яз.Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
werti
новобранец
новобранец

яз.Искър

Мнение от werti »

Здравейте,за два дни 2-3.09. напълних един голям живарник с платики,като 4-5 доста голями и едно малко сомче около килограм,също така излизаха и доста шаранчета по 100-300грама,но тях ги пускахме веднага.
На тръгване си избрах 10-тина едри рибки и останалите барабар с сомчето ги пуснахме.За мен това беше един доста успешен излет,като се замисля и какво беше времето.
За пореден път яз.Искър ми достави едно добро преживяване.
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

И къде точно направихте излета,щото мисля утре и аз да ходя на там?
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Мнение от werti »

От страната на Ихтиман към края на залива към Ново Село незнам как се казва месноста.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Да не е Шипоченския залив. :?:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Точно Шипочанския залив на края е ,а има ли места за лагеруване с каравана ?Мисля да се качвам за 5-6дни ,но не съм решил още от коя страна.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Браво-и другия път повече и снимки.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

MITKO70 написа:Точно Шипочанския залив на края е ,а има ли места за лагеруване с каравана ?Мисля да се качвам за 5-6дни ,но не съм решил още от коя страна.
Да там е много удобно за каравана асвалтов път точно до самия язовир местото е голямо винаги има място имаш 5 метра черен път. Но е доста плитко ако търсиш нещо друго освен платика и каракуда трябва да внасяш почти до отсрешният бряг около 150 метра там е дерето нареката и е по дълбоко. Миналата година бях там два пъти за по 10-тина дни и останах доволен
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Мнение от werti »

:D :arrow:
Аватар
werti
новобранец
новобранец

Мнение от werti »

Поборников написа:Да не е Шипоченския залив. :?:
Шипоченския залив.Да точно там бях и утре пак отивам дано има успех.Но този път ще ходя на отсрещния бряг.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

werti написа:
Поборников написа:Да не е Шипоченския залив. :?:
Шипоченския залив.Да точно там бях и утре пак отивам дано има успех.Но този път ще ходя на отсрещния бряг.
Колега ако не си с лодка отиването до отсреща е невъзможно аз лично миналата година ходих два пъти и когато реших тази година да отида пак се натъкнах на такава дупка на пътя в която тир с ремарке влиза целия с отвесни ръбове инфото е от преди два месеца.
DOC
новобранец
новобранец

Мнение от DOC »

nasco2 написа: Но е доста плитко ако търсиш нещо друго освен платика и каракуда трябва да внасяш почти до отсрешният бряг около 150 метра там е дерето нареката и е по дълбоко.
Тц - отсреща е плитко, дерето е отсам, на около 30-40 м. при пълен язовир - там, където стърчат дърветата, те са покрай дерето и пътя.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

DOC написа:
nasco2 написа: Но е доста плитко ако търсиш нещо друго освен платика и каракуда трябва да внасяш почти до отсрешният бряг около 150 метра там е дерето нареката и е по дълбоко.
Тц - отсреща е плитко, дерето е отсам, на около 30-40 м. при пълен язовир - там, където стърчат дърветата, те са покрай дерето и пътя.
Няма да споря с теб нека някои които знае за какво става дума да си каже мнението аз съм сигурен в моито освен ако от моналата година досега не се е променило дъното но не вярвам.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Пътя за отсрешния бряг е много коварен,направо си е за оф роуд,миналата година ходих при това влачех лодка с колесар и 500кг.багаж има локви които и в най голямата жега държат вода а ако завали дъжд излизане няма.
А дерето е точно на 8-10мт. от отсрещния бряг дълбочината варира от 4до8мт.при пълноводие,сканирал съм го със сонар.
DOC
новобранец
новобранец

Мнение от DOC »

Поборников написа:А дерето е точно на 8-10мт. от отсрещния бряг дълбочината варира от 4до8мт.при пълноводие,сканирал съм го със сонар.
Май говорим за различни места - аз говоря за дъното на Шипочанския/Новоселския залив, под дигата, където отсреща между боровете се образуват множество малки плажчета, с обособени места за лагер. Там има редица залети върби, от двете страни над дерето и пътя, които са по-близко до отсамния бряг. Един колега си изтегляше дънните от отсрещния бряг с ходене по дъното, като преди върбите водата му стигаше до гърдите - оттам мяташе в дерето и хващаше редовно по някое соме. До тези места съм стигал и с Трабант, и с Голф двойка. При сухо време, де, при дъжд - забрави. Май говорите за по-вътрешната част на залива, към Будното око или изобщо по-към Бункера. натам пътят понякога и за оф-роуд машини не става. :roll:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Аз лично говоря горе долу за средата на залива преди заграденото.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”