Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щуки в Дания
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Щуки в Дания
Здравейте от Дания,последните няколко дни бяха почивни тук и с мой колега в понеделник 28.05 бяхме за риба на езеро в близост до града ни.Звънна ми следобед и спомена че имал няколко удара,но без резултат.Отидох при него и седнахме да изпием по бира докато си говорим и разпъна такъмите.Искаше да тръгва но го убедих да поостане още час два и се съгласи.На червей извади стръв малък костур и хвърли до тръстиките пред нас.Докато говорим ми клъвна речна змиорка и на мен около 50 см но я пуснах обратно.Изчакахме около 15 минути и плувката му изчезна,той остави аванса да се изпъне и засече.Беше сериозна риба и след около 2 минути борба тя се откачи и замина.Извади повода и видя изправен вирбел без кука.Престраших се да хвърля и аз защото бях с 0.25мм повод и докато монтираме нова тройка и хванем стръв бомбардата ми изчезна.Засякох и излезе на повърхноста зъбатката,барабана на макарата засвири в нейна полза но и аз не им се давам.Извадихме я с кепа след малко и се успокоих.Колегата метна пак с здрав монтаж и докато се измием в водата и направим снимки,заредих червеи за нова стръв и да е минало половин час.Пак обичайното потъване,изчакване,и засечка този път не им даде повод да мисли за бягство и влезе в кепа обърнах се и го гледам потен и възбуден от тръпката.Отидих да оставя такъмите и докато се върна засякъл още една по малка за последно.Така завършихме риболова. Моята излезе 5 килограма 88 см,неговата 7 кила 93 см ,малката е кило и е 50 см. Снимките са там където им е мястото-в Галерията. Наслука на всички!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Щуки в Дания
Правете снимки бе, да исплакнем окото. Поздравления.
Добри щуки,колега!Аз ги търся тука във Финландия,основно на блесни, но засега по голяма от 2,5 кг нямам за тази година.Поздрави!
Страхотни щуки.
БРАВО!!!

БРАВО!!!

-
- новобранец
Колега пробвай с попер 5-7 грама ,или по голям.И за блесната,тя иска чисто място.Зъбатките са до тръстиките или в тях.Намери чисто петно от което да ти е лесно да вадиш между треволяците там се крият.puki75 написа:Добри щуки,колега!Аз ги търся тука във Финландия,основно на блесни, но засега по голяма от 2,5 кг нямам за тази година.Поздрави!
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- koda33
- разбира нещата
Ех да ви имам рибите )))))) , браво колега , направо ти завидях )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- новобранец
Здравейте отново,вчерашния ден отново беше успешен в риболовен план.Бяхме 3-ма пак на езерото с щуките,и въпреки че валеше с прекъсвания/типично по датски/ се записахме с добър улов-стартирах с една платика която беше много вяла и като кълване и като изваждане.След нея имаше щука около 2,5 кг. на един от колегите,после излезе малка щука около 20 см която я върнахме обратно с надеждата да се обади на някой от по възрастните си събратя и изглежда ни е чула съветите.Последва серия от кълване и резултата беше повече от добър.4 щуки от които най-голямата 96 см 8 кг,по малката около 5 кг,и две по малки към 3 кг.Върнахме се в къщи за малко,имах ангажимент.След това с едното момче отидохме да пробваме ново място и там имахме едно неуспешно и едно успешно кълване на една 5 килограма красавица 85 см.Прибрах се доволен от добрия риболов.Имаше положителни емоции.Снимките са в галерията,Наслука.
Супер риби(щуки).
Браво!!!

Браво!!!

-
- новобранец
Благодаря колега,днес пак ходих.Само в къщи не става,все пак са почивни дни и трябва да се разпуска максимално.Имах 3 поредни удара през около половин час след 18.00,но и трите бяха неуспешни.Стръвта ми беше по едра,изчаквах повече от минута но уви идва до брега и изплюва стръвта.На втория удар ми счупи телескопа от засечката и продължих с счупен прът.На третия се отказах окончателно,доведох я до кепа и се откачи пак.Големи са и след засечка пръта замръзва сгънат до откат. Сега сменям пръта с нов за да е готов отново.

Де да можеше човек и тук през почивните си дни да отиде някъде, където да има поредица от удари на щуки от порядъка на няколко кила

-
- новобранец
Пожелавам го на всеки риболовец,от все сърце!Shumolini написа:Eх, това е риболов-мечта!!
![]()
Де да можеше човек и тук през почивните си дни да отиде някъде, където да има поредица от удари на щуки от порядъка на няколко кила