Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

За нощен риболов на чернокоп в Бургаски регион?
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
За нощен риболов на чернокоп в Бургаски регион?
Колеги довечера мисля да направя един нощен риболов на плувка за чернокоп. За сефте 
Приемам съвети всякакви понеже ще съм на проба-грешка. Особено за потенциални места.
Засега идеята да се пробват някои от сафридските места от Приморско до към Бургас но още няма конкретно решение.

Приемам съвети всякакви понеже ще съм на проба-грешка. Особено за потенциални места.
Засега идеята да се пробват някои от сафридските места от Приморско до към Бургас но още няма конкретно решение.
- shturetc
- ще става разбирач
Re: За нощен риболов на чернокоп в Бургаски регион?
Straight,
пристанище Бургас е подходящо за целта,понеже при всякакъв по посока вятър можеш да намериш подветрена страна,от която да замяташ плувката (все пак,при недостъпността вече на сборището на чернокопа -- на Японеца,най-добри позиции за атака остават първо корабно място--до оградата на Яхтеното и ъгъла на тютюнева магазия),а и по време на вече затихващото сафридено нашествие се извадиха няколко зъбати (до един на засечка) и бая бидеми отидоха мърцина. Все пак си мисля,че е малко раничко за атака над чернокопите с плувка . По принцип го мятаме на тапа ( или на дънна) септември-октомври... ама знае ли човек ?! Мога само да ти пожелая НАСЛУКА!... А за ем... абсолютния номер едно за плувка е хамсията (филе,половинка или цяла,ако е особено дребна),следва филе от сафрид или граца,после филе от зарган,филе от попче без кожата и т.н. Ако си на дъно (взимат се по-едри екземпляри,макар и по-рядко)--живата граца е стръв почти без аналог.
...И да споделиш резултата от нощното си "рандеву" със зъбатите!!!
пристанище Бургас е подходящо за целта,понеже при всякакъв по посока вятър можеш да намериш подветрена страна,от която да замяташ плувката (все пак,при недостъпността вече на сборището на чернокопа -- на Японеца,най-добри позиции за атака остават първо корабно място--до оградата на Яхтеното и ъгъла на тютюнева магазия),а и по време на вече затихващото сафридено нашествие се извадиха няколко зъбати (до един на засечка) и бая бидеми отидоха мърцина. Все пак си мисля,че е малко раничко за атака над чернокопите с плувка . По принцип го мятаме на тапа ( или на дънна) септември-октомври... ама знае ли човек ?! Мога само да ти пожелая НАСЛУКА!... А за ем... абсолютния номер едно за плувка е хамсията (филе,половинка или цяла,ако е особено дребна),следва филе от сафрид или граца,после филе от зарган,филе от попче без кожата и т.н. Ако си на дъно (взимат се по-едри екземпляри,макар и по-рядко)--живата граца е стръв почти без аналог.
...И да споделиш резултата от нощното си "рандеву" със зъбатите!!!
-
- научил се да хвърля
Тази сутрин ходих да си наловя граца от Бургаското пристанище. Те изпукаха горките вече но поне ще са по пресни. Бургаското пристанище го оставям като последен резервен вариянт понеже мисля да направим и едно нощно барбекю докато таим плахи надежди за среща със забатите:) някъде надолу на юг. Бургаското пристанище ще го пробвам и него другата или по другата седмица.
-
- сериозен играч
При това изобилие от стръв в момента,незнам дали ще имаш късмет да хванеш някой "зъбатко". 

-
- научил се да хвърля
Така е късмет нямах. На маслен нос през ноща и рано сутринта не се получи нито на чепаре нито на плувка. Ще пробвам другаде след около седмица някъде.