Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

възможноли е...
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: възможноли е...
Ша ма извинявате колеги, ама ходя за риба от много години и досега не съм видял 58 или 60 годишни жени да ловят по водоемите..., е поне в моя регион. Иначе, примерно софиянките са по отворени и по водоемите в региона може и да има такива.
Тук имах в предвид това, че не е въпросът какво ти позволява закона, защото в Б-я има много абсурдни закони, да не ги цитирам сега (да не казвам и как държавата се грижи за инвалидите, то е никак - третира ги като треторазрядни хора, но това е много дълга тема...), въпроса опира до съвест и морал и всички трябва да бъдем по честни и добри не към държавата, а към себе си и природата около нас. Това имах в предвид, ако пък въпросната госпожа наистина лови риба, разбира се че трябва да има безплатен билет, Но пак казвам, за 1-ва група инвалидност доста се съмнявам, че е възможно да го прави.
Тук имах в предвид това, че не е въпросът какво ти позволява закона, защото в Б-я има много абсурдни закони, да не ги цитирам сега (да не казвам и как държавата се грижи за инвалидите, то е никак - третира ги като треторазрядни хора, но това е много дълга тема...), въпроса опира до съвест и морал и всички трябва да бъдем по честни и добри не към държавата, а към себе си и природата около нас. Това имах в предвид, ако пък въпросната госпожа наистина лови риба, разбира се че трябва да има безплатен билет, Но пак казвам, за 1-ва група инвалидност доста се съмнявам, че е възможно да го прави.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Именно. То е ясно, че за инвалиди и сродни в нашата държава не се полагат особени грижи и, че нормативната рамка е слаба и противоречаща си. Аз просто искам да питам taririra (както и той пита тук) - реално дали взима билета за майка си - тя да лови с него риба или той иска да хвърля повече въдици? Само това искам да знам.Vid написа:...
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вчера без да искам попаднах на мъж и жена видимо над 60г да си къцат рибка на р.Тунджа , като първоначално помислих ,че са 2 старци , а те се оказаха семейство
значи все пак има и по възрастни рибарки 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Пак излишни емоции,пак обиди-засрамете се,младоци,като съм написал,че закона е ясен,не съм посочил ,че е разумен,ама за това псувайте родните депутати,които са го направили такъв - подусловията за риб.билет на инвалид са едно основание;подусловията за пенсионер по възраст -друго основание,кой е виновен,че тъпите копелета не са съобразили,че много инвалиди навършват и 65-годишна възраст и не са посочили при такова положение кое основание има приоритет ?Второ,не съм ви безплатна консултация,не съм и защитник,драги ми смехурко real 1980,но не се занимавай с преценка на деянията-кое е измама и кое не,очевидно това не ти е работа,пък на мен ми е част от това,а вестникарски раздувки на никого не са нужни.
колега Vid има такива баби ама са по наретко
колега teh eдвали си мислиш че ще я карам да стои на гьола насила за да мога аз да хвърлям повече въдици.
драги колега INCUBUS в този раздел на саита доколкото знам платени консултаций не се правят, ако искаш да ти се плаща се обърни към хората държащи правата за сайта, вероятно ще се намери начин да се възползваме от твоите знания. и като не си безплатна консултация защо изобщо правиш теа раздувки. 

драги ми смехурко INCUBUS ... ползата от твоите знания ще бъде безценна за риболовците, така че сподели я....
за сметка на копувача!
-
- кандидат преподавател
Тц,даже нямам право на консултации,нито платени,нито не-не,че толкова са ми специални знанията,ама така са преценили депутатите да го гласуват онзи текст 

ми колега INCUBUC точно в онзи текст и по точно член 23 алинея 2 точка 2 като го чета мисля че чиновничката в ИАРА не е права и трябва да издаде билет на маиками.
- pachosz
- сериозен играч
И аз се учудвам на това, че само до 65 год. възраст се полага на инвалидите безплатен билет, ама правда или неправда, щом е в закона - само ше псуваме и ще си траем, ама докога...
Моя колега също се възмущава, че го разкарват на всеки 6 месеца на ТЕЛК да му потвърдят степен (%) инвалидност, поради това, че му са сменени тазобедрените стави с изкуствени. И той се чуди дали е възможно за тия 6 месеца да си му порастнат пак неговите, ама такава ни е държавицата.
Моя колега също се възмущава, че го разкарват на всеки 6 месеца на ТЕЛК да му потвърдят степен (%) инвалидност, поради това, че му са сменени тазобедрените стави с изкуствени. И той се чуди дали е възможно за тия 6 месеца да си му порастнат пак неговите, ама такава ни е държавицата.
- Vid
- кандидат преподавател
Ами може да подадеш жалба в ИАРА и ако нищо не стане да съдиш държавата. Та мисълта ми е трябва да получаваме от държавата много неща - включая привилегии за трудоустроени, инвалиди, трябва да получаваме качествено здравеопазване, сигурност и пр. и пр. да не продължавам нататък... Но, ние живеем в Б-я, а ти в коя държава живееш? Тук само плащаш - данъци, такси, глоби и др. и нищо не получаваш насреща. Да не задълбавам темата, ама вземи се осъзнай, ако не, има безброй неправителствени организации защитаващи правата на човека и кучето и такива държавни институции като прокуратура и съд към които можеш винаги да се обърнеш.taririra написа:ми колега INCUBUC точно в онзи текст и по точно член 23 алинея 2 точка 2 като го чета мисля че чиновничката в ИАРА не е права и трябва да издаде билет на маиками.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Провокиран от повдигнатия въпрос,относно издаването на риболовни билети на хора с увреждания,направих официално запитване до ИАРА с копие до МЗХ. Ето и отговора,който предполагам,че ще бъде от полза на заинтересуваните колеги:
Във връзка с Ваше писмо, постъпило в Министерство на земеделието и храните по електронната поща на министър д-р Мирослав Найденов, Бихме искали да Ви информираме, че:
Съгласно чл. 101, ал.5 от Закона за здравето, видът и степента на увреждане на лицата, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване, се определят пожизнено. Преосвидетелстването на тези лица може да се извърши по тяхно искане или по искане на контролните органи на медицинската експертиза.
Предвид това и съгласно чл. 23, ал.2 т.3 от Закона за рибарството и аквакултурите на хората с увреждания, на които увреждането е определено пожизнено, се издава безсрочен билет за любителски риболов.
В този случай, лице което е навършило 65 години и притежава документ за удостоверяващ увреждането му се издава безплатен и безсрочен билет за любителски риболов, даващ му право да извършва любителски риболов във водни обекти и/или зони от тях предназначени за извършване на любителски риболов.
................................................................................................................
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!