Репеленти!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Репеленти!

Мнение от czd »

vladoto написа:Това го имам за компютър.Колоните издават лек променлив звук.Не помня от къде съм го изтеглил.На гугала antikomar - има доста места от където може да се дръпне.
Ако не е синусоида сигнала, напълно е възможно да се чуват някои хармоници,но по прицип не може да го чуваш. Но явно е,защото го имам същото на телефона и го чувам доста добре .Тези звуци, извън "чуваемата" област, се възприемат от мозъка и допринасят за пълнотата на звуковата картина, но натоварват и изморяват.
Та, мисълта ми е, че тези ултразвуци, не са за препоръчване да присъстват за фон, и фактът, че не се чуват, не означава че не влияят! Не случайно има военни опити с ултразвукови оръжия, с които руснаците, например, са заличили доста големи китайски военни единици, ей така -без никаква видима причина!
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

stich написа:
czd написа: се сещат като станат колкото врабчета.
:lol: :lol: :lol:
IVOOOO
новобранец
новобранец

Мнение от IVOOOO »

Аутан,ОФФ-мофф нищо не помага,особено на дунавските хищници или по блатата,единственото от което бягат безотказно е на CHICCO репелент за деца.Действа като по часовник 2часа,след това пак мажеш иначе :ANAL: ,въпроса е че трудно се намира
Като няма риба и рака е риба:)))
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Аз служех на границата,и като сме давали секретни наряди,комарите си правеха с нас квото си искат :D .Та мислих,мислих и измислих нещо като скафандър,покрит с тънка мрежа.Подобно на пчеларските,но от подръчни матеряли.Вечерта си го надявах,и беше голям кеф.Гледаш ги и ги слушаш как се налепяха по него,и се кефиш че нищо не могат да ти направят.Колегата викаше,сега ако мине някой границата,и ако та види с тая бяла кофа на главата,няма нужда да го арестуваме,щото ще е припаднал :lol: .После по язовирите го бях патентовал,но там много хора,и някак си не става.Някой викаха,че центровката му се е развалила на тоя,но аз си бях добре.После излезнаха репелентите и го забрави,но за спане на открито е незаменимо.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Пробвах витамин В1 в комбинация с ОФФ. Резултата беше перфектен- нито едно ухапване по гръцките блата, а там комарите са сериозна опасност.

Не съм сигурен, кое ме спаси, но другия път ще пробвам без репелент, само с витамини :D :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gosubg
новобранец
новобранец

Мнение от gosubg »

Някои да знае нещо ефективно против тия досадни мухи, който като те ухапят и после мястото се подува като пъпеш и адски сърби. Мисля че се наричат еленски мухи, но не съм много сигурен.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Аз стигнах до заключението,че по-ефикасно от спиралите на райд нЕма! Нито Аутани,нито витамини помагат срещу Дунавските вампирЕ.
Палкам 2 спиралки от двете страни и положението се ядва.
Изображение
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

stich написа: Палкам 2 спиралки от двете страни и положението се ядва.
Точно определение!То оттръвка няма ,но осезаемо намалят.А за главата си купих една шапка с мрежа,обаче си трябват тапи за уши,че гадовете пикират и се блъскат в мрежата ала звукът е дразнещ.Все пак надеждата ,че ще има съвместно пръскане с братска румъния ме крепи и търпя стоически,щото и вечер докато си пия ракията на теферич пак обогатявам производителите на "раид" :D :D :D !
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

Аутана е пълен боклук пробвайте " OF" има го навсякъде и е на същата цена
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

От всичките репеленти които съм ползвал най-доброто е zanzarin. Малко гадно мирише, но поне има ефект.
Изображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Пробвал съм какво ли не, но от това съм най-доволен.

Изображение
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
YHK
новобранец
новобранец

Мнение от YHK »

Колеги, мисля си нещо относно витамин B1, нека някой да ме поправи ако смята, че греша. Доста от изпробвалите го, казват, че има ефект против комарите, но пък при някои не действа.
Нали знаете като прекалите с витамин C как го изкарвате през урината и мирише яко. Логиката говори,че и с витамин B1 трябва да е горе долу така и оттук насетне всеки трябва да открие прага за собствения си организъм - за едни стига и едно хапче, че да им се насити организма и да им воняри на комарите гадни, на други може да им трябват по 2-3.
Аз още не съм го пробвал, но щом гонят африкански маларийни и германски, що па да не гонят и наще. Просто може би ще трябва да се обърнем малко на лабораторни мишки до постигане на желания ефект. :)

П.П. На яз. Елешница миналата Събота се изгавриха яко с нас. Пръскаме се с Autan спрей по откритите части на тялото, ама гадовете смучат през дрехите та се наложи да се дезодорираме от-до и пак не се опазихме изцяло.
Иначе винаги е добра идея като се приберете да се развъртите както ви е майка родила пред огледалото да няма някой кърлеж на неудобно място.
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

martineti написа:Пробвал съм какво ли не, но от това съм най-доволен.

Изображение
Категорично това е средството.Вчера го пробвах и останах изумен.Бях по шорти и се намазах целия от глезените нагоре(без ходилата).Но имаше и вятър и не бях сигурен дали причината да ги няма гадините не е той,и всички тези мисли докато не спря вятъра и не започнах да се чеша като луд по краката(бяха ми разпробили пръстите,бях с чехли).Като минус мога да отчета,че практически няма от къде да си го купиш,онлайн-изчерпани количества,по аптеки и магазини го няма,аз взех последния от един магазин.Време на активно действие при "маришки" комари-4 часа.Доста трудно измиване на участъците от които е започнато нанасянето на крема(а изморен след риболов не ти е много кеф да се сапунисваш по 15 пъти :rolleyes: ) А нещото което не знам е как ще реагира рибата на стръвта пипана с мазни(омирисани ръце),все пак е химикал,може би трябва да се нанася с хир. ръкавица и да се избягва пипане на тялото в последствие.Та,минусите са нищожни но облекчението от липсата на хвъркатите гадини е несравнимо.
P.S. Нямам представа защо не се намира по магазините(дано не е вреден).
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Не е вреден! Просто не се наемат вносители да го разпространяват ,а и наистина е доста назбичко и поради тази причина не се копува много /освен от рибарите/ :)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”