Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да живее или да не живее слънчака?
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Да живее или да не живее слънчака?
Как мислите?
Дали мнозинствтото е на мнение да мре тази гад...или може би риба? 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Да живее или да не живее слънчака?
много е относително.щом го има значи би трябвало да живее.преди години дажи бих се застапил за него понежи контролира прираста на водоемите, храни се със хаивера на рибите,но сега се замислям дали да го защитя, понежи прираст в момента почти няма.в нашия край го имаше във изобилие, но напоследък.......абе да си призная от 2 години несъм хващал.дали защото масово зеха да зарибяват със хищник ли, или пък храната му приваршва
но наистина преди на излет поне 10-на се обаждаха сега несъм хващал скоро.хм зех да се замислям по въпроса? има си своите + и своите -

-
- учете се от него
100% да бъдат убивани, незабавно и на място!!!Това е "пришълец" в нашите водоеми, няма нищо общо с екологичния баланс и т.п. ...приказките дето се приказват
Освен да вземат да му дадат статут на "американец" , щото са от там... , мачкане до дупка- като нагълта куката се цепи с ножица от устата , до средата на корема , вади се повода с куката и слънчака се хвърля в язовира за биомаса. Ако не е нагълтал-откача се куката и слънчака зе хвърля отзад на камъните или се смачква и пак в гьола за биомаса. Никакви други варианти , освен по-едрите да бъдат излапани!!!

- Rapala_Team
- разбира нещата
IDA написа:100% да бъдат убивани, незабавно и на място!!!Това е "пришълец" в нашите водоеми, няма нищо общо с екологичния баланс и т.п. ...приказките дето се приказватОсвен да вземат да му дадат статут на "американец" , щото са от там... , мачкане до дупка- като нагълта куката се цепи с ножица от устата , до средата на корема , вади се повода с куката и слънчака се хвърля в язовира за биомаса. Ако не е нагълтал-откача се куката и слънчака зе хвърля отзад на камъните или се смачква и пак в гьола за биомаса. Никакви други варианти , освен по-едрите да бъдат излапани!!!

CARP FISHING 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Повечето от колегите са изразили мнение в ТАЗИ ТЕМА!
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Както и в ТАЗИ!
Да ме прощаваш, Сапуне, че те допълвам
.
Каквото и да си пишем, спасение от него няма. Голяма е напаст
. Съвършеният отровител на нервите на риболовеца. Дребен (с малки изключения), лаком и много бърз. И да има друга риба не може да се вреди покрай него. Та ако зависеше от мен, да си живее в Америка.
Лошото е, че и да го убиваме, няма да го свършим
.
Да ме прощаваш, Сапуне, че те допълвам

Каквото и да си пишем, спасение от него няма. Голяма е напаст

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Еми сланчака има и пюсове и минуси.Доброто в него е че става за стръф и яде ларвите на комарите.Лошото е че е пришенец по нашите водоеми и яде малките рибки на другите хубави видове и хайвера апак и е отлична за стръф.Аз сам против нея.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Малкият слънчак е най-добрата стръв за костур на Сопот! А като няма друго, става и за чесане на крастата! Става за зарибяване на дечурлига,а и няколко пъти съм хващал слънчаци между костурите с тегло 300-400гр. на дълбочина 6-8м на малка рибка. Трябва да призная, отличен е като вкус ! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Страхотна стръв за костур !!!

-
- кандидат преподавател
Като не ми кълве-да живее,щото някой глупак го е донесал като красиво изглеждаща екзотична рибка от омразните ми щати /ега ти олигофренската велика държава /.Обаче окачи ли ми се на въдицата,прошка няма.Вън от водата - за наторяване на брега.Нагъл пришълец е и изобщо не следва да го включваме в някакви си принципи на риболов - лошото обаче е, че е лаком,силно размножаващ се,издръжлив и приспособим като хлебарките.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тази гад трябва да бъде преследвана и УБИВАНА !!!!!!

- CERRUTI
- сериозен играч
И аз го хвърлям слънчака,обаче е имало случаи да се хване някой едрър екземпляр тогава съм си го задържал наред с костурите.....
А да питам колегите които така яросно го плюят-костур ядете ли?кажете ми поне една разлика м/у слънчак и костур освен външния вид?Да не говориме че някои казват че е и по вкусен....а за мен и двата вида са еднакво вредни...
А да питам колегите които така яросно го плюят-костур ядете ли?кажете ми поне една разлика м/у слънчак и костур освен външния вид?Да не говориме че някои казват че е и по вкусен....а за мен и двата вида са еднакво вредни...

Пазете слънчака, той е Ваш!!!
Защото както са тръгнали нещата в нашата Родина, след двайсетина години само това ще остане по водоемите!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
ОптимистDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Пазете слънчака, той е Ваш!!!
Защото както са тръгнали нещата в нашата Родина, след двайсетина години само това ще остане по водоемите!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- сериозен играч
Слънчака си е напаст, вярно си е.Обаче е част от нашата екосистема, а и като знам как се радва децата който правят първи стъпки в риболова
Много от тях се запалват по риболова за цял живот, само от няколко слънчака.

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!