Риболов около Смолян

Модератор: Кърцата

nasko_986
фен клуб-скобар

Риболов около Смолян

Мнение от nasko_986 »

Здравейте ! Искам да попитам къде сте ходили около Смолян на риба.Къде има риба и някакво хубаво местенце? След ОМВ - бензиностанцията по-нагоре до Шел бензиностанцията има платено езеро . В него като метнеш и веднага кълве .. Там няма да ходя , защото не е интересно да хванеш 10 риби за 10 минути .. Викам да отида откъм кв.Райково ( долно Райково) от една стена и да ловя в река Черна.Викат ,че има много мряна и пъстърва (г/д 25см).. Ако не Юли месец ще ходя на Самоков и може на яз.Искър да половя малко . Дайте някакви предложение за река Черна и яз.Искър . Благодаря предварително !
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов около Смолян

Мнение от Bai Dobri »

Мряната хвърли хайвера и се пръсна по реката, та сега я има почти навсякъде. Но добрите места за нея са непосредствено под кв.Влахово надолу, към с.Търън, та чак до "Стоянов мост". Под това последното съоръжение има и доста морунаж и скобар, защото въпреки, че му направиха рибен проход, същия е крайно нескопосан и недостатъчен за преминаване на рибите нагоре. Ако търсиш пъстърва е по-добре да се ориентираш към най-горната част на р.Арда, в района над с.Смилян, по посока към с.Кошница. Не че не се хваща инцидентно по цялата река, но там шанса ти е по-голям. Другото място, където можеш да се пробваш са Смолянските езера, в които си има типично езерни риби - бабушки, костури, слънчевки, каракуди и по-рядко шаран, лин и други. Много зависи точно на кое езеро ще отидеш, защото на всяко едно риболова си има специфики.
Друга информация можеш да намериш тук: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=139&t=63557 и даже дано модератора обедини двете защото са идентични!
И накрая да те предупредя, че никъде около Смолян скоро не е зарибявано и риболова е доста труден и майсторски, но не е невъзможен. На слука!
kopche.net
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kopche.net »

Едни приятели рибари казват, че има риба в долното езеро(до рсторант рибката), и май редовно го зарибяват....
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Има риба навсякъде, ама е смесена с много вода. :D А зарибяване скоро не знам да са правили, пък ги следя тия работи. :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Около Смолян нищо и никъде / реки,езера,язовири/,без частните локви,не е зарибявано,само да разбера кой отпрасква такива лъжи,че в кв.Райково на Черна може да се хваща риба,че и пъстърва,ще му стъжня битието :mrgreen: Иначе Bai Dobri е дал точна информация,към която само искам да допълня,че за хубав риболов,с що-годе често кълване,се пътува от Смолян по около 35-90 км в едната посока само.
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

След кв.Райково надолу към долно Райково , Устово има мряна и пъстърва ( не много) , и кефал.(викат ,че има и червеноперка ама несъм сигурен) . Един приятел е хващал близо до затвора пъстърви около 25см и много мряни. След кв.Райково надолу има мряна,кефал и малко пъстърва. Реката е много хубава , има риба , но не е много едра. Ще се радвам да хвана мряна и кефалчета .. Пъстърва има навсякаде .. езерата , Смилян и мн други места . Така че смятам да отида откъм долно Райково за мряна и кефал . Пак ако хвана ще снимам и ще ви покажа кво съм хванал.Не чи ги разбирам рибите , но може и няква друга риба да сам хванал :D Пробвайте и тея , които сте от Смолян на реката . Реката е много добра ( риба има ! ) На слука!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ще си кажеш ти,че май не разполагаш с автомобил за риболов,щото инфото за риболов в Райково-Смолян е ...а ми звучи оптимистично по пенсионерски или по детски.А това за "приятеля" ме довърши по бракониерска линия,щото много преди ЗО "Герзовица"е забранен риболова по Черна /след тунела още/.
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

