Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Язовири около Хасково

Мнение от Vid »

Chromeo написа:Освен, ако Войводовската река не започне да се влива в Тракиец, друг вариант за щука не виждам !
:lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Chromeo написа:Освен, ако Войводовската река не започне да се влива в Тракиец, друг вариант за щука не виждам !
Колега Chromeo виж на картата откъде започва реката дето минава през Войводово :idea: . Казват й Олудере.
Obushtar4e написа:На Тракиец щуката почнали да се лови.....????
През годините съм чувал, че са хващали щука на Тракиец от лодка на туистер, но само митове.МИналата година на Попския ръкав един местен ме открехна, че наистина има щука. Края на Февруари и началото на Март ги виждал как се стрелкали като стрели в 0-та на ръкава, когато си мятали според него хайвера-на самото плитко дето има една нива, която винаги по това време е залята от водата (откъм големите камъни в началото на ръкава). Този същия човек ми каза, че в средата на Март пред него са изкарали една 2-ка на спининг (каза ми така : " На тия пластмасовите патета я хванаха") :shock: . Тогава си казах брех тоя големи вицове разказва. Да обаче в края на лятото един приятел закачил една около 2-ка на голямата чука - мятал си за костур човека. Довлякал я до брега, но повода 0,25 се скъсал. Така , че не се смейте на колегата. Там има щука , но не се знае в какви количества ;) :idea:
За тази година не съм чул никакви отзиви за щука на Тракиец.
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Язовира е достатъчно голям за да държи някаква популация на щука. През всичките години, все някой може да е пуснал няколко щучки в него. НО, не съм чувал някой да е уловил щука до сега на Тракиец...
Не зная с подробности за развитието на щуковата популация, но без проблем мога да пренеса няколко и други щучки примерно от Войводовската нагоре в язовира.... Мислил съм си много пъти да го направя (хващал съм по 5-10 маломерки, които без проблем мога да ги сложа в една найлонова торба и след 10 мин. са в Тракиец), но ме спира това, че ние хората си позволяваме твърде много експерименти, и не съм убеден, че това е добре за равновесието във водоема. От друга страна пък си мисля, че голям водоем като яз.Тракиец спокойно може да си държи добра популация и от щуки, както е примерно жребеца. Ама дали това е правилното решение????
Сенека
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Еми време е да пуснете малко щуки и ще се завъдят :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:...но ме спира това, че ние хората си позволяваме твърде много експерименти, и не съм убеден, че това е добре за равновесието във водоема.
Аз също съм на мнение, че не трябва да се бъркаме в баланса на природата.:smt023 Почти 99% съм убеден, че има някаква популация на щука :)
Изображение
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Има щука със сигурност виждал съм хванати не от мен и все в петеловския или николовския ръкав

Между другото арендования гиол над Николовския ръкав е фрашкан със щука мисля се казваше Мурсала........та и той можи да е зарибил
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

te4osoma написа:Между другото арендования гиол над Николовския ръкав е фрашкан със щука мисля се казваше Мурсала........та и той можи да е зарибил
Къде е този арендован гьол над Николовския ръкав??
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Vid написа:
te4osoma написа:Между другото арендования гиол над Николовския ръкав е фрашкан със щука мисля се казваше Мурсала........та и той можи да е зарибил
Къде е този арендован гьол над Николовския ръкав??
Предполагам е това :
Untitled.jpg
Untitled.jpg (230.62 KiB) Преглеждано 1086 пъти
И какъв е размера на щуките ?
catch a fish or die trying !!!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Точно това е

Не е пуснат за риболов ,със сигурност :D познавам собственика :wink:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Здравейте ,колеги, вчера и днес бях на яз. Дружба(Стамболово) с нощувка, където миналата година в началото е се вадеха прилични шарани, но сега резултата е плачевен :( За 24 часа 8 - 9 шаранчета по 600 - 700 гр., на суха царевица и протеинови топчета ! Въдиците бяха прилежно разпънати с лодка, а захранката, подобно на шведска маса, варираше от варено жито, царевица, топчета до специална захранка - патент на майката на Van Den Eynde ! Според мен, рибата е посъбрана с мрежи, защото никой не изкара нещо по-едро от 800гр. при положение че бяхме 4 различни нощуващи лагера, пък и собствениците са вече други !
Бащата днес е бил на Бодрово - 2 шаранчета по кило за цял ден и малко изкарана риба от другите колеги там !
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Много топло изведнъж стана колега,може и това да дава някакво отражение на активността .А може и да не е тъй
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Чух се с едни познати, които бяха с нощувка на Токмакли - нямат нищо изкарано пък и разбрали от други хора, че бившия собственик е пускал мрежи и тоци стабилно! Така че и на този язовир му слагам хикса ! То като беше под аренда, беше зле, пък за сега не ми се миси :(
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Хайде, момчета, похвалете се с нещо да ми напълните душата, че застоя при мен е много лош :)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Няма с какво колега,лично Аз нямам време за риба през тези 2 седмици,но тази седмица мисля да ида на Марица да пробвам на воблер ,снощи даже разпитвах колегата Vid как е положението,въпреки разочароващата информация ,все пак ще ида да си пробвам късмета :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

На Токмакли отдавна съм му сложил кръста.
Мен ще ме извинявате, че поизлязох от темата, ама като такъв практикуващ само спин-риболов през лятото по добри успехи бележа по реките. На есен пак ще мъча бялата на джиг по язовирите.

п.п. извън темата виждам, че колегите от Пловдив правят много успешен риболов по Марица. При тях реката е бистра, не като при нас - боза.
През по миналия уикенд направихме много успешен риболов на блесна на р.Крумовица-приток на Арда, Кърджалийско. Уловената риба - алай на блесна за 2-ма човека беше около 20 кг., разбира се взехме си само няколко риби, които изпиха бая биричка същата вечер. :lol: :lol: :lol:
Сега Крумовица не става, нивото вече е много ниско. Арда, която ми е любима дестинация през лятото, не заради рибите- излизат основно дребни кефали, мрени и костури, а заради невероятната природа, която ми пълни душата... Сега реката също не става - яз.Ст.Кладенец е пълен догоре и го изпускат през ВЕЦ-а всеки ден, което ще рече пълноводна река със много студена вода (около 5-6 градуса, не е възможно човек да стои бос в реката повече от 4-5 мин.), което значи - риба няма или е много пасивна..
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”