Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Скорост при тролинг
Модератор: bobopeli
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Скорост при тролинг
Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
10км/ч ти е максималната, но тя си постоаянна от половината газ нагоре, защото моторчето не може да се изфорсира... ако газта е на 1/3 ще си към 6кмч. Но това е висока скорост за сладководен тролинг... Хубавите воблери играят правилно докъм 7-8кмч. Някои по-издължени в голям размер работят докъм 10-12кмч, но това е скорост за морски риби.bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
Скоростта в язовир трябва да е между 3 и 5кмч според воблерите. Под 3 почти нямат игра, над 5 е малко вероятно да имаш удар...
Понякога именно промяната в скоростта предизвиква атака. Например при обиране на линията за смяна...
- krokibg
- учете се от него
Командер,като гледам тук какви компетентни мнения има,просто нашите мнения не са важниCommander написа:Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва за черната дъска ,ми е познато,ама не ти увира главата...имаше нещо за едни мехури...krokibg написа:Командер,като гледам тук какви компетентни мнения има,просто нашите мнения не са важниCommander написа:Забелязвам обече, че "старите кучета" в тролинга не се обаждат много много... Интересно ми е и от тях да чуя някое сериозно мнение!![]()
![]()
Има едно,много особено мнение,добре че не сме в училище и да е пред черната дъска,всички ще започнат да го замерват с каквото имат по чиновете
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

От ЕГНето ще да е

А това мнение ,беше иронично поставено...
[/quote]bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
Аз там съм пораснал...
бобо 33333 ,отнасяй се с уважение към колегите във Форума.Особено към тези, от които можеш да
научиш много,независимо от ЕГН-то.Въпреки,че почти винаги, то е свързано с опита и знанието.
От 1306-те ти мнения повечето е заяждане с колегите,а от останалото лъха некомпетентност.
Ако избиваш комплекси-пробвай в друг Форум. Тук дразниш с поведението си.
Назад във времето, доста колеги ти го казаха.
Целта на Форума е да споделяме опит и информация с колегите , а не да се дразним един друг.
научиш много,независимо от ЕГН-то.Въпреки,че почти винаги, то е свързано с опита и знанието.
От 1306-те ти мнения повечето е заяждане с колегите,а от останалото лъха некомпетентност.
Ако избиваш комплекси-пробвай в друг Форум. Тук дразниш с поведението си.
Назад във времето, доста колеги ти го казаха.
Целта на Форума е да споделяме опит и информация с колегите , а не да се дразним един друг.
Като успешна скорост при тролинг за сом,позовавайки се на опит и експерименти,ще кажа: 3.5-3.8 км/ч,а за бяла риба 4 и + км/ч. Правило ми е впечатление,че в завой,често съм имал атакуване на външния воблер от бяла риба при скорост на тролинг за сом.
- Поморийския
- ще става разбирач
Нямам жпс на лодката но най простото което е пускам воблера до лодката и то се вижда ....
- krokibg
- учете се от него
[/quote]bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
Компетентния,явно пишеш и си се регистрирал с ЕГНто на баща ти,като ти гледам аватара,още гледаш мултипликационни филми

Ще ти кажа,какво ще се случи при тролинг с написания от тебе двигател при 10км в час

Що се отнася до мехурите,просто се върни и чети,какви си ги писал,и най-добре е,да отиваш на училище,и редовно да гледаш анимационните си филмчета,за да не пишеш тук глупости

А сега сериозно !!!
При риболов е важно да се експериментира със скоростта,аз съм си намерил начин да сменям скоростта,без да се налага да боравя с мотора

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Компетентния,явно пишеш и си се регистрирал с ЕГНто на баща ти,като ти гледам аватара,още гледаш мултипликационни филмиkrokibg написа:bobo_33333 написа: Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:

Ще ти кажа,какво ще се случи при тролинг с написания от тебе двигател при 10км в час

Що се отнася до мехурите,просто се върни и чети,какви си ги писал,и най-добре е,да отиваш на училище,и редовно да гледаш анимационните си филмчета,за да не пишеш тук глупости

А сега сериозно !!!
При риболов е важно да се експериментира със скоростта,аз съм си намерил начин да сменям скоростта,без да се налага да боравя с мотора

Лубак теб съм те забелязал как тролиш, имам предвид "Нещата в страни на лодката ти". Казвам така, и цитирам твоя реплика да не отваряме очите на хората. Теб съм те признал за сомчетата на Кърджали. Но пуснах темата с цел другите във форума които не знаят как да влачат да се научат нещо. Задължително всеки си има негови стратегии на влачене. А относно коригиране на скоростта аз на двигателя имам малка врътка за вдигане на оборотите и мога да си променям скороста когато и както си пожелая.

- krokibg
- учете се от него

-
- вече хвърля и на тежко
Вчера едни колеги доста ме удивиха - тролеха със скорост не по-малка от 6-7 км в час... ние се движим с 3, а те бяха поне два пъти по-бързи от нас. Резултата в удари на сулки обаче бе 8:2 за тях, което ме навежда на мисълта че бялата си иска по-висока скорост. От друга страна тези наблюдения са ми само за дребните. Всички риби над 2кг (10-12бр. за последните 10-на излета) са ни ударили на бавна скорост 2,5-3 км/ч. Със сигурност обаче скоростта трябва да е съобразена със самите воблери. Повечето дълбокогазещи модели с големи лопатки при висока скорост правят такова съпротивление, че имам чувството или стойката или пръта ще се строшат - ами при тях просто на висока скорост не се получава...
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- krokibg
- учете се от него
Съмнявам се че скоростта е по висока от 5-5.5 км,при по висока скорост дори не е рентабилно да се влачи
Представи си как ти ръмжи мотора,лодката заравя задницата и ти влачиш със 7-10 км/ч
За да не говорим на изуст,най-добре би било да се засече скорост от 6-7 или 10км в час,аз например сигурно ще се опуля,както и го правя когато видя състезател-тролингист,които се опитва да навърти повече километри на висока скорост,и евентуално да хване ако може повече риби,по-бързо от другите и да е ошетал целия язовир
Както казах и в преден пост,не е важно с колко км/ч тролиш,важен е крайния резултат а той е удалите и уловените след ударите риби,бройка и вид риби
Иначе,нормално е по-дребните риби да удрят на по-висока скорост,те са бързи,млади и са като ракети във водата

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има едни воблери "предатек", които са много дълбокогазещи - случвало ми се е да закачат дъното при бълбочина 10-11м... Та те правят страшно съпротивление и въпреки това могат да работят от 3 до 8-9кмч (проверено в морето)... На тях като се хване паламуд 800гр и въдицата олеква... Иначе без риба почти не можеш да я извадиш докато не спреш лодката 

- mitko ribara
- ще става разбирач
Ама и аз съм виждал много колеги на Искъра и на Иваиловград да влачат с по висока скорост и то точно рапала сливер аа и троли беше