Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Пак сте много напред с материала,ама аз поради скромното си естество, никогиш не съм хранил илюзията,че моа ви стигна..
Начи,наистина в нощта на 9-ти срещу 10-ти,съм спал къде 3 часа-даже се събудих и станах 8 минути преди телефонната халарма.В стил "пияна тояга",се разсънвах и правих тоалета си от 03.17 до 03.49.След това "подпалих"МПС-то за мисията- риболов на черна мряна до начесване на крастата за този вид,спешъли
То бе романтика,то беше чудо- в 04.30 часа под половин луна,пиене на кафе и шоколад от кафе-автомат на площада на спящо пустинно село,без включено улично осветление,с всички сенки и мъгляви очертания от края на вълшебната нощ.Даже и селските псета мълчаха...Нямаше тишина "в машината"-вървеше с пълна мощност след потеглянето от селото хард-рок от 1982-1983 г.- "Рейнбоу".И аз квичах наред с вокала,шофирайки по празния път,на дълги светлини,с 80 км/ч към заветната дестинация -на около 40 км от дома ми.На разсъмване мястото ме посрещна затиснато с роса,с нереални,но жестоки очертания на обраслата с акации,къпини и коприва пътека.Добре,че си бях облякал летния "Хилмън" плюс гумените ботуши-проврях се със сравнително дребни кожни поражения
Посрещна ме "Скалата на саможертвата",където се нахендрих и стоях прав през цялото време до 20.25 часа,частично под "шарена сянка",частично под палещото слънце.Риболовни упражнения -на плувка,на леко дъно,на спининг.Все още бърза река,много боклук в нея /клонки,листа,треви и "човешки" отпадъци /.След два часа проби,печеливш се оказа директния телескоп 5 метра -край скалата,при обръщането на течението,в границата на спокойната вода,налових достатъчно черни едри мрени,та смятам,че ми стигат за сезона.След като се прибрах вечерта,последва МП и Айр.,бърз душ,още МП и Айр.,и гледане как хърватските фашисти разгромиха ирландските алкохолици и полягване в стил "Fade in black".Днес и утре почивах/ще почивам в града чрез светски живот -моткане,съзерцание,пиене на кафета-мафета и бири-мири като разновидност относно служенето на себе си.В сряда сигурно пак ще отпъна на мисия -още не съм решил в коя посока и за какви риби,накратко,преходът върви нормално,бъдете живи,здрави и продължавайте да пишете,щото по едно време пок ще дойде зима и кво праим тогава -да не стоим без графоманстване?

Днеска нищо интересно,бех на шопинг за къси гащи,едни сини и едни черни,да направим оборот на бг търговеца-олекнах 78 лв.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Сега, като прочетох поста ти се замислих... Има доста логика в това. Половината риби бяха уставно закачени, а останалата половина закачени под устата, в долната част на хрилните капаци. Имал съм много случаи на кефали закачени къде ли не и смятах, че по скоро рибата удря листото на блесната и след бърза засечка, тройката се забива където дойде.G.Petkov написа: Поста на Vid ме размисли, наскоро един колега от "Софийска област" сподели, че е хванал на платения яз.Габра десетина костура на царевица!
Пълна обърквация е настанала.
Само Vid да сподели къде ги закачаше блесната, щото понякога скобара натиска това което плува покрай него с главата към дъното и съм ги забождал отстрани с единичната кука.
Напълно възможно е да е така както казваш, още повече резултатната техника в случая беше - замятане напреко реката и задържане почти без обиране на влакно, като върха на пръчката е ниско долу, дълбочината е около 50 - 100 см. Течението изтласква постепенно блесната до моя бряг и тогава следва обиране на влакното на "сухо" дори.
Не ми се пише за прехода в понеделник, щото деня беше шибан, то всички понеделници са си шибани изключая отпускарските. Лека...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Мараба групата.В тия жеги спретнах една трапеза за жегите
Излезна ми 15 лв. 

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
Супер,лекинко го даваш
Мъ аз пък, след като обядвах една салатка домати с босилек и сиренце плюс една пърлена питка с кашкавал и чубрица,които залях с голяма наливна биричка"Старопрамен"и последващи дълги кафета,сега на вечеря съм само с МП и Айр.
Ама МП-то го спирам след 25 минути,щото утре ставам пак по никое време -малко след "Часа на Бика",че имам да шофирам 97 км до мечтана от миналата година дестинация на р.Арда преди вливането й в яз.Кърджали.Целта е 16-17 часов риболов на участък,в който не знаеш при кълването и засичането,каква риба ще излезе.Възможните варианти са най-малко 9
Иначе днес,въпреки канската жега,служих яко на себе си.Кефих се на климатика в колата,докато с плътно затворени прозорци при 30 градуса над нулата външна температура,обикалях из града в работно време с 35 км/ч ,купувах стръв и захранки,четох вестници на сянка,жулейки кафета-мафета и бири-мири.Ами,още един ден прекаран в служене на себе си през прехода,не в рая,ама кефа със сигурност беше същия
В момента гледам футболното пърхане на две нации,които еднакво не уважавам,така,че може да се каже,че този мач го гледам напълно безпристрастно,само с преценка на недостатъчните технически умения.В четвъртък ще участвам в як служебен купон вечерта /обадиха ми се от службата,че нали съм щастлив отпускар в момента/на една виличка в планината,на края на село Писаница.Ще се "намокря"яко със сигурност там,щото в петък не само няма да се ходи рано на риболов,ми и ще ме возят кат "тархаджик" 

