Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Плетено влакно - Брейд
Спонтанно рипнах на TUF-Line XP, 65 LB (0.40), с Actual Break strength 76 LBS, 300 yds, смятам да потролвам с него, та к'во викате, е ли е наистина яко tough? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Кире , какъвто и да е брейд на 65 либри е як , много як . Проблема е при тънките и ултра тънките такива 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Спонтанно се замислих, колко ли му е Actual DiameterGODzillata написа:Спонтанно рипнах на TUF-Line XP, 65 LB (0.40), с Actual Break strength 76 LBS, 300 yds...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
Ае ся па ти , милиметър , милиметър и двайсе , то за тролинг по рЯката ще го ползва Кире та сметам му е се тая

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Нерядко ползвах по Дунав Tuff line 20 lb, 4 жилно. Добре беше, помня че държеше на триене и според мен ще си доволен. А за диаметъра си мисля : че то уклея кво го бърка диаметъра
, so...

- GODzillata
Съвсем спонтанно са написали, че е 0.407 мм.Мунчо написа:Спонтанно се замислих, колко ли му е Actual DiameterGODzillata написа:Спонтанно рипнах на TUF-Line XP, 65 LB (0.40), с Actual Break strength 76 LBS, 300 yds...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Павел Иванов
Кире , въобще не обръщай внимание на таквиз "спонтанни" списувания . Едно че в 353% от случаите не са верни , второ представяш ли си ако верно тарифаш некое влакно с наистина реален диаметър "само" 0.407 мм. , на някоя от тез УЛ гегички :

как ш плющи при кастинг

как ш плющи при кастинг

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Еееее........то е за тролинг де.
Ще разкарам spider-invisi-то от едното мулти и ще вкарам таф-лайна.
Ще разкарам spider-invisi-то от едното мулти и ще вкарам таф-лайна.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ето го батко бе,вече е намотан на Емералдас-а и чака на нисък старт..

това ще мята бомбардите тази година.само че няма да ползвам т.нар. шок лидер ,щото водачите на пръчката са прекалено тесни и ме е страх възела да не направи беля пък и съм свикнал без.като казвам тесни имам предвид около 2 мм диаметър.пиша този пост само ,за да се похваля,сори

това ще мята бомбардите тази година.само че няма да ползвам т.нар. шок лидер ,щото водачите на пръчката са прекалено тесни и ме е страх възела да не направи беля пък и съм свикнал без.като казвам тесни имам предвид около 2 мм диаметър.пиша този пост само ,за да се похваля,сори

Качествени чепарета Borkata

Прекрасно влакно, колега! Дори и стандартния четиринишков вариант от тази серия е отличен.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
След като изчетох бая мнения, днес реших да пробвам нанофила на Беркли. Купих си евтиния вариант 50 м. за 16 лв. в размер 0,06. Дестинацията беше р.Крумовица и р.Арда.
Та по моему, положителните му качества са: много тънко, мазно-не пие вода, нулева разтегливост и много добра чувтвителност, не прави оплитания или бради, невероятен кастинг- блесна мепс аглия №1 лети на 40 м...., минуси: много слабо, къса се на възела при всяка закачка в камък (добре че рекичките са плитки и ходя да си събирам блесните), дори при много от случаите се скъса при т.н. динамичен удар - кога при по силово замятане ми падне бигела на макарата, имах около 10 късания за 2 ч. риболов..
п.п. Считам, че в този си размер не става, по удачно е да се ползва плетеняк. Иначе, за по големите му размери 0,15 - 0,17, впечатленията на познати колеги ползващи го за риболов на бяла на джиг са, че е отлично.
Тава ми впечатление е от един излет....
Та по моему, положителните му качества са: много тънко, мазно-не пие вода, нулева разтегливост и много добра чувтвителност, не прави оплитания или бради, невероятен кастинг- блесна мепс аглия №1 лети на 40 м...., минуси: много слабо, къса се на възела при всяка закачка в камък (добре че рекичките са плитки и ходя да си събирам блесните), дори при много от случаите се скъса при т.н. динамичен удар - кога при по силово замятане ми падне бигела на макарата, имах около 10 късания за 2 ч. риболов..
п.п. Считам, че в този си размер не става, по удачно е да се ползва плетеняк. Иначе, за по големите му размери 0,15 - 0,17, впечатленията на познати колеги ползващи го за риболов на бяла на джиг са, че е отлично.
Тава ми впечатление е от един излет....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Точно поради тази причина не трябва да си взимаме по-тънко влакно отколкото е определено за самата въдица без значение дали иде реч за моно , брейд и пр. С по-тънко влакно отколкото са параметрите на гегата нито кастинга е по-добър , това са само митове и легенди , нито нищо . Та ако въдицата ни е определена че работи перфектно с влакна в диапазона 0.20мм - 0.30мм , примерно , не трябва да я мъчим с 0.14мм , пак примерно , щото от това полза никаква , само ядовеVid написа:...дори при много от случаите се скъса при т.н. динамичен удар....

Павел Иванов
Павел Иванов
Но пък не на всяка въдица е упоменато какви влакна да се ползват,та мое се обърка човек.Павел Иванов написа:Точно поради тази причина не трябва да си взимаме по-тънко влакно отколкото е определено за самата въдица без значение дали иде реч за моно , брейд и пр. С по-тънко влакно отколкото са параметрите на гегата нито кастинга е по-добър , това са само митове и легенди , нито нищо . Та ако въдицата ни е определена че работи перфектно с влакна в диапазона 0.20мм - 0.30мм , примерно , не трябва да я мъчим с 0.14мм , пак примерно , щото от това полза никаква , само ядовеVid написа:...дори при много от случаите се скъса при т.н. динамичен удар....
Остави само стъпки
Здравейте! В началото на годината си купих Спортекс Карбофлекс НГ (15-35г) и макара Риоби заубер 3000 .На макарата навих ПП 15 лб (0,19 мм поне така пише на кутията) .Това ми е първия спининг комплкет и имам доста колебания...Най-вече относно влакното, като здравина е много здраво , но попива много вода (което ми се струва малко кофти) ,другия минус мисля ,че диаметъра му е завишен и ми куца кастинга .Според мен дистанцията е от много голямо значение , ловя в затворени водоеми.
Искам да попитам някой може ли да изкаже мнение за Sunline Cast Away PE дали ще е подходящо за моя комплект , дали ще подобри дистанцията , а в същото време да запази чувствителността ?
Приемам и други предложения за брейдове които да са по - качествени от ПП (диаметър,кастинг, здравина и т.н.)
Благодаря
Искам да попитам някой може ли да изкаже мнение за Sunline Cast Away PE дали ще е подходящо за моя комплект , дали ще подобри дистанцията , а в същото време да запази чувствителността ?
Приемам и други предложения за брейдове които да са по - качествени от ПП (диаметър,кастинг, здравина и т.н.)
Благодаря
колега виж това:ispoline написа:Здравейте! В началото на годината си купих Спортекс Карбофлекс НГ (15-35г) и макара Риоби заубер 3000 .На макарата навих ПП 15 лб (0,19 мм поне така пише на кутията) .Това ми е първия спининг комплкет и имам доста колебания...Най-вече относно влакното, като здравина е много здраво , но попива много вода (което ми се струва малко кофти) ,другия минус мисля ,че диаметъра му е завишен и ми куца кастинга .Според мен дистанцията е от много голямо значение , ловя в затворени водоеми.
Благодаря
http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html
"Самая большая щука в мире является Русская щука"