Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка и стръв за Амур
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранка и стръв за Амур
Колеги понеже съм нов сайта може и да сам объркал мястото на темата ама мисля че трябва да е тук.Така значи аз съм от СТАРА ЗАГОРА и понеже още сам на 17 г. ходя от години на нашето езеро ЗАГОРКА.Просто защото нямам книжка и кола.Значи там има мн. АМУР не е малък преди се лъжеше да излиза тук таме на земен червей ама тази година е голям мираж.И така чудя се дали може да ми дадете някой савет за ЗАХРАНКА и Стръв и кой номер кука да сложа.Мн ще съм благодарен да кажете и нещо за кракуда на същото място.Езерото е малко и има мн риба ама неще да карлве а друга година нете оставя да хвърлиш.Благодаря предварително.
П.П>Преди два дена ходих използвах мляно кюспе и хляб направени на топчета и хвърлях на земен червей за каракуда или амур но резултата беше.Една червенопера 200-300 грама един кустур и той там някаде и една малка щука около 200 гр.
П.П>Преди два дена ходих използвах мляно кюспе и хляб направени на топчета и хвърлях на земен червей за каракуда или амур но резултата беше.Една червенопера 200-300 грама един кустур и той там някаде и една малка щука около 200 гр.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
@pe6ito, за съжаление миналата есен езерото е било "отарашено" с мрежи от лица, имащи право на това, разбирай или общинари, или... и аз не знам кои.
Инфото ми е от човек, който точно е щял за разпъва такъмите, когато са започнали да вадят рибата. Ако има още едра риба, търси я на старото езеро - когато си с гръб към хотел-ресторант "Загорка" се пада вляво на моста. Точно там миналата есен е имало слука на хубави бройки амури.
Успех!

Успех!

Опитай на оная растителност, която е мека и ароматична и я има на брега - на ръба на водата или папур-сърцевината, доматче - малко червено, царевица-консерва - на косъм .

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
Това за Минералния басейн и за Жабките трябва да е майтап,защото преди седмица един колега извади амур 5кг.Вярно е ,че миналата година мрежарите направиха големи бели и цял месец след това и каракудата не буташе.Но сега е различно sapuna е прав -царевица и търпение.На качамак и стериопорени топчета на пружина може и толстолоб да хванеш,има доста добри екземпляри.Колегата за който споменах по горе от миналата година до сега има 11 бройки 8-10 кг.Днес може и аз да се пробвам там чух че на косъм се обаждал амура.
-
- новобранец
-
- ще става разбирач
За мен най-доброто за амур е Хидропрод.Купува се от агроаптеки накисваш с него царевицата няколко дни преди да утидеш за риба трябва му 2-3 дни да ферментира.Миризмата е отвратителна но много ефикасна.Никога не оставяйте затворена накиснатата царевица ако е в кофа трябва да е леко отворена,защото ферментацията е толкова силна че може да гръмне 

-
- научил се да хвърля
Дамм, Загорка! Прав е колегата, че преди години имаше адски много риба и беше удоволствие да отидеш на излет там! Ама сега картинката е друга! Отиваш, захранваш, хвърляш и това е, излета е приключил, цял ден не помръдва нищо, нито едно кълване на плувка, на дъно да не говорим!!! А иначе лично съм виждал да вадят големи амури ама беше на тармък!
Наслука!!!
- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Re: Захранка и стръв за Амур
доста зор видях докато се регна но се чувствам длъжен да споделя макар и малкото си опит в риболова на тази риба знам че амура се лови успешно на царевица хляб и парче домат но това че не се лови на червеи не е точната истина поне при мен си дава и то на мартеница бял и червен всъщност първият ми амур беше на бял и беше малко над 3 килограма
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
- разбира нещата
Re: Захранка и стръв за Амур
Здравейте колеги!Опитайте с хляб,омесен с прясно смлени домати или такива от консерва и няма да съжалявате! 

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!