Абе гледам това е по твоя район
Кой знае тия колеги какви бели риби ловят от брега-блазе им много добро място,е и едно по усойно река в гора,за жегата става
Е и от голямата река дунав
Малко от доспат
Навсякъде е хубаво
Който е отпускар,е щастливец ако има пари да ги харчи по родината 

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Е-й,INCUBUS написа:... Посрещна ме "Скалата на саможертвата",където се нахендрих и стоях прав през цялото време ...
Най-после и INCUBUS-а да сподели за риболова

И много художествено го е описал, изкефих се много на това което ни разказа!
А "Скалата на саможертвата", ме разби окочателно

Аз направих два яки излета за гъби в събота и неделя, ама щото пиша и в темата за "Гъбарите", та да не се повтарям !
С оглед на годините ми и мързела, мога да изплагиатствам от Инкубус - преходи в "Планината на саможертвата"

Ходих в Стара планина!
В интерес на истината, колкото повече катеря баирите, толкова по-добре се чувствам. Преди три-четири години не смеех да тръгна по денивелация повече от 50 метра, сега не се притеснявам от изкачване на високо.
Верно е, че понякога се опитвам да се кача с кола до върха на планината, ама това е по скоро плод на мързела ми

- Павел Иванов
Ами то кефала , костура и пъстървата имено това правят когато са нервни , удрят листото и се закачват неволно . Скобарът като мързелив дънен обитател пък прави точно това , затиска блесната и поради тази причина много пъти е чест гост на спинингистаVid написа:... Имал съм много случаи на кефали закачени къде ли не и смятах, че по скоро рибата удря листото на блесната и след бърза засечка, тройката се забива където дойде...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
НЯМА !!!
Няма радости, само мачове и ...
Прекрасни домати, истински, се появиха по пазарите в София
!
Да ти е кеф да изпиеш една заледена,натурална, гроздова, 45 градусова ракия
!
Иначе, си беше чиста мъка с пластмасовите им имитации през предходните месеци.
Какво ли не пробвах, през зимата ме спаси салатата "Айсберг" - важи и беше добро решение.
Ама нещо прехода поспря,
А може и съавторите да са по реки и язовири, служат на себе си и пълнят живарниците, а
!
И само аз да ходя на работа, така ли е ?
Няма радости, само мачове и ...
Прекрасни домати, истински, се появиха по пазарите в София

Да ти е кеф да изпиеш една заледена,натурална, гроздова, 45 градусова ракия

Иначе, си беше чиста мъка с пластмасовите им имитации през предходните месеци.
Какво ли не пробвах, през зимата ме спаси салатата "Айсберг" - важи и беше добро решение.
Ама нещо прехода поспря,
А може и съавторите да са по реки и язовири, служат на себе си и пълнят живарниците, а

И само аз да ходя на работа, така ли е ?
Аз съм си тука,за друг не знам-мойте приятели работят-всичките.Иначе уикенда качвам на високо,обещал съм на колездача един Боровец.

Риболовци.
- GODzillata
Вече съм във ваканция, казано на народен език, иначе де факто си е дълъг летен отпуск.
Днес ще водя песа на ваксина, изгризал ми е кабела на слушалките, та ми иде да го пусна през терасата
....за риба некФо не ми се ходи, защото инфото е, че никой не лови.
Трябва да насадя и полея близо декар с домати и краставици....лекинко съм позакъснял, ама нейсе, ще станат готови тъкмо за Коледа.
В понеделник ще направя един воаяж до София, но ако свърша работа, ще се прибера същия ден.
...и те така!

Днес ще водя песа на ваксина, изгризал ми е кабела на слушалките, та ми иде да го пусна през терасата

Трябва да насадя и полея близо декар с домати и краставици....лекинко съм позакъснял, ама нейсе, ще станат готови тъкмо за Коледа.

