Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И гъбар съм и риболовец съм
- borislav58
- сериозен играч
И гъбар съм и риболовец съм
Привет колеги и колежки!!
Петъчния ден дойде и с него започват риболовните ни подвизи с жената и Лъки. Този път решихме да съчетаем полезното с приятното
Натоварихме багажа /с две думи циганията
/и газ към централните Родопи.Миналата седмица бяхме на Батак, но сега се качихме по на хлад и се спряхме на, любимата ни Широка Поляна.Пътя Батак- Доспат в момента е в ремонт и движението е много скапано
това го казвам за тези които искат да посетят Доспат, Беглиците, и Широка Поляна.
Ето и малко снимков материял

Първо ни посреща Малкия Беглик интересното в този язовир е, че две години бе в пълна забрана и би трябвало да има хубави риби ееее да ама не рибите са дребни баби и кефлета

На около двеста метра по нагоре е Големия Беглик или /Васил Коларов/ там има повече риби

Пак ще ви кажа нещо интересно за язовира.Преди двадесетина години язовира бе изпразнен за ремонт на стената ,та пред стената бе останало едно езерце и там можеше да се ходи по риби другото което видях ,бе стария път и до пътя имаше една двуетажна постройка, тя се виждаше от стената колкото една кибритена кутийка, и до ней една табелка която показваше, че има спирка по големите колеги ще се сетят за кво иде реч .

Тези борчета може да ги видите ако ходите до там.Не ги мачкайте защото ето какво се крие под тях

Ето я и Широката Поляна

Много не мога и мога да кажа за язовира ще кажа само, че децата съм ги калил там /български жаргон/
Язовира е повечето естествено създаден смисъл има много езера, и са събрани в едно затова има седем стени.Риби има всякакъв вид, но само който е ходил доста пъти знае как да ги лови
Това го казвам за по младите колеги Малко се отплеснах, но продължавам.

Това е бивакът който посещавам доста пъти
Веднага се заех с рибешките манджи, и позахраних доста да се върти рибата на местото ми и утре
Към 19и 30 отидох да проверя дали рибите са на вечеря Ето ги Широко Поленските каракуди на бързо се барнаха 4 бройки ето този размер .

Да ама времето течеше бързо на мен ми се ловеше риба, но пък и ракийката щеше да се згрее, и затова реших да спра с едното, и да се заема с другото

Лъки и той ме чакаше, и жално гледаше дали ще има пържолка

Жената бе се погрижила както винаги за мръвката,и салатата.
Вечерите там са хладни ,но добре подготвени за студени нощи трябва да бъдете

Ето и райчо се подава сутринта към 6, и бе време да се поразходим за гъби нали полезно с доходно
До като стигнем местата за бране за гъби слънцето се качи нейде си

Гъбарката си личи от дълече не я спират никакви баири
Те това са така наречените борови манатарки /Меча Гъба/така я наричат високо планинците

В момента се срещат само няколко от видовете гъби

Горска печурка

Така наречената Дипленка

Този кът е доста навътре в гората на Широка Поляна

Лъки и той зае поза за снимка

По обет се прибрах и веднага се заех с Бирата ,и риболова естествено
За любопитните ще поясня къде лових в дъното на снимката се белее кофичката ми.
Предполагам, че захранката си бе свършила доста добре работата, и пак ги нахраних, и дохранвах
Рибите хапеха доста мудно ,но пък бяха разкошни .А ето и на къкво лових: торен с две бели на кука 9№ повод 14№ захранката ми бе жито, кюспе смляно с царевично брашно, но на по едро гранула ягода, гранула за шаран, умешени с 100гр шарен червей.
Ето го и резултата ,но не всичкия защото подарих на едни приятели 5 риби да си пръжнат за вечерта.