Е ся ти искаш да кажеш ,че в Смолян няма риболов ? НАПРОТИВ има и то доста ! А това за приятеля ми е било миналата година . И да ти кажа ,че по реката има риба ! Има кефал,мряна и тук-там нещо като червеноперка.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Добре,няма проблем,щом ти харесва,лови си в града,само да те предупредя,че в реката има много битови отпадъци и рибата от тези участъци /надолу нали знаеш къде е пречиствателната станция-след с. Влахово /,не се препоръчва за безнаказано ядене.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

nasko_986 написа:Е ся ти искаш да кажеш ,че в Смолян няма риболов ? НАПРОТИВ има и то доста ! А това за приятеля ми е било миналата година . И да ти кажа ,че по реката има риба ! Има кефал,мряна и тук-там нещо като червеноперка.
Хващането на няколко маломерни мренки и кефалчета аз не го смятам за риболов. Вярно е, че риба има и в самия град, но хващането на добри риби има инцидентен характер. Добра мряна се лови надолу от с.Ровино.
Днес бях на езерата и с изключение на три средни костура и една каракуда, кълве почти само бабушка - дребна до средна. Иначе риболова си е динамичен щото пък взима гол, след гол. Голяма риболовна преса - панайр цял, което плаши качествената риба и прави риболова труден.
INCUBUS написа:Добре,няма проблем,щом ти харесва,лови си в града,само да те предупредя,че в реката има много битови отпадъци и рибата от тези участъци /надолу нали знаеш къде е пречиствателната станция-след с. Влахово /,не се препоръчва за безнаказано ядене.
Абе това е дете, къде да иде? То пък пречиствателната станция така пречиства, че от нея само лига тече - ама пак е по-добре от преди. Най-добре да си пуска рибата обратно, така хем ще се кефи, хем и няма да прави ненужни поразии.
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

Да, Бай Добри прав си . Разбира се , че малките риби ще ги пускам обратно .. А в реката има и нещо като червеноперка.След една седмица ще ходя на Кърджали и ще видим там какво ще има.
МОЛЯ ТЕМАТА ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА!
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Що да се заключва Наско? Нека и други да пишат!
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

Получих нужните отговори .. .

А да попитам каква е онази риба дето съм гледам ,че от време на време я ловят - като червеноперка прилича.. немога да покажа снимка .... Освен речен кефал,мряна/черна,бяла/, пъстърва може да има и още някои видове риби , които да не ги знаем .. То преди заради рудника нямаше много риба , но оттогава са пуснали някакви нови видове..
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

nasko_986 написа:Получих нужните отговори .. .
А да попитам каква е онази риба дето съм гледам ,че от време на време я ловят - като червеноперка прилича.. не мога да покажа снимка .... Освен речен кефал,мряна/черна,бяла/, пъстърва може да има и още някои видове риби , които да не ги знаем .. То преди заради рудника нямаше много риба , но оттогава са пуснали някакви нови видове..
Познавам хора, които са пускали бабушки в реката, ама все си мисля, че на тая бърза и студена вода няма как да се развият. Възможно е да си видял малки морунажчета или скобарчета, ако е така, то това е много добре защото много хора се мъчим да ги завъдим и по-нагоре от баража на "Стоянов мост". Защо не кажеш точно къде си ги видял тия риби, та поне да може да се предположи какви са.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Завъдиха се над баражите -никога не съм казвал добра дума за изпълнителната власт /в случая имам пред вид областния управител на Смолян /,ама ако е вярно,че той е убедил ония от ВЕЦ"Бял извор"да държат отворени шлюзовете,сполай му да го държат докато само може да се насира на работното си място.На 15.06. лично установих около Вехтино какви яки морунажи се шматкат из реката:) Иначе за Наско щом се твърди,че е дете,нямам никакви забележки-да действа според разбиранията на възрастта си,като навърши 14,след това може да ми стане обект на работата и да си позволя да му давам някакви наставления и разяснения.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”