Малка Арда напролет

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

deladog
новобранец
новобранец

Малка Арда напролет

Мнение от deladog »

Колеги, търся информация за река Малка Арда в района на село Баните и малко след него. Някой да е ходил друга година по това време? Няма ли да е все още студена водата заради топящия се сняг, след като билата наоколо са бели? Предварително изключвам риболова на пъстърва - не е за моите крака.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Малка Арда напролет

Мнение от mita4eto »

След няколко дни заминавам за този регион и мисля да проверя как е положението по реката. Досега там съм бил само лятно време и нямам представа как е слуката през този период на годината, но ще проверя лично
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За на горе не знам, но щом водата на нулата на язовира е студена направи си сам сметката.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Да ви попитам , колеги нагоре от село Смилян до къде е разрешен риболова? Знам ,че някаде до около кошница , но не съм сигурен. Някой по-наясно да каже. Благодаря предварително
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Писал си в тема,която е за друга река - това покрай Смилян не е Малка Арда,ама както и да е.Иначе риболов по тази река нагоре от Смилян е разрешен до рибарника преди с.Кошница -така е от десетина години насам, актуализира се всяка година с министерска заповед.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Петък сутринта се качваме нагоре с аверите и смятаме да търсим 2,3 дена пастърва по реката , но да видим. Мерси за инфото
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Успех,и имайте пред вид,че риболова на пъстърва е разрешен само през празничните и почивните дни,т.е.,целенасочено и законосъобразно можете да го правите за пъстърва в събота и неделя,през другото време се занимавайте и с хубавите мрени,кефали и кротушки там.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Да да знам ,че само събота и неделя може да се лови пъстърва , иначе миналата година останах адски приятно изненадан от арда до село Смилян. Други години отидем за цял ден зорлен 10на мряни да изкараме , а миналата година имах 2,3 риболова с по над 30 мряни и то хубави, което ме обнадеждава ,че се е понавъдила риба.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Успех,и имайте пред вид,че риболова на пъстърва е разрешен само през празничните и почивните дни,т.е.,целенасочено и законосъобразно можете да го правите за пъстърва в събота и неделя,през другото време се занимавайте и с хубавите мрени,кефали и кротушки там.
Брате Ице, де се загуби? Нещо не се вястваш в кърджалийските теми. Па ние нови пуснаме и почнаха да се кроят планове за ново излизане. Не дей се губи, че някак си скучно става кога липсва член от групата :cry: . Гледай и дръж ЛС-та с Тони, предлага другия месец на неговия фургон, та можело да се мине и с по-лек такъм и оборудване, до колкото разбрах, но ще се уточняваме допълнително.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Намерих се и ей ме на-с Тони връзката е отпочната,ще се уточнят и подробностите.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

INCUBUS , на какво да ги търся рибоците? Аз мислех да потърся ручейник под камъните и бял червей евентуално, като стръв. Какво мислиш по въпроса ?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По това време,не е лошо да накопаете и малко земен червей -от него се къса/отрязва/парче,което се нанизва на куката.За ручейника е добре,освен това,ако разполагате с обикновено домакинско сито /от тези за пресяване на брашна/,можете от песъчливи места на дълбочина до 30 см край брега да си наловите пясъчници-мисля,че също им казват мамарци.Това са едни белезникаво-бежови животинки,по-едри са от другия вид-т.нар."зеленки".Те пък се събират,като на плиткото се обръщат камъните-обикновено от страната,която е във водата,на камък има по две-три такива.За тях / много добра стръв за мряната/трябва по-малка и тънка кука,напр.№ 14.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Мерси за инфото ;)
deladog
новобранец
новобранец

Мнение от deladog »

Ще ходя в края на август в село Баните. Има ли някой, който да може да даде информация за риболова по Малка Арда в този период?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Предварително нищо приблизително вярно не може да се прогнозира.В момента е продължителна жега и суша,работи и един мини-ВЕЦ точно на тази част от реката,така,че...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”