В понеделник ще направя един воаяж до София, но ако свърша работа, ще се прибера същия ден.
...и те така!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
Фффключвам се,да покажа,че оживях
Продължавам прехода,след като в сряда отпрасках 17 часов риболов в онази зона от България,която по-скоро прилича на останките от вилает на Западна Турция,оцелял след последната термоядрена война...Реката все още е много голяма,намерих си все пак свободно място на един завой с разлив,под "шарена"сянка,иначе температурата си беше таковала таковото.Щом вместо обичайните си 1,5 л изворна вода и 0,5 л студено "3 в 1",изпих 3,0 л изворна вода плюс другото,начи мамта... Риби хванах,около 2 кг уклеи и десетина яки бабушки,имах и две зверски късания на повод 0,12 на директния 5 м телескоп,които смятам,че бяха от сомчета.На спининг нищо,може би за това,че водата си беше замътена и в нея имаше доста боклуци.В четвъртък,след като си купих захранка и стръв за петък/днес!/,вечерта купонясах яко на посочената вила.То бяха песни и танци,то беше чудо.В около 00.40 часа дойде едно бусче,което извози телата обратно до Смолян,в т.ч.и моите телесни мощи.Спах три часа и тази сутрин станах в 04.20 -доста късен час за мен за риболов,ама кво да се прави...Та,по такова изключение,днешният ми риболов беше 13 часов
,в интерес на мазохизма обаче бях на слънце през цялото време,добре,че подухваше възхладен ветрец.Ма наистина много змии има тази година- за двата последни излета съм видял очи в очи над 15 бр.най-различни,като най-впечатляваща беше не някоя "отрова",ами един,вероятен смок-мишкар над 2 метра дължина и дебелина на тялото като пожарникарски маркуч
Днес се прибрах по-ранко,щото имах ангажимент към съпругата,сега измит,служещ на себе си,лекуващ душевни и телесни травми с МП и Айр.,изработих в полза на темата за прехода тези слова. 

- Vid
- кандидат преподавател
Въобще не се оплаквай, в твоя край има уникална природа и водоеми, които ги посещавам при всеки възможен случай или по точно при отворило ми се свободно време. Доста време ме дразнеха онези турско-говорящите докато в един момент осъзнах, че те са по-добри и по-човечни от нас и градят, а не рушат това което имат.INCUBUS написа:Продължавам прехода,след като в сряда отпрасках 17 часов риболов в онази зона от България,която по-скоро прилича на останките от вилает на Западна Турция,оцелял след последната термоядрена война...Реката все още е много голяма,намерих си все пак свободно място на един завой с разлив,под "шарена"сянка,иначе температурата си беше таковала таковото.
Утре, ако успея да се събудя на време, щото тази седмица ми "взе здравето" и не мога да се наспя, ще направя един излет около яз.Кърджали и р.Арда, ако не, ще е в неделя...
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Сега изгледах филма Белый тигр. За всички, които харесват руските филми за 2-рата световна ...
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Vid,ни съ оплаквам,аз доброволно ходя натам за риболов,щото екзотиката е пълна,ако е прозвучало като оплакване,то е било поради по-драматичния изказ,който,такова,за по-голям колорит...Иначе,с онези хора съм свикнал много отдавна-аз съм живял до 14 годишна възраст в Маджарово и в Харманли,най-добрите приятели на баща ми за целия му живот, бяха от онези хора от някои харманлийски села - Тънково,Долни Главанак,Орешец и пр.Успех с утрешния излет,моето "служене на себе си"в тази насока ще се ограничи до утрешен излет до границата между Смолянска и Кърджалийска област-ще возя приятел,който поиска три неща : 1/ По-наблизо /да се разбира до около 40 км от Смолян/;2/Да сме под "хубава сянка". 3/Да не тръгваме "много рано"
съгласих се на 100% с първите две,имам такова място там под големи дървета,дето е сянка цял ден с перспективен участък от реката за риболов,ама за третото искане,взех компромисно решение-тръгване в 05.00 поне
Неделя е все пак,"куцо и сакато" по отношение на риболова внезапно се сеща,че неделя е най-подходящия ден за риболов.Иначе,благодаря за предложението ти за руския филм-гледам много такива,освен този ,съм набелязал вече и един друг,който за мое улеснение "ще го дават" от понеделник до сряда вкл.по сателитния канал "Планета РТР" -нова продукция,казва се "Долгие вьорсты войны".
Днес,в стил "пилеейки времето",служих на себе си по стария център на града.Кафета-мафета,обяд в любимото заведение с бири-мири,малко служба и за семейството с покупки на разни неща за търбусите плюс плащане на сметките на телефонищата към М-тел,че ни дадоха последен ултиматум
Сега кротко се протягам в къщи,след като в коридора съм си подредил раница,такъми,кофа,захранка,0,5 л студено "3 в 1",в хладилника -сандвичи и стръв,консумирах си дозата МП и Айр.,сега за мача ще продължа само с Айр.,щот нали ще пилотирам утре по нашите завойченцета
,никога,щото отдавна се изживявам кат честен гражданин, като първо действие не забивам служебен "докимент" в лицата на проверяващите органи и досега от 1996 год.в качеството ми на управляващ МПС любител-водач на МПС ,многократно съм се подлагал на алкохолната проверка със съответното устройство...Поздрави на всички преходници,здраве и много либоф 

Днес,в стил "пилеейки времето",служих на себе си по стария център на града.Кафета-мафета,обяд в любимото заведение с бири-мири,малко служба и за семейството с покупки на разни неща за търбусите плюс плащане на сметките на телефонищата към М-тел,че ни дадоха последен ултиматум