Скорост при тролинг

Модератор: bobopeli

Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Скорост при тролинг

Мнение от Commander »

Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
10км/ч ти е максималната, но тя си постоаянна от половината газ нагоре, защото моторчето не може да се изфорсира... ако газта е на 1/3 ще си към 6кмч. Но това е висока скорост за сладководен тролинг... Хубавите воблери играят правилно докъм 7-8кмч. Някои по-издължени в голям размер работят докъм 10-12кмч, но това е скорост за морски риби.
Скоростта в язовир трябва да е между 3 и 5кмч според воблерите. Под 3 почти нямат игра, над 5 е малко вероятно да имаш удар...
Понякога именно промяната в скоростта предизвиква атака. Например при обиране на линията за смяна...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Commander написа:Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!
Командер,като гледам тук какви компетентни мнения има,просто нашите мнения не са важни :lol: :lol: :lol: Има едно,много особено мнение,добре че не сме в училище и да е пред черната дъска,всички ще започнат да го замерват с каквото имат по чиновете :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

krokibg написа:
Commander написа:Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!
Командер,като гледам тук какви компетентни мнения има,просто нашите мнения не са важни :lol: :lol: :lol: Има едно,много особено мнение,добре че не сме в училище и да е пред черната дъска,всички ще започнат да го замерват с каквото имат по чиновете :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Тва за черната дъска ,ми е познато,ама не ти увира главата...имаше нещо за едни мехури... :lol:
От ЕГНето ще да е :lol: :lol:
А това мнение ,беше иронично поставено...
bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
[/quote]
Аз там съм пораснал...
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

бобо 33333 ,отнасяй се с уважение към колегите във Форума.Особено към тези, от които можеш да
научиш много,независимо от ЕГН-то.Въпреки,че почти винаги, то е свързано с опита и знанието.
От 1306-те ти мнения повечето е заяждане с колегите,а от останалото лъха некомпетентност.
Ако избиваш комплекси-пробвай в друг Форум. Тук дразниш с поведението си.
Назад във времето, доста колеги ти го казаха.
Целта на Форума е да споделяме опит и информация с колегите , а не да се дразним един друг.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Като успешна скорост при тролинг за сом,позовавайки се на опит и експерименти,ще кажа: 3.5-3.8 км/ч,а за бяла риба 4 и + км/ч. Правило ми е впечатление,че в завой,често съм имал атакуване на външния воблер от бяла риба при скорост на тролинг за сом.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Нямам жпс на лодката но най простото което е пускам воблера до лодката и то се вижда ....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

[/quote]

Компетентния,явно пишеш и си се регистрирал с ЕГНто на баща ти,като ти гледам аватара,още гледаш мултипликационни филми :lol: :lol: :lol:

Ще ти кажа,какво ще се случи при тролинг с написания от тебе двигател при 10км в час :roll: :roll: :roll: Когато рибата ти удари,ще хванеш въдицата и когато извадиш улова,ако изобщо ти удари при 10км/ч ще имаш в лодката глава от риба и скелета с опашката :lol: :lol: :lol: Няма да казвам колко малоумника има като тебе,минават с минимум 7-8 км/ч,наистина си мислят че са в океана :mrgreen:

Що се отнася до мехурите,просто се върни и чети,какви си ги писал,и най-добре е,да отиваш на училище,и редовно да гледаш анимационните си филмчета,за да не пишеш тук глупости :axe: :lol: :lol: :lol:

А сега сериозно !!!
При риболов е важно да се експериментира със скоростта,аз съм си намерил начин да сменям скоростта,без да се налага да боравя с мотора :idea: Важното е крайния резултат а той е успешния улов.Поморийския също е написал нещо важно,още щом си тръгнал да пускаш воблер,задължително се пробва първо до лодката кака играе,за да не се налага да се вади после от 50 метра,но това че играе,изобщо не е достатъчно,рибите може да не се впечатлят от играта му,но едно намаляне или увеличаване на скороста,могат да променят нещата :idea: След като си го видял как играе,останалото е промяната на скоростта по време на троленето,така ще си направил всичко възможно да правокираш атаката на рибите.Доста хора,се мятат в лодките,пускат воблера зад себе си и щъкат като алтави напред -на зад,без идея какво правят,без да се съобразяват с нищо,а има десетки неща,които човек трябва да знае и да наблюдава при тролинг,но това се учи,трудно ще накараш някой да ти предаде знанията си,и за това аз спирам до тук,не ми се иска,елемент с голяма уста и зеро мозък като БоБо 33333 да му отварям очите,той си знае как да троли и на него всичко му е ясно,нека си останат така нещата,на мене неговите познания по тролинг,не са ми нужни :lol: :lol: :lol:

Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

krokibg написа:
Компетентния,явно пишеш и си се регистрирал с ЕГНто на баща ти,като ти гледам аватара,още гледаш мултипликационни филми :lol: :lol: :lol:

Ще ти кажа,какво ще се случи при тролинг с написания от тебе двигател при 10км в час :roll: :roll: :roll: Когато рибата ти удари,ще хванеш въдицата и когато извадиш улова,ако изобщо ти удари при 10км/ч ще имаш в лодката глава от риба и скелета с опашката :lol: :lol: :lol: Няма да казвам колко малоумника има като тебе,минават с минимум 7-8 км/ч,наистина си мислят че са в океана :mrgreen:

Що се отнася до мехурите,просто се върни и чети,какви си ги писал,и най-добре е,да отиваш на училище,и редовно да гледаш анимационните си филмчета,за да не пишеш тук глупости :axe: :lol: :lol: :lol:

А сега сериозно !!!
При риболов е важно да се експериментира със скоростта,аз съм си намерил начин да сменям скоростта,без да се налага да боравя с мотора :idea: Важното е крайния резултат а той е успешния улов.Поморийския също е написал нещо важно,още щом си тръгнал да пускаш воблер,задължително се пробва първо до лодката кака играе,за да не се налага да се вади после от 50 метра,но това че играе,изобщо не е достатъчно,рибите може да не се впечатлят от играта му,но едно намаляне или увеличаване на скороста,могат да променят нещата :idea: След като си го видял как играе,останалото е промяната на скоростта по време на троленето,така ще си направил всичко възможно да правокираш атаката на рибите.Доста хора,се мятат в лодките,пускат воблера зад себе си и щъкат като алтави напред -на зад,без идея какво правят,без да се съобразяват с нищо,а има десетки неща,които човек трябва да знае и да наблюдава при тролинг,но това се учи,трудно ще накараш някой да ти предаде знанията си,и за това аз спирам до тук,не ми се иска,елемент с голяма уста и зеро мозък като БоБо 33333 да му отварям очите,той си знае как да троли и на него всичко му е ясно,нека си останат така нещата,на мене неговите познания по тролинг,не са ми нужни :lol: :lol: :lol:[/quote]

Лубак теб съм те забелязал как тролиш, имам предвид "Нещата в страни на лодката ти". Казвам така, и цитирам твоя реплика да не отваряме очите на хората. Теб съм те признал за сомчетата на Кърджали. Но пуснах темата с цел другите във форума които не знаят как да влачат да се научат нещо. Задължително всеки си има негови стратегии на влачене. А относно коригиране на скоростта аз на двигателя имам малка врътка за вдигане на оборотите и мога да си променям скороста когато и както си пожелая. :) Пробвал съм влачене на всякъкви скорости но около 4 км. ми дава най-добър резултат. Е разбира се има значение и водоема. На Въча влача малко по бавно и сометата атакуват.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: Хубаво е,когато искат да научат нещо,да си траят и да четат,не да пишат глупости :lol: :lol: :lol: Как да му кажеш на такъв,каквото знаеш,като той знае всичко :lol: :lol: :lol: Когато обаче го напише,всички го разбират каква дървена глава е,ти го плюеш а той си мисли че дъжд го вали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: А ти,честичко поглеждай към моята лодка когато се разминавам,все ще видиш нещо или поне ще ти покажа воблера на които в момента влача и дава на него :mrgreen: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Вчера едни колеги доста ме удивиха - тролеха със скорост не по-малка от 6-7 км в час... ние се движим с 3, а те бяха поне два пъти по-бързи от нас. Резултата в удари на сулки обаче бе 8:2 за тях, което ме навежда на мисълта че бялата си иска по-висока скорост. От друга страна тези наблюдения са ми само за дребните. Всички риби над 2кг (10-12бр. за последните 10-на излета) са ни ударили на бавна скорост 2,5-3 км/ч. Със сигурност обаче скоростта трябва да е съобразена със самите воблери. Повечето дълбокогазещи модели с големи лопатки при висока скорост правят такова съпротивление, че имам чувството или стойката или пръта ще се строшат - ами при тях просто на висока скорост не се получава...
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Съмнявам се че скоростта е по висока от 5-5.5 км,при по висока скорост дори не е рентабилно да се влачи :lol: :lol: :lol: Представи си как ти ръмжи мотора,лодката заравя задницата и ти влачиш със 7-10 км/ч :roll: :roll: :roll: За да не говорим на изуст,най-добре би било да се засече скорост от 6-7 или 10км в час,аз например сигурно ще се опуля,както и го правя когато видя състезател-тролингист,които се опитва да навърти повече километри на висока скорост,и евентуално да хване ако може повече риби,по-бързо от другите и да е ошетал целия язовир :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Както казах и в преден пост,не е важно с колко км/ч тролиш,важен е крайния резултат а той е удалите и уловените след ударите риби,бройка и вид риби :wink: :wink: :wink: Иначе,нормално е по-дребните риби да удрят на по-висока скорост,те са бързи,млади и са като ракети във водата :wink: :wink: :wink:

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

има едни воблери "предатек", които са много дълбокогазещи - случвало ми се е да закачат дъното при бълбочина 10-11м... Та те правят страшно съпротивление и въпреки това могат да работят от 3 до 8-9кмч (проверено в морето)... На тях като се хване паламуд 800гр и въдицата олеква... Иначе без риба почти не можеш да я извадиш докато не спреш лодката :)
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Ама и аз съм виждал много колеги на Искъра и на Иваиловград да влачат с по висока скорост и то точно рапала сливер аа и троли беше казвал че сливъра се влачел с по-висока скорост.Аз лично съм пробвал(без резултат)...та сега си поддържам нормална скорост между 3 и 5 км. зависи от воблера
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
dane_silurus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dane_silurus »

Денсърите ? Шад Рап ? Магнумите ? с каква скорост ги влачите ?

А отностно сливърите кой кога е имал по-голям успех с тях ? при скорот 3,2 до3,7км или по-висока бях чул и видял :lol: че играят най-добре с 5км :?
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”