Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на първи мач
Модератор: Paublo_Eskobar
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Избор на първи мач
Нали се сещаш, че такива колци могат да откажат човек от този риболов, аз бях същия с фидерите, купих си за 90 и нямаше разлика от дънарката, после си взех катана. Сега мисля само за кефа и си давам всичките ресурси свободни да си купувам пръчки с тънки бланки и гънещи се до безкрай, пръчки които дават възможност на рибаря да лови големи риби с тънки влакна.MiTaKa™ написа:кВи са тия мачове бре колеги , човека ще е начинаещ в този вид риболов .
Аз мисля , че е по добре да си вземе някой по евтин от порядъка на 80 -90 лв , принципно с тези въдици трябва много да се внимава и ако още в началото натисне или счупи върха , няма да му е много приятно. Аз от миналото лято реших да се пробвам в мачовия риболов и си взех мач на фокус шаранджийски и съм много доволен от пръчката цената и бише нещо около 70-75лв , и макарата също ми е мачова пак на фокус .
Та идеята ми е нещо от тези фирми със среден клас , за да не съжалява после
П.п Ето го http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6902
този на 4.20м
Колега, бюджета ти е много на ниво 200лв са си кев.
Аз наскоро гледах една обява и много биш искал да го позгъвам от чист интерес, както се казва за серърча в живота.
Давам линк, но към друг форум.
Tamas Walter 3.90 175гр. 15гр акция ако имах кинти щя да го прибера за 150 примерно с пазарлъка.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 31&t=51643
Да кажа ,че не правя с поста си реклама и не познавам продавача.
Ползвам на Томаш ваглерите и ми харесват.
Аз ти препоръчвам daiwa sr3 match.Доста е мек и тръпката е уникална.Не виждам проблеми с риби до 5кг.Мача е около 190лв.Уникален е.Проблема е че трудно се намира в България.Поне аз не съм го виждал.
Напълно подкрепям колегата qno_zloo .Просто обожавам меките пръчки.Наскоро някой ми каза да не ползвам мека пръчка за големи риби,но според мен не е прав.Не виждам проблем с моя мач,а бая шарани е хванал вече.Е важно е и да се пази.Ако го удариш някаде и го нараниш може да се счупи и от половин кило каракуда.Вскичко е относително.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Вярно че удоволствието да ловиш шарани с мек мач, с малка акция е голямо, но аз ползвам моя за шарковци на Марица и адреналина е на мах.От тая гледна точка предложих на колегата по твърда пръчка с по висока акция, но ако лови на платени и чисти водоеми с мекия мач е кефа е по голям.
Бързай бавно.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дам, за река си трябва сопа, няма как.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

На марица не са шарани.Там са F16ки. 

Колега SUPER MARIO като те гледам май само на река ловиш.Трябва да ми дадеш някой урок някой път 

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Изтривам си мнениети , малко остро реагирах на нещата .
След като видях , че колегата е приготвил сериозен блюджет за пръчка , препоръчвам ТИКА
След като видях , че колегата е приготвил сериозен блюджет за пръчка , препоръчвам ТИКА
Последно промяна от MiTaKa™ на Пет Май 18, 2012 10:36 am, променено общо 1 път.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тъй като под ТЕ определено визираш мен , да си кажа:MiTaKa™ написа:...Тук в темата човек пита за мач , те веднага си пробутват стоката с 3 мнения поредни , след като се разбра че , колегата държи да е нов...
Не ме слагай в кюпа с търгашите колега!

Нищо не пробутвам,а предлагам нов мач на изгодна цена,който дори не съм обявил за продан в определения за това раздел.
Колегата може само да се възползва от това,ако иска.В случая не и не го упреквам за това.
Имам се за разумен и коректен човек.Който ме познава го знае!Не ме нападай!
Бъди здрав!

Колеги, днеска взех един мач SPRO Exclu с акция 4-12 -4,2 дължина. Викам, айде да не се изхвърлям много като за първи мач. Купих го от един пичага, който много уважавам, казва се Златко и магазина му е точно до Риби и Такъми в Дружба, та той ми обясни че мача си заслужава отвсякъде, а и добре ми пасна в ръката. Мисля утре да го изпробвам на Богров, мерси за предложенията, ще ги имам предвид за втория 

Рибата винаги е на другия бряг
- М. Сталев
- разбира нещата
SPRO имат много качествени работи ,за този мач нищо не намирам във нета,даже и снимки ,колко пари го взе ?
За 108 лв с 25% отстъпка, не съм го пробвал още и нищо не мога да кажа, но на пръв поглед мача изглежда 6 точки. Иначе си прав за SPRO, доста качествени неща, имат невероятни спинарки същоPikeM написа:SPRO имат много качествени работи ,за този мач нищо не намирам във нета,даже и снимки ,колко пари го взе ?

Рибата винаги е на другия бряг
Някой ползвал ли е това? http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3338 За тези пари изглежда супер.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
SUPER MARIO написа:То и футбола са го измислили англичаните ама...Joshua написа:да аз използвам същата с новата шпула , просто е перфектна ( 10-12 излета ) и няколко едри риби нямаше проблеми ;] успех с избора, но бих ти препоръчал за Мач гледай английска фирма ( все пак Мача е английски риболов ) ;]

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!