А ето какво им се случи на убавиците

Така ги пускам защото един по млад колега ме нахока последния път ,че ги хвърлям от високо
Това бяха нашите съботни преживявания.Наслука и знайте, че Риболова продължава!!!
Петъчния ден дойде и с него започват риболовните ни подвизи с жената и Лъки. Този път решихме да съчетаем полезното с приятното

Ето и малко снимков материял

Първо ни посреща Малкия Беглик интересното в този язовир е, че две години бе в пълна забрана и би трябвало да има хубави риби ееее да ама не рибите са дребни баби и кефлета

На около двеста метра по нагоре е Големия Беглик или /Васил Коларов/ там има повече риби

Пак ще ви кажа нещо интересно за язовира.Преди двадесетина години язовира бе изпразнен за ремонт на стената ,та пред стената бе останало едно езерце и там можеше да се ходи по риби другото което видях ,бе стария път и до пътя имаше една двуетажна постройка, тя се виждаше от стената колкото една кибритена кутийка, и до ней една табелка която показваше, че има спирка по големите колеги ще се сетят за кво иде реч .

Тези борчета може да ги видите ако ходите до там.Не ги мачкайте защото ето какво се крие под тях

Ето я и Широката Поляна

Много не мога и мога да кажа за язовира ще кажа само, че децата съм ги калил там /български жаргон/
Язовира е повечето естествено създаден смисъл има много езера, и са събрани в едно затова има седем стени.Риби има всякакъв вид, но само който е ходил доста пъти знае как да ги лови

Това е бивакът който посещавам доста пъти
Веднага се заех с рибешките манджи, и позахраних доста да се върти рибата на местото ми и утре
Към 19и 30 отидох да проверя дали рибите са на вечеря Ето ги Широко Поленските каракуди на бързо се барнаха 4 бройки ето този размер .

Да ама времето течеше бързо на мен ми се ловеше риба, но пък и ракийката щеше да се згрее, и затова реших да спра с едното, и да се заема с другото

Лъки и той ме чакаше, и жално гледаше дали ще има пържолка

Жената бе се погрижила както винаги за мръвката,и салатата.

Вечерите там са хладни ,но добре подготвени за студени нощи трябва да бъдете

Ето и райчо се подава сутринта към 6, и бе време да се поразходим за гъби нали полезно с доходно

До като стигнем местата за бране за гъби слънцето се качи нейде си

Гъбарката си личи от дълече не я спират никакви баири

Те това са така наречените борови манатарки /Меча Гъба/така я наричат високо планинците

В момента се срещат само няколко от видовете гъби

Горска печурка

Така наречената Дипленка

Този кът е доста навътре в гората на Широка Поляна

Лъки и той зае поза за снимка

По обет се прибрах и веднага се заех с Бирата ,и риболова естествено
За любопитните ще поясня къде лових в дъното на снимката се белее кофичката ми.
Предполагам, че захранката си бе свършила доста добре работата, и пак ги нахраних, и дохранвах
Рибите хапеха доста мудно ,но пък бяха разкошни .А ето и на къкво лових: торен с две бели на кука 9№ повод 14№ захранката ми бе жито, кюспе смляно с царевично брашно, но на по едро гранула ягода, гранула за шаран, умешени с 100гр шарен червей.
Ето го и резултата ,но не всичкия защото подарих на едни приятели 5 риби да си пръжнат за вечерта.

А ето какво им се случи на убавиците

Така ги пускам защото един по млад колега ме нахока последния път ,че ги хвърлям от високо

Това бяха нашите съботни преживявания.Наслука и знайте, че Риболова продължава!!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Re: И гъбар съм и риболовец съм
Само така
браво, и за гъбите , и за рибите.....
Страхотни сте!
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Добре си отпочинал, хубава риба си намерил и за гъби си се разходил! С две думи почивка като по учебник! И на мен ми трябва нещо подобно в скоро време, че ще врътна тука в жегите!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
КрЪсотЪ! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Евала Боре страхотен излет
Чуден релакс. И арматуристите са мноооого на ниво.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Чудесата на Родопите. Поздравления за страхотния излет!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Разкошен репортаж!
- Don4o_62
- учете се от него
Борка,да ми оставиш 2 буркана гъби от тая реколта
,пък като станат боровинките ще се обадиш да идем някой път заедно 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти