Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз точно от този клип се учих да ги правя чепаретата. За което ти благодаря.КИРО написа: Към края на клипа е вързването към майката,ако не си го разбрал,казвай,ще пусна и другите клипове.
Гледам колегата обаче прекарва два пъти бидема на куката с възелчето. А при теб е директно без усукване.
Освен това при него се връзва самото основно влакно нали така. За целта трябва да е отрязано от другия край.
а при теб се прави само (като примка да хване бидема с възелчето до щракване-възел който би се развързал ако го няма бидема на куката да стегне)
Има ли значение усукването (замятането) за примката от пред ли се прави или назад се замята ухото.
Иначе стават, повече от 20 съм си направил от миналата година и сега, но почти на всяко поне една кука се разиграва, а другите са добре.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Малко е прозрачна месината но: Т.е. възелът е на основното с двойно преминаване (двоен възел), и бидема на куката с възела и той веднъж осукан. Трябва обаче да се измери цялата дължина на основното влакно за да се отреже за да може да се връзва и не пречат куките нали? Или с ролката направо?dobria1 написа:
![]()
-
- новобранец
Не е нужно да режеш предварително, направо с ролката работя аз, поголямо ухо за да монава ролката и после на установката го затягаш.Като му свикнеш е лесно.Обаче бидема го пресуквам и него два пъти(Добрия ми го показа миналата година и го правех, но тази година забравих как беше веднъж или два пъти и си преглеждаш ланшните и реших, че е два пъти и бидема ма не съм сигурен, най-добре Митака да каже).Друго специфично е от там откъдето влиза(условно) влакното на майката във самия възел, оттам да мушнеш за начално влизане на бидема.
Мерси много.eladjia написа:Не е нужно да режеш предварително, направо с ролката работя аз, поголямо ухо за да монава ролката и после на установката го затягаш.Като му свикнеш е лесно.Обаче бидема го пресуквам и него два пъти(Добрия ми го показа миналата година и го правех, но тази година забравих как беше веднъж или два пъти и си преглеждаш ланшните и реших, че е два пъти и бидема ма не съм сигурен, най-добре Митака да каже).Друго специфично е от там откъдето влиза(условно) влакното на майката във самия възел, оттам да мушнеш за начално влизане на бидема.
Тъкмо един колега е ударил бърне ще ми дава перушина и имам малко флуро. Да понаправя малко. Имам и малко от зелените пера мисля да комбинирам малко. Смятам, че няма да е кой знае колко по-бавно, то куките бавят повече. Може да пренавия месината на малка ролка (че е, като чаена чинийка диаметър) и ще стане.
Не се късат от възлите нали? Че флурото е малко деликатно.
eladjia написа:.Друго специфично е от там откъдето влиза(условно) влакното на майката във самия възел, оттам да мушнеш за начално влизане на бидема.
Така без снимки незнам кой си (сори за което ) но на доста хора съм го показвал това но явно МНОГО ДОБРЕ СИ СЛУШАЛ за бидема и прокарването му,майката директно с ролката и още 1-но немаловажно нещо за този метод: ЧЕПАРЕТО няма горе няма долу слагаш си оловото където ти е кеф,разлика няма понеже бидема излиза от средата на получения възел
п.п.за Жълтите куки питай адаша Митака Аксаковския(ако това не си ти де,че и той еладжия)

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- научил се да хвърля
Може ли някой да сподели как се прави това оченце на възела ?
Благодаря предварително : )
Благодаря предварително : )
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
бял лак и чакаш да изсъхне.после черен лак върху белия и си готов.прави се с игла,клечка за зъби,подрязана четчица от лак и др. 

Качествени чепарета Borkata

Мда, бавно става, това занимание пие много бира 
Благодаря за коментарите ще направя следващото по този метод.
Аз и при другия не гледам кое е горе и долу, между другото.

Благодаря за коментарите ще направя следващото по този метод.
Аз и при другия не гледам кое е горе и долу, между другото.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
След обяд мисля да търся чернокопа с това чепаре.
Малко е по-различно,ама ще свърши работа де.
Този пък ще го пробвам в жълто,виолетовия зелен десен.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- glarusa
- кандидат преподавател
Забравил си да ги лакираш...не очаквай голям успех! 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
На първата кука със сигурност ще се хване магаре.Дано да е женско и крехко. А на четвъртата циганка,ама не с хриле а шалвареста.Дано да е сочна.КИРО написа:След обяд мисля да търся чернокопа с това чепаре.
-
- научил се да хвърля
Колеги кой номер куки смятате са най-подходящи за чепаре за чернокоп при риболов от брега?
За момента аз мисля да използвам от Youvella(http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ucts_id=89) заради по дългите стъбла в сравнение с другите морски куки. Така се надявам да няма нужда от силиконов шлаух.
За момента аз мисля да използвам от Youvella(http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ucts_id=89) заради по дългите стъбла в сравнение с другите морски куки. Така се надявам да няма нужда от силиконов шлаух.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за мен и 4 и 5 и 6 са добри като аз шлаух категорично не слагам а и куки с много дълго рамо също.
Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
Киро, каква е тази ботаническа градина на чепарето ти ?
Ти риби ли ще ловиш или ще им правиш следобеден чай от лайка?
...Ама ,иначе има логика !? Може нашиОт ,православен чернокоп съвестно да спазва Петровите пости и да я кара на зарзават и треволяци

Ти риби ли ще ловиш или ще им правиш следобеден чай от лайка?
...Ама ,иначе има логика !? Може нашиОт ,православен чернокоп съвестно да спазва Петровите пости и да я кара на зарзават и треволяци

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сичко ново трябва да се пробва ве.
Не ви ли писна само ламета и конци да гледате?
Изтървах липата,от нея щяха по-ловящи да станат.
Ама догодина почвам с люляка.

Не ви ли писна само ламета и конци да гледате?

Изтървах липата,от нея щяха по-ловящи да станат.
Ама догодина почвам с люляка.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА