Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ВЪПРОС
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
ВЪПРОС
Имам питане към компетентни хора по въпроса.Как да сменя категорията на бус от товарен на пътнически.Или ако го направя кемпер каква категория трябва да се води и дали изобщо може смяна.Благодаря предварително.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Всичко става през Технотест ,но трябва да спазиш техни технически изисквания,норми и т.н.В София маршрутните таксита ги преравят в една фирма Трансформа.Ако го направиш кемпер,ги регистрират "специален автомобил-каравана",но тогава ти регистрират по малко седящи места.Виш в тъсачката Технотест имат сайт.Но там е голяма цифромания,миналата годинаси оправях караваната.П.С.В момента се разпродава оборудване от кемпер и са добри цени.Вчера попаднах на обявата.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- и господ не е толокова добър
Благодаря на всички ще отскоча до кат да ми дадът някакви документи с изисквания.Двуомя се дали да взема кемпер или бус и каравана или да си направя сам кемпер.Как бихте ме посъветвали относно подръжка,винетки,данаци.Търся из нета,но немога да намеря точно-примерно данаци и винетка за кемпер .За каравана какво се плаща на година.Помагайте,че немога да реша,ако взема само каравана това ауди нямали да се скапи.Просто незнам кой път да хвана,а пък мерака е голям.
- MITKO70
- кандидат преподавател
За каравана освен данък трябва и гражданска,и преглед на 6 месеца /но я прекарваш когато решиш да я ползваш/.Кат.Е задължително,много малко каравани са под750кг./гледат общо тегло с натоварване/.Кемпера е под 3.5т.и се карас винетка и данъци на лек автомобил/според година и двигател/.Варианта с бус става ,но да е пътнически до 8 места.Аудито няма ядове с караваната,аз я тегля с Б4 1.9 ТДИ.
Всичко може,но не всеки го можe.