Хасково до мястото е около час и половина, а въпросните 4 човека с едно срекме за половин час си напълниха една чанта с риба и си тръгнаха...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Paublo_Eskobar
- Модератор

1.Като дете Алф преживява тежка травма на главата, след като, докато мете шума, пада от дървото. Притежава и домашен любимец – трикрака веспа (порода мелмакско куче) на име Смръдльо. И днес оранжевият пришълец твърди, че кучетата на родната му планета са с по-добър дизайн от земните, защото не им се налага да вдигат крак при уриниране. Алф посещава колеж 63 години, следвайки (и почти завършвайки) психология и пешеходство.
2. Гордън Шамуей (известен на Земята като Алф) е кръстен на баба си Гордън – една от малкото жени на Мелмак, които могат да цепят дърва с уста. Бащата на Алф, Боб, когото всички наричат Бо за по-кратко, се слави с чувството си за хумор и с блестящата си имитация на сирене “Фета”. Гумър, чичото на Алф, е известен мелмакски актьор със запомнящи се роли в класиките “Котка върху горещ ламаринен поднос”, “Отнесени от рибата” и “Близки свещи от най-лош вид”.
4.На Мелмак младият Шамуей сменя множество професии – работи за кратко като фотомодел, проваля се като stand-up комедиант (от този период е и знаменитата шега “Можеш да издухаш конкуренцията, можеш да си издухаш и носа, но не можеш да намериш рима на “ъглошлайф”!”). Опитва силите си като дилър на популярните автомобили “Флегма”, след което се преквалифицира в професионален играч на буилабейзбол. Тази игра много прилича на земния бейзбол, с незначителната разлика, че вместо бухалки се използват парчета риба. Алф изкарва прехраната си на игрището почти век като препъвач. Накрая отива на служба в Орбиталната гвардия като отговорник по поддръжка на санитарните възли. Там го обучават да управлява патрулен кораб, да стреля с бластер и да се оригва на три езика.
4.Алф се влюбва в Ронда, сервитьорка в орбиталното кафене, както и тя в него, но и двамата са твърде срамежливи, за да си признаят. На рождения си ден през 1984 Алф тъкмо духа свещичките на тортата в споменатото кафене, когато е повикан по радиостанцията да заеме бойна позиция. В момента, в който пали двигателя на кораба си, Мелмак избухва и взривната вълна го помита в открития космос. Две години Алф се лута сред звездите, докато накрая корабът му е засмукан от гравитацията на голяма синя планета. Така Алф се озовава сред останките от гаража на семейство Танер в предградията на Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, планетата Земя.
5.Алф бързо успява да се почувства съвсем уютно в новата обстановка и се залавя да цивилизова явно изостаналите земляни. Обучава Брайън в някои основни мелмакски обичаи, но родителите му остават крайно недоволни, когато го заварват да маже котарака Лъки с фъстъчено масло. Това подтиква Кейт да наложи някои железни правила за престой на мелмаковци на американска територия: 1. Лъки НЕ Е за ядене!2. Ако някой позвъни на вратата, всеки, отговарящ на описанието нисък, космат, извънземен, е длъжен тутакси да се скрие в кухнята. 3. Всяка пакост се наказва с изгнание в гаража. 4. Никакви косми в хладилника!
6.След четири блажени години под покрива на семейство Танер съдбата на Алф се преобръща отново: в опит да се свърже с Австралия по радиото извънземното попада на честотата на космическия кораб на Скип и Ронда, които също са оцелели след катастрофата на Мелмак, купили са си собствена планета и го канят да дойде с тях. С натежали сърца Танерови го откарват на изоставено поле, откъдето Скип и Ронда трябва да го вземат. Но по петите на косматия симпатяга е и специален отряд от НАСА, който в последните минути на последния епизод на “АЛФ” Consider Me Gone го обкръжава безмилостно, докато корабът на приятелите му бавно се отдалечава обратно към звездите...
7.ВАЖНО!!!
Алф се разбива в къщата на Танерови през Септември.
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Пон Юни 11, 2012 9:52 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- G.Petkov
Баси ужаса,
Никой не пише, нима никой не служи на себе си, а ?
Нима няма дори и МП и А ?
Не вярвам,
,
Има, ама ни мързи, нали !!!
То понеделник е и много кофти ден, особено за мен - първи работен, след десетина дни "отбой", ама това си е закономерност, приемам я с крива усмивка.
Поста на Vid ме размисли, наскоро един колега от "Софийска област" сподели, че е хванал на платения яз.Габра десетина костура на царевица
!
Пълна обърквация е настанала.
Само Vid да сподели къде ги закачаше блесната, щото понякога скобара натиска това което плува покрай него с главата към дъното и съм ги забождал отстрани с единичната кука.
Иначе, прехода си върви, питиета и мезета има, на "девойките" обръщаме все по-малко внимание, ама то си е обективна закономерност
!
Лека ви вечер
!
Никой не пише, нима никой не служи на себе си, а ?
Нима няма дори и МП и А ?

Не вярвам,

Има, ама ни мързи, нали !!!
То понеделник е и много кофти ден, особено за мен - първи работен, след десетина дни "отбой", ама това си е закономерност, приемам я с крива усмивка.
Поста на Vid ме размисли, наскоро един колега от "Софийска област" сподели, че е хванал на платения яз.Габра десетина костура на царевица

Пълна обърквация е настанала.
Само Vid да сподели къде ги закачаше блесната, щото понякога скобара натиска това което плува покрай него с главата към дъното и съм ги забождал отстрани с единичната кука.
Иначе, прехода си върви, питиета и мезета има, на "девойките" обръщаме все по-малко внимание, ама то си е обективна закономерност

Лека ви вечер