Нова тема

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Нова тема

Мнение от virbela »

Колкото до най-нашумялята тема /Жоро Гоцев и ..../ мисля, че всичко е добре свършва ли добре.Обаче си мисля, че уважаеми колеги, ако бяхте изхабили толкова енергия, колкото по писане и отговаряне, за нещо по-интересно, чудеса щяхме да сътворим.
Та затова искам да прокоментираме темата за чистотата около гьоловете и реките. В едно по-предно писание бях написал, че най-доброто което можем да направим, е да се научим, а покрай нас и децата си, че ако не оставяш чисто след себе си, не можеш да чакаш да завариш чисто.
Моята идея беше за кофи, контейнери или дървени сандъци около по-посещаваните язовири и реки, че то сега найлоновите чували дето изнасяме са рай за дивите животни.
Та си мисля, че ако имате идеи е добре да ги споделим и доколкото можем реализираме.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
gosko135
новобранец
новобранец

отговор

Мнение от gosko135 »

Вирбел, Вирбел хубав ник имаш
ти чисти и за друго не мисли
само големи риби

гошко
новобранец
новобранец
новобранец

Мнение от новобранец »

Винаги носим в колата чували за боклук, като приключи излета събираме всички отпадъци! Чувала го изхвърляме на някое сметище или в кофа за боклук, но в населено място, там поне има кой / институция за почистване/ да се грижи за това боклука да не се разнася където не му е мястото!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И аз мисля , че ни е рано още за кошчета - не сме дорасли до това ниво . Събирайте каквото можете и не се криите , белкем някой ви види и се наведе да си вземе плика от захранката . Другото само ще дойде , малките вече не си и помислят да хвърлят всичко през рамо .
Дано съм прав :P
наслука
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Това с изнасянето на чувалите, е екстра, а какво предлагаш да правим когато сме за 10,15 дена на язовира.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Тоягата
новобранец
новобранец

Мнение от Тоягата »

Останалата храна я изгаряме, преди да си тръгнам. Полиетилена и бутилките /те са мноого/ ги събираме в чували и ги хвърляме в кофи в най-близкото селище. Боклука винаги е по-малко от багажа, с който пристигаме на язовира, тъй че място винаги има.
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Много ми се иска да се включат и колегите дето пишат, че са били тук и там извън България.Нека споделят там как е. Аз лично мога да кажа за няколко държави, където всеки който те види да замърсяваш се чувства задължен да се обади на известен всеки му телефон и обади за номера на колата дето са се качили "мърлячите" след което още на първите 20-30 км. от мястото си спрян и глобен.То вече е ясно, че само глобата може да те накара да си в релсите. Обаче закона навсякъде е един за всички и се прилага еднозначно за всички.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
новобранец
новобранец
новобранец

Мнение от новобранец »

Няма значение дали сме два или петнадесет дена, не би трябвало да ни мързи да изхвърляме чувалите в сметището или в кофата! Засега няма начин да се поставят кофи по брега , а още повече някой да ги обслужва/изхвърля/
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

новобранец написа:Няма значение дали сме два или петнадесет дена, не би трябвало да ни мързи да изхвърляме чувалите в сметището или в кофата! Засега няма начин да се поставят кофи по брега , а още повече някой да ги обслужва/изхвърля/
Драги, говоря за това, че на шосето над водоема трябва да има нещо в което да изхвърляме чувалите, защото не ми е ясно как на два три дни мога да ходя до населеното място, ако то е на 10,12 км.
На пътя Доспат - Сърница има места за чувалите, но няма контейнери и два дни след оставянето на чувалите наоколо е като Суходолското бунище.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Жоро Гоцов написа:Берлин : Потсдамското езеро...жена ми пере в лиген...с/у нас идва скутер с огромна скорост и с викове : НАЙН, НАЙН...като дойдоха разбрахме че хората са ни гледали с бинокъл и долетяли да ни предупредят да не би да си хвърлиме сапунената вода в езерото

..извода за Вас....................... :oops: :cry:
Жоре, за това иде реч де.Може би тук е мястото за съдействие от твоя страна, чрез предаването ти по телевизията да се популяризира някаква идея от такъв характер.Може би можем да направим и нещо съвместно с ИАРА по въпроса.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
новобранец
новобранец
новобранец

Мнение от новобранец »

[quote="virbela"]
Драги, говоря за това, че на шосето над водоема трябва да има нещо в което да изхвърляме чувалите, защото не ми е ясно как на два три дни мога да ходя до населеното място, ако то е на 10,12 км.
На пътя Доспат - Сърница има места за чувалите, но няма контейнери и два дни след оставянето на чувалите наоколо е като Суходолското бунище.[/quote]
Драги, и Нова Загора е на 15км от Жребчево , но аз ходя да си изхварлям боклука там! Да ме прощават новозагорци - готини хора са!
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Новобранец, до тук всичко е ясно. Мисълта ми е ако имаш някаква идея за нещо по-конструктивно.Виж Жоро Гоцев какво пише, "трябват още мнения" и е прав.Изобщо от идеите се раждат и добрите решения.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
gosko135
новобранец
новобранец

Мнение от gosko135 »

Освен, че никой не оставя боклук около водоемите някой (който стопанисва водоемите) трябва да се грижи за реда, чистотата и запазване на екосистемите.
само големи риби

гошко
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Докторче, с тия големи бутилки бира вече и за тях не ходим, ама за месото и ребрата за скара често се ходи.Въпроса е когато излезеш на шосето общината да е усигурила нещо в което да метнем чувалите.А пък ако се сетиш за нещо по-практично - давай. Ще ти бъда много благодарен защото стандартното горене и пълни чували го играеме редонвно.Даже жената ме кара всеки ден сухи тренировки да правя до контейнера пред блока.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

virbela написа:А пък ако се сетиш за нещо по-практично - давай. защото стандартното горене го играеме редонвно.
ДАВАЙ АМА
ОТ ТУЙ ПО ПРАКТИЧНО ПО НАШИТЕ ВОДОЕМИ ОЩЕ НЯМА!!!!!!!!!!!!!! :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”