Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от bachoivo »

acho92 написа:Приятели вчера посетих гьола на с. Щръклево. Излиза само дребна таранка и червеноперка около 10 см. на всякаква стръв .
Само за инфо - излизат и хубави риби, но на определени места и на царевица
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

acho92 написа:Можете ли да ми кажете нещо за яз. Каваците до Попово
Язовира е много отарашен от едно време, но има надежда :)) На плувка излиза каракуда, добри бабушки и редки перки. Има и костур и бяла риба, но по това време не мога да ти кажа как стои въпроса с тях :D . След добро захранване и упорство на "дъно" с подходящ монтаж излизат и добри шарани.
Само да знаеш, че язовира е на ловното стопанство и за да ловиш там трябва да платиш годишна такса, която миналата година беше 14 лв. за година. Таксата трябва да платиш в работен ден в ловно-рибарския магазин или в ловното (за последното не съм сигурен)
Дано да съм бил полезен :)
acho92
новобранец
новобранец

Мнение от acho92 »

EXPLOSIVE написа:
acho92 написа:Можете ли да ми кажете нещо за яз. Каваците до Попово
Язовира е много отарашен от едно време, но има надежда :)) На плувка излиза каракуда, добри бабушки и редки перки. Има и костур и бяла риба, но по това време не мога да ти кажа как стои въпроса с тях :D . След добро захранване и упорство на "дъно" с подходящ монтаж излизат и добри шарани.
Само да знаеш, че язовира е на ловното стопанство и за да ловиш там трябва да платиш годишна такса, която миналата година беше 14 лв. за година. Таксата трябва да платиш в работен ден в ловно-рибарския магазин или в ловното (за последното не съм сигурен)
Дано да съм бил полезен :)
Благодаря ти много , значи с билет не става само,трябва и тая такса да платя
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Колеги, някой има ли информация за активноста на рибата в района на с.Нова Черна?
Който го може, си го може!
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Браво на ИАРА Русе.Днес преди обяд ИАРА Русе направи проверка на р.Русенски Лом в района на кв.Долапите и с.Басарбово.Имаше доста нарушители,имаше опит за предотвратяване на написване на акт(обаждане до приятел)но инспекторите бяха безкомпромисни.Само по този начин нещата ще си дойдат на мястото.Да можеше и винтерите да изчезнат щеше да е още по-добре ,но все пак браво.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

djokoriboloveca написа:Браво на ИАРА Русе.Днес преди обяд ИАРА Русе направи проверка на р.Русенски Лом в района на кв.Долапите и с.Басарбово.Имаше доста нарушители,имаше опит за предотвратяване на написване на акт(обаждане до приятел)но инспекторите бяха безкомпромисни.Само по този начин нещата ще си дойдат на мястото.Да можеше и винтерите да изчезнат щеше да е още по-добре ,но все пак браво.
Ашколсун, аферим, машалаа....
От доста години не съм срещал проверяващи по Лом-а. Е, време беше! За винтерите не ми се коментира - мин. година, септември месец, за два риболова 3 винтера измъкнахме от водата....добре топлят :lol:
А да имате инфо дали излиза нещо? Мисля утре вечер след работа с фидера да проверя активността на рибите по Лом-а
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
merval
новобранец
новобранец

Мнение от merval »

koi sa hubavite mesta okolo Ruse za ulov na som
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

merval написа:koi sa hubavite mesta okolo Ruse za ulov na som
На магазина 100% ще клъвне някой сом :wink: Пробвай после сподели.

П.С Нищо лично,но ме съмнява че няма да получиш отговор.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

merval написа:koi sa hubavite mesta okolo Ruse za ulov na som
Под Дунав мост, ама не знам дали можеш да стигнеш до там и дали тази вода не е заляла местата.
Изображение
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Stivi написа:Колеги, някой има ли информация за активноста на рибата в района на с.Нова Черна?
И аз се чудя как е там имало ли е мераклии да ходят там и ако е имало нека споделят дали има успех и дали пътя е станал още по зле :oops: Не,че може да е по зле но все пак ако има някой инфо нека сподели на мен и на колегата "Stivi" ще сте ни от полза :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Sirken
новобранец
новобранец

Мнение от Sirken »

Миналата седмица вторник или сряда ходих само да видя как е нивото ... пътя е доста обрасъл но за пеша не е проблем водата на дунава стигаше на метар преди дарветата може да се замятя според мен клоните нямя да пречат но местата са ограничени 3-4 като на всяко може по 2-3 вадици да се разпънат.... имаше дървени колчета забити явно се ходи там ... данови е било полезно
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

dan10 написа:И аз се чудя как е там имало ли е мераклии да ходят там и ако е имало нека споделят дали има успех и дали пътя е станал още по зле :oops: Не,че може да е по зле но все пак ако има някой инфо нека сподели на мен и на колегата "Stivi" ще сте ни от полза :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Не знам колегата "Sirken" за къде говори, но предполагам, че не е за Нова Черна, че там е доста път пеша до Дунава. Та значи днес получих информация от един познат които е от селото и е ходил на Дунава преди два дена. Били са в района на "Бряста" и са риболували само на дъно /на пружна с малай и стириопор на куката/. Излизали са 300-400гр. таранки и за еднодневен риболов двама души са уловили около 10-на кг. риба. Пътят е бил сравнително добър за минаване. Не е чувал някой да е улавял в района нещо по-едро. Не знам само на "Калимок" как е, но при това ниво на водата там едва ли ще става за нормален риболов. :drinkers:
Който го може, си го може!
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Stivi написа:
dan10 написа:И аз се чудя как е там имало ли е мераклии да ходят там и ако е имало нека споделят дали има успех и дали пътя е станал още по зле :oops: Не,че може да е по зле но все пак ако има някой инфо нека сподели на мен и на колегата "Stivi" ще сте ни от полза :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Не знам колегата "Sirken" за къде говори, но предполагам, че не е за Нова Черна, че там е доста път пеша до Дунава. Та значи днес получих информация от един познат които е от селото и е ходил на Дунава преди два дена. Били са в района на "Бряста" и са риболували само на дъно /на пружна с малай и стириопор на куката/. Излизали са 300-400гр. таранки и за еднодневен риболов двама души са уловили около 10-на кг. риба. Пътят е бил сравнително добър за минаване. Не е чувал някой да е улавял в района нещо по-едро. Не знам само на "Калимок" как е, но при това ниво на водата там едва ли ще става за нормален риболов. :drinkers:
Благодаря колега,що се отнася до калимока там и според мен при това ниво ще е трудно за риболов ! :drinkers:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

За Калимока не ти препоръчвам да ходиш при квота над 1 метър. За сом под дунав мост има хубави места
Аватар
svetlens
новобранец
новобранец

Мнение от svetlens »

tenesista_ написа:За Калимока не ти препоръчвам да ходиш при квота над 1 метър. За сом под дунав мост има хубави места
КОТА колега КОТА
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”