Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

" Браво "на sapuna
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: " Браво "на sapuna
Няма проблем , колкото , толкова . Има хора които са посветили много за целта , обикалят из цяла България основно на своя сметка . Влагат много личен ресурс и време . Аз само се опитвам да им помагам понякога . Инак темата за Митко се изчерпа още когато сподели че нощното му откриване е било на платен водоем както спомена Вуйчо-Ваньо
В момента просто е съвсем друга тема която по принцип трябва да я има .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
За жалост, както беше казал колегата Иво Вълов, той познава половината град, а другата половина го познава него....та т'ва си е проблем, щото тук си е малко село и сички са родниниПавел Иванов написа:...За жалост по цялото поречие на реката заинтересованост има единствено по Русе . Това не пречи и при вас от време на време да се отскача ама за да е редовно трябва да има и подкрепа на местна почва а не само щракане по клавиатурите

Секи знае кой, къде, какво прави, 'ма си има омерта, сичко си остава в кухнята, щот Дунава е малък...и да дойдете няколко жипки - ще си идете, а Дунава пак ще си тече...и те така...
Мен ако питаш, трябва да се забрани за 5 години всякакъв вид риболов по реката, а след това да се разреши само любителски.
Даже и това не е проблема, защото ако хората имаха работа, нямаше по цял ден да са край водата, за да фащат риба за продан и за ядене, но това е една дълга и тъжна тема...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
EEeeeee аман от псевдо защитници...Затова ли всички реки се обезрибиха от бракониери че все се обаждаме на полицията и иара-та...

- Павел Иванов
Кире , напълно наясно съм и с двата проблема които споменаваш . Ето примерно да упомена друго , по-малко и от Видин градче по рЯката , Никопол . Няколко човека ми пишат на ЛС как една купчина други и особено един с големи протекции нон стоп мрежарят без дори да имат разрешително за стопански риболов . Когато ги запитах да ми предоставят имена то те ме препратиха към човек на който "не му дремело" да ми ги кажел щото тях ги било страх . Да ама и този човек премълча онези имена та ... По другият проблем ... За жалост това ни е дереджето в момента , най-бедната и тотално фалирала държава членка на ЕС .
риболООФчо , радвам се че си толкова мега компетентен и ерудиран

риболООФчо , радвам се че си толкова мега компетентен и ерудиран

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
Аз пък се радвам, че все още има хора на които все още им пука за нещо в тази държава. Бавно, но хората които милеят за малкото останало в държавата се увеличават 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз пък се чудя три дена как не отскочихте на рибка!
Моята равносметка от петък до сега - два амура,два американеца и 18 шарана!Това бяха мерните риби,другите не съм ги броил!

Моята равносметка от петък до сега - два амура,два американеца и 18 шарана!Това бяха мерните риби,другите не съм ги броил!

-
Ами така сте вие бракониеритеsapuna написа:Аз пък се чудя три дена как не отскочихте на рибка!![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
[quote="sapuna"]Аз пък се чудя три дена как не отскочихте на рибка!
[/quo .На теца и мойте хора ,бяха доволни.Е на ресторанта си ловят каракуди по кило,шаранчета безброй и хоби телевизия,били свидетели.Говорим ти за Жорката и Кирето от мойте приятели.А и 4 бели по 4 кила,за разнобразие,вчера гледах прожекцията в сервиза.

Риболовци.
-
- учете се от него
И аз да взема отношение по въпроса и за да не пиша дълго, ще си цитирам наколко мнения постнати преди половин месец в друг форум по повод набирането на средства за гориво по горната инициатива:Павел Иванов написа:Няма проблем , колкото , толкова . Има хора които са посветили много за целта , обикалят из цяла България основно на своя сметка . Влагат много личен ресурс и време . Аз само се опитвам да им помагам понякога . Инак темата за Митко се изчерпа още когато сподели че нощното му откриване е било на платен водоем както спомена Вуйчо-ВаньоВ момента просто е съвсем друга тема която по принцип трябва да я има .
Бачо Илия написа:Някак си е обидно, след като нашите билети плащат заплатите на иараджиите, ние да изземваме функциите на захлупената ни държавица, която няма воля и желание да промени законодателството относно бракониерите, вече почти четвърт век!![]()
И да имам възможност, никога не бих участвал в такава схема, пък после да гледам ухилените муцуни на политиците ни по телевизията и как сме били "отличниците" на ЕС.![]()
Бачо Илия написа: ...................Аз под "акция" разбирам рибарски палатков лагер пред парламента(като първа мярка), до като се приемат всички крайно необходими промени в закона- най вече криминализирането на бракониерството в тежките му форми. Като почнат да го дават по европейските телевизиии, за нула време "отличниците" в парламента ще го гласуват. Акци...по форумите...петиции и нам си кво....тинтири-минтири. Като не стане с палатковия лагер, има и по драстични форми на протест в които лично аз бих участвал с радост- тогава вече с кеф ще дам пари за гориво...до София.![]()
Това пък с неприемането на тоя закон е пълен, ама пълен ташак, ама бОли ги х.я май тия там горе дето ни "управляват".
Бачо Илия написа:Нкой не омаловажава труда на Стефан Минчев(Zander). Аз например чета статиите му в периодиката още от 1997г и много го уважавам човека, ами ми се струва че времето на петициите и търпимоста отдавна отмина и трябва да се предприемат по-радикални действия. Че то наскоро беше, само от Пясъчник за един ден бяха извадили 20 мрежи по 100 метра всяка; ми язовирите от този тип в БГ са 100бр. и как ще стане с... "пари за гориво", ако изначално и веднъж, завинаги не се реши законодателно въпроса с бракониерите.
Това имам в предвид в постовете си по-горе и не трябва да се мрънка колко малко били парите от билетите... как нямало бензин....ми трябва да се хванат за топките със ВСИЧКИ законни средства тия горе и да се приемат промените в закона!
п.п. и в заключение, едно надживяло времето си и много актуално и за нашето време стихотворение на П.Р.Славейков:
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Бачо Илия се изказа много точно не трябва само да седиме и от време на време някоя тема със заловени мрежи да ни зарадва за миг и после пак същите и пак там да вършеят.Крайно време е да ни чуят и тия горе и да спрат да се бият в гърдите колко са велики и колко магистрали са прекарали,трябва да усетат тоягата и те и тогава вече те и тия след тях ще се замислят за действията си,щото с прост народ и тъпи управляващи с мирно нема да се опрайме.Един пресен пример от миналата седмица:хванах един толстолоб по случайност на блесната за опашката,снимахме се набързо и леко нагазих да го пусна ама първо го държах да се посъвземе,а през това време имах чувството че от ръцете ще ми го вземат,кат ме наобиколиха та даже и 5 лева ми даваха ама аз го пущих 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- G.Petkov
Много хубава тема !
Прочетох всичките страници и съжалих, че я видях толкова късно!
Поздравления за П.Иванов и апостолската роля с която се е нагърбил.
Много трудно е да си апостол в собствената си страна, но все някой и все някога се почва !!!
За моите вече почти петдесет години по язовири и реки, смятам, че съм преминал през доста метаморфози.
Имаше време в което съм ловил с мрежи и герими и не считах, че това е нещо лошо, напротив, по-голям майстор си !
Имаше и период в който ходех за риба с девет пръчки, и всички правеха така, прибирахме маломерните шаранчета и щуки, никога не съм мислил, че рибата ще намалее или изчезне !
Обече изчезна !
И аз се промених, сега спазвам в голяма степен изискванията на законодателството, връщам веднага маломерната риба, често връщам всичко което съм хванал.
Единствено, което ми остана от миналото е използването на рачило и цапало за улов на рибки за стръв, ама без това не мога, а виолетките, слънчака и бабушките по 6-8 см все още са в изобилие
!
Ако и те изчезнат ще се замисля пак
!
Е, не съм идеален, но човек се променя, дано да е по-масово, ама едва ли!
Прочетох всичките страници и съжалих, че я видях толкова късно!
Поздравления за П.Иванов и апостолската роля с която се е нагърбил.
Много трудно е да си апостол в собствената си страна, но все някой и все някога се почва !!!
За моите вече почти петдесет години по язовири и реки, смятам, че съм преминал през доста метаморфози.
Имаше време в което съм ловил с мрежи и герими и не считах, че това е нещо лошо, напротив, по-голям майстор си !
Имаше и период в който ходех за риба с девет пръчки, и всички правеха така, прибирахме маломерните шаранчета и щуки, никога не съм мислил, че рибата ще намалее или изчезне !
Обече изчезна !
И аз се промених, сега спазвам в голяма степен изискванията на законодателството, връщам веднага маломерната риба, често връщам всичко което съм хванал.
Единствено, което ми остана от миналото е използването на рачило и цапало за улов на рибки за стръв, ама без това не мога, а виолетките, слънчака и бабушките по 6-8 см все още са в изобилие

Ако и те изчезнат ще се замисля пак

Е, не съм идеален, но човек се променя, дано да е по-масово, ама едва ли!
Павел Иванов написа:... При предложение за некой уев , шаранче или сомче освен друго се отнася и акт за опит за подкуп и т.н. и т.н. ...
Това не е ли по НК?
"Чл. 304. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
...
Чл. 307. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г.) Който преднамерено създава обстановка или условия, за да предизвика предлагане, даване или получаване на подкуп с цел да навреди на онзи, който даде или приеме подкупа, се наказва за провокация към подкуп с лишаване от свобода до три години."
-
- кандидат преподавател
И е /на теория/,и не е /на практика/-имаш ли представа на практика как се доказва по чл.304 от НК пред български съд едно накова нящо? 

Нямам представа, не съм юрист. Теоретично не могат ли да ходят с микрофони и скрити камери? Отделно и че са няколко човека на тези проверки, които могат да са свидетели освен записите. Знам ли ... просто разсъждавам на глас (на клавиатура), но ако се документира обстойно - защо не?INCUBUS написа:И е /на теория/,и не е /на практика/-имаш ли представа на практика как се доказва по чл.304 от НК пред български съд едно накова нящо?