Захранка и стръв за Амур

Модератор: Paublo_Eskobar

pe6ito
новобранец
новобранец

Захранка и стръв за Амур

Мнение от pe6ito »

Колеги понеже съм нов сайта може и да сам объркал мястото на темата ама мисля че трябва да е тук.Така значи аз съм от СТАРА ЗАГОРА и понеже още сам на 17 г. ходя от години на нашето езеро ЗАГОРКА.Просто защото нямам книжка и кола.Значи там има мн. АМУР не е малък преди се лъжеше да излиза тук таме на земен червей ама тази година е голям мираж.И така чудя се дали може да ми дадете някой савет за ЗАХРАНКА и Стръв и кой номер кука да сложа.Мн ще съм благодарен да кажете и нещо за кракуда на същото място.Езерото е малко и има мн риба ама неще да карлве а друга година нете оставя да хвърлиш.Благодаря предварително.

П.П>Преди два дена ходих използвах мляно кюспе и хляб направени на топчета и хвърлях на земен червей за каракуда или амур но резултата беше.Една червенопера 200-300 грама един кустур и той там някаде и една малка щука около 200 гр.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Наблегни на царевицата приятелче,или почети малко из подфорумите,има много неща които можеш да научиш от коментари на колеги.Наслука.
HyBRiD-X
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

@pe6ito, за съжаление миналата есен езерото е било "отарашено" с мрежи от лица, имащи право на това, разбирай или общинари, или... и аз не знам кои. :( Инфото ми е от човек, който точно е щял за разпъва такъмите, когато са започнали да вадят рибата. Ако има още едра риба, търси я на старото езеро - когато си с гръб към хотел-ресторант "Загорка" се пада вляво на моста. Точно там миналата есен е имало слука на хубави бройки амури.
Успех! :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Суха царевица и постоянство!Другото условие е да има амур!Това е рецептата!Храниш и чакаш! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
pe6ito
новобранец
новобранец

Мнение от pe6ito »

Ами аз точно това място ходя то за там се минава през чешмичката покрай реката и наистина осещасе че е имало нещо такова ама като нямам вазможност да ходя другаде.Ще пробва мерси за саветите.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:shock: ВАЖНО :!:

:shock: Амура е само тревопасен, не се лови на червеи :!: :!: :!:
Опитай на оная растителност, която е мека и ароматична и я има на брега - на ръба на водата или папур-сърцевината, доматче - малко червено, царевица-консерва - на косъм . :wink:

:shock: :shock: :shock: Монтаж - две куки 6 - 8 - 10, зависи от големината на Амурите, значи 10ки - ги връзваш заедно като една кука и като прободеш доматчето ги разтваряш да станат като двойна кука - стар трик но работи. На Шаранови хлебни със сварено царевично на гъст качамак - има още много :wink: Винаги си носи три четри вида стръв за Амура - по големите нахитряват и трябва да го излъжеш :wink: :wink: :wink:

:lol: УСПЕХ :!: :!: :!:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

К'ва риба търсиш на "Загорка", то със същия успех все едно да идеш на басейните на минералните бани. :lol: ...Пробвай и при жабките на Аязмото. :wink:

За амур - забрави за домата, само варена царевица му е майката.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
bibliotekarja
новобранец
новобранец

Мнение от bibliotekarja »

Това за Минералния басейн и за Жабките трябва да е майтап,защото преди седмица един колега извади амур 5кг.Вярно е ,че миналата година мрежарите направиха големи бели и цял месец след това и каракудата не буташе.Но сега е различно sapuna е прав -царевица и търпение.На качамак и стериопорени топчета на пружина може и толстолоб да хванеш,има доста добри екземпляри.Колегата за който споменах по горе от миналата година до сега има 11 бройки 8-10 кг.Днес може и аз да се пробвам там чух че на косъм се обаждал амура.
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

царевица на косъм>шаран и амур! :lol:
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

За мен най-доброто за амур е Хидропрод.Купува се от агроаптеки накисваш с него царевицата няколко дни преди да утидеш за риба трябва му 2-3 дни да ферментира.Миризмата е отвратителна но много ефикасна.Никога не оставяйте затворена накиснатата царевица ако е в кофа трябва да е леко отворена,защото ферментацията е толкова силна че може да гръмне :lol:
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Дамм, Загорка! Прав е колегата, че преди години имаше адски много риба и беше удоволствие да отидеш на излет там! Ама сега картинката е друга! Отиваш, захранваш, хвърляш и това е, излета е приключил, цял ден не помръдва нищо, нито едно кълване на плувка, на дъно да не говорим!!! А иначе лично съм виждал да вадят големи амури ама беше на тармък!
Наслука!!!
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

....Хидропрод.Купува се от агроаптеки....

Да ама не! Продава се във ветеринарните аптеки. Иначе действа, ама смърди ужасно
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

Суха царевица и постоянство!Другото условие е да има амур!Това е рецептата!Храниш и чакаш

А и още нещо аз лично предпочитам да го търся на много бяла царевица за стръв
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Захранка и стръв за Амур

Мнение от geibriel »

доста зор видях докато се регна но се чувствам длъжен да споделя макар и малкото си опит в риболова на тази риба знам че амура се лови успешно на царевица хляб и парче домат но това че не се лови на червеи не е точната истина поне при мен си дава и то на мартеница бял и червен всъщност първият ми амур беше на бял и беше малко над 3 килограма
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Захранка и стръв за Амур

Мнение от mario67 »

Здравейте колеги!Опитайте с хляб,омесен с прясно смлени домати или такива от консерва и няма да съжалявате! :idea:
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”