ВЪПРОС

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър

ВЪПРОС

Мнение от snegk »

Имам питане към компетентни хора по въпроса.Как да сменя категорията на бус от товарен на пътнически.Или ако го направя кемпер каква категория трябва да се води и дали изобщо може смяна.Благодаря предварително.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

минава комисия в кат ,там ще получиш всички отговори.преди години си правих каравана и се ходеше в софия в института по рационализации,сега има комисии в кат,затова питай на место.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Няма комисии в кат,а комисията е Технотест,минава по градовете.В кат изнасят графици за посещенията а по-принцип целогодишно издават протоколи в София,близо до летището.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Всичко става през Технотест ,но трябва да спазиш техни технически изисквания,норми и т.н.В София маршрутните таксита ги преравят в една фирма Трансформа.Ако го направиш кемпер,ги регистрират "специален автомобил-каравана",но тогава ти регистрират по малко седящи места.Виш в тъсачката Технотест имат сайт.Но там е голяма цифромания,миналата годинаси оправях караваната.П.С.В момента се разпродава оборудване от кемпер и са добри цени.Вчера попаднах на обявата.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря на всички ще отскоча до кат да ми дадът някакви документи с изисквания.Двуомя се дали да взема кемпер или бус и каравана или да си направя сам кемпер.Как бихте ме посъветвали относно подръжка,винетки,данаци.Търся из нета,но немога да намеря точно-примерно данаци и винетка за кемпер .За каравана какво се плаща на година.Помагайте,че немога да реша,ако взема само каравана това ауди нямали да се скапи.Просто незнам кой път да хвана,а пък мерака е голям.
Boge
новобранец
новобранец

Мнение от Boge »

За каравана се плаща само пътен данък - около 5 лв. на година. Води се ремарка за лек автомобил. Не се изисква винетка, стига да можеш да я теглиш с колата. Ако караваната е с тегло над 720 кг се изисква категория Е. За кемперите - незнам.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

За каравана освен данък трябва и гражданска,и преглед на 6 месеца /но я прекарваш когато решиш да я ползваш/.Кат.Е задължително,много малко каравани са под750кг./гледат общо тегло с натоварване/.Кемпера е под 3.5т.и се карас винетка и данъци на лек автомобил/според година и двигател/.Варианта с бус става ,но да е пътнически до 8 места.Аудито няма ядове с караваната,аз я тегля с Б4 1.9 ТДИ.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

MITKO70 мерси много,инфото е повече от достатъчно.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Няма защо ,с каквото мога помагам винаги.Ако се спреш на варианта с каравана,мога също да помогна.Аз новата я взех от Русе,защото в София ми искаха с 1000лв. отгоре за същата.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”