Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Летен риболов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Летен риболов
Без да имам каквито и претенции за познаване на тайните на риболова на платика, всяко лято пробвам да излъжа някоя риба по софийските водоеми – язовира или баластриерите наоколо.
И ето първи летен излет на яз.Искър, препълнен до горе,
Отидох от към филмовата къща, колегите които заварих на брега бяха доста разочаровани – риба нямало.

Първо опитах на рибка, но нямаше никаква индикация за хищник и твърдо реших да сменя обекта на риболов.
Опипах с такъма пред мен и намерих едно сравнително чисто място на 20 метра, захраних пестеливо, но от сърце
. Така си храня винаги, рибите са като жените, когато ги преситиш, престават да ти обръщат внимание
. Състав на захранката – също много скромен, направо спартански. За този риболов предпочитам много фина линия – кука № 14, повод ФК 0.11, стръв тънък торен червей.
Първата едра риба ме изненада – едра каракуда влезе в кепа без много усилия, след нея втора, презамятам и аванса засвири, едра платика се блесна пред мен в лъчите на изгряващото слънце, колкото да ми се покаже в цвета на среброто и … се откачи. След всяко откачане, а те бяха доста следваше пауза.Дохранвах по малко и пак дойдоха, този път извадих една хубава платика, при следващото замятане още с пропадането плувката потъна, засякох и на разхлабен аванс ми скъса … Сложих нов повод с кука №12 – Не ще ….
Хайде да връзвам повод, но с ФК и в домашни условия ми е трудно, а на полеви още повече, а и бързам, че платиките ме чакат
. И … загубих във високата трева новия повод …. Хайде пак !!!
И отново такъма лети към водата и пак платика. Засичах по интуиция, кълването /с изключение на късането/ беше много мудно, леко повдигане на плувката във високите вълни, при силен вятър една се забелязваше.Имах много гелета.
Закачих една много борбена и яростна платика, четири пъти заби глава надолу и ми разви по 8-10 аванс, ама нали повода ми е тънък, отпусках, навивах, сякаш вадех шаран …
Към обяд рибите се поразредиха за сметка на вятъра, който даже успя да ми вдигне чадъра и да ме прасне с дръжката по главата, за малко да дам жертва
!
След обяда тръгнаха от малките платики, а вятъра стана още по-неприятен и поех към София.
Ето ги рибите за деня,

Част ги върнах обратно при джапанките,

Предварително заявявам, че яз.Искър е един от малкото, на които не чистя чужди боклуци, а то е и невъзможно, след като няколко десетки хиляди обитатели на поречието на реката я имат като кофа за смет.
Част от рибите раздадох, за мен взех една платика – на кантара показа 1.1 кг.
И ето първи летен излет на яз.Искър, препълнен до горе,
Отидох от към филмовата къща, колегите които заварих на брега бяха доста разочаровани – риба нямало.
Първо опитах на рибка, но нямаше никаква индикация за хищник и твърдо реших да сменя обекта на риболов.
Опипах с такъма пред мен и намерих едно сравнително чисто място на 20 метра, захраних пестеливо, но от сърце

Първата едра риба ме изненада – едра каракуда влезе в кепа без много усилия, след нея втора, презамятам и аванса засвири, едра платика се блесна пред мен в лъчите на изгряващото слънце, колкото да ми се покаже в цвета на среброто и … се откачи. След всяко откачане, а те бяха доста следваше пауза.Дохранвах по малко и пак дойдоха, този път извадих една хубава платика, при следващото замятане още с пропадането плувката потъна, засякох и на разхлабен аванс ми скъса … Сложих нов повод с кука №12 – Не ще ….
Хайде да връзвам повод, но с ФК и в домашни условия ми е трудно, а на полеви още повече, а и бързам, че платиките ме чакат

И отново такъма лети към водата и пак платика. Засичах по интуиция, кълването /с изключение на късането/ беше много мудно, леко повдигане на плувката във високите вълни, при силен вятър една се забелязваше.Имах много гелета.
Закачих една много борбена и яростна платика, четири пъти заби глава надолу и ми разви по 8-10 аванс, ама нали повода ми е тънък, отпусках, навивах, сякаш вадех шаран …
Към обяд рибите се поразредиха за сметка на вятъра, който даже успя да ми вдигне чадъра и да ме прасне с дръжката по главата, за малко да дам жертва

След обяда тръгнаха от малките платики, а вятъра стана още по-неприятен и поех към София.
Ето ги рибите за деня,
Част ги върнах обратно при джапанките,
Предварително заявявам, че яз.Искър е един от малкото, на които не чистя чужди боклуци, а то е и невъзможно, след като няколко десетки хиляди обитатели на поречието на реката я имат като кофа за смет.
Част от рибите раздадох, за мен взех една платика – на кантара показа 1.1 кг.
Re: Летен риболов
Браво Жоро!
Там някъде( има едно бетонно блокче) се поизложих скоро, но имам оправдание- търсих скобари по реката до обяд..
Там някъде( има едно бетонно блокче) се поизложих скоро, но имам оправдание- търсих скобари по реката до обяд..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Браво колега, невероятен риболов.
Дано се вземат мерки за зарибяване на язовира и ограничаване на мръсотията, която се влива в него.
Дано се вземат мерки за зарибяване на язовира и ограничаване на мръсотията, която се влива в него.
Силен риболов-много адреналин и добра слука ! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво доволно

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
За риболова и от мен СУПЕР.За зарибяването ДАНО.Но за чистотата ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИМ ВСИЧКИvladislavista написа:Браво колега, невероятен риболов.
- pacho109
- сериозен играч
"Без да имам каквито и претенции"-излишна скромност 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Браво за риболова,Руснаците имат една поговорка не е чисто там където се чисти,а там където не се мърси.
- GODzillata
Петков, ти напоследък го отдаде само на риболов?
Няма гъби, няма спа...
....ама зат'ва пък си пребил платиките!
А имаш и таранки като шаранки! 

Няма гъби, няма спа...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
Доволно си е
, браво!

- G.Petkov
А,
Събрах и малко гъбки, ама в съботата, че при тази жега и силен вятър, едва ли скоро ще се появят отново
!
Събрах и малко гъбки, ама в съботата, че при тази жега и силен вятър, едва ли скоро ще се появят отново