Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да живее или да не живее слънчака?
Модератор: dantho.mihov
Re: Да живее или да не живее слънчака?
Абе хора.Вие слънчаците ли ще защитавате или шарана,амура...Таа риба е толко лакома,че кълве и на гол чингел.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
По лошото е ,че омита хайвера на всички риби ! Смъртта и в моите ръце е сигурна !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Бе я съм малко далтонист и от бутони мног не отбирам, ма и без тях или и светя маслото или си я изпапквам/стига да е с приличен размер.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Поморийския
- ще става разбирач
Преди няколко дена се върнах от Кърджали там вреше от слънчак
За 13 дена не видях някой да искара и един слънчак даже говорих с колеги ако хванат да ми я запазят ама жива трябваше ми за стръв
Днес направих обиколка на яз Порой преди слънчак бол
а днес колегите хващаха каракуда бабушки и някой друг костур
Интересно каде е слънчака преди се виждаше до брега как стои а сега го няма
Мисля че природата си знае работата и се саморегулира
Има риби които много я харесват като храна
Така беше и с щуката на Жребчево вадеше се масово а сега доста се чака да уловиш някоя
Относно вкусовите качества по нищо не се различава от костура опитвал съм
За 13 дена не видях някой да искара и един слънчак даже говорих с колеги ако хванат да ми я запазят ама жива трябваше ми за стръв
Днес направих обиколка на яз Порой преди слънчак бол
а днес колегите хващаха каракуда бабушки и някой друг костур
Интересно каде е слънчака преди се виждаше до брега как стои а сега го няма
Мисля че природата си знае работата и се саморегулира
Има риби които много я харесват като храна
Така беше и с щуката на Жребчево вадеше се масово а сега доста се чака да уловиш някоя
Относно вкусовите качества по нищо не се различава от костура опитвал съм
-
- кандидат преподавател
Щото си е вид костур,ама все пак не смятам,че му е мястото в Родината,на много малко водоеми в нея добива хубав размер,че да става за апване и 

- Поморийския
- ще става разбирач
Така е но това не е от година двеINCUBUS написа:Щото си е вид костур,ама все пак не смятам,че му е мястото в Родината,на много малко водоеми в нея добива хубав размер,че да става за апване и
Хишника много взе да ги харесва
Може би щото са много шарени

А това че расте е щото няма кой да го папа ама опитат ли го ......
Вие се бъзикате, ама аз от миналата година един слънчак не съм закачил. Както каза един колега по-горе, нещо се секна. Дали слънчака е чел темата, нямам представа, ама няма го никакъв
на водоема, който аз посещавам. А беше бол, ама бол. С него, когато го имаше, капо не съм бил. А сега - капото ми е вързано на синджирче на врата
Няма го бе, няма го. Нито го виждам, нито ми уважава примамките. Няма го.
Аз не съм придирчив. Нека само да си кълве. Гледам на него като на по-дебело костурче. За кюфтенца се е утрепал
.
Поздрави.

Аз не съм придирчив. Нека само да си кълве. Гледам на него като на по-дебело костурче. За кюфтенца се е утрепал

Поздрави.
Последно промяна от jagger1 на Нед Юни 17, 2012 1:18 am, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Vid
- кандидат преподавател
Мен не ме бърка наличието на слънчак при риболова. До сега, не ми се е случвало да закача слънчак при спин риболов. Това, защото при нашите условия не достига максималния си размер как е в щатите примерно. Въпроса е, доколко вреди на популацията на другите риби, като изяжда хайвера им??
В крайна сметка, мнението ми е - да не живее, той не е част от нашата сладководна екосистема и няма място в нея.
В крайна сметка, мнението ми е - да не живее, той не е част от нашата сладководна екосистема и няма място в нея.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- antivik
- кандидат преподавател
Миналото лято ми се качна един на въртушкаVid написа:Мен не ме бърка наличието на слънчак при риболова. До сега, не ми се е случвало да закача слънчак при спин риболов........ крайна сметка, мнението ми е - да не живее, той не е част от нашата сладководна екосистема и няма място в нея.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Въпрос на времеVid написа:До сега, не ми се е случвало да закача слънчак при спин риболов.

нападна това Izumi

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Patera
- вече хвърля и на тежко
То и на сопол ще клъвне туй.Таа риба е толко лакома,че кълве и на гол чингел.
Да мре! Това чужд, инвазивен вид, който няма място в нашите водоеми. Ама верно май намалява, все по-малко ги хващам. Дано!
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- pala4a82
- научил се да хвърля
става за страв ама иначе си е напас затова от куката и на брега да мре гадината мрасна
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Смърт. Откачам от куката и хвърлям далече назад.
Според мен, слънчака е жива твар и има душа,като всичко де плува около него !!!
Доста колеги са изпитали тръпката на борбен/голям/ слънчак,докато го извадят с финни такъми.
Най-големи съм вадил на яз.Доспат-педя и +. Докато се надявам за някоя пъстърва,случвало ми се е
да си наловя с кеф обилна вечеря големи слънчаци,които по вкус не отстъпват на никоя друга риба.
Да не забравяме,че тя е най-малкия представител от семейство"костурови" ,след бялата риба и костура и поради това месото и е вкусно, като на останалите от семейството.
Доста колеги са изпитали тръпката на борбен/голям/ слънчак,докато го извадят с финни такъми.
Най-големи съм вадил на яз.Доспат-педя и +. Докато се надявам за някоя пъстърва,случвало ми се е
да си наловя с кеф обилна вечеря големи слънчаци,които по вкус не отстъпват на никоя друга риба.
Да не забравяме,че тя е най-малкия представител от семейство"костурови" ,след бялата риба и костура и поради това месото и е вкусно, като на останалите от семейството.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
[quote="Бачо Илия"]100% да бъдат убивани, незабавно и на място!!!Това е "пришълец" в нашите водоеми, няма нищо общо с екологичния баланс и т.п. ...приказките дето се приказват
Освен да вземат да му дадат статут на "американец" , щото са от там... , мачкане до дупка- като нагълта куката се цепи с ножица от устата , до средата на корема , вади се повода с куката и слънчака се хвърля в язовира за биомаса. Ако не е нагълтал-откача се куката и слънчака зе хвърля отзад на камъните или се смачква и пак в гьола за биомаса. Никакви други варианти , освен по-едрите да бъдат излапани!!![/quotе/]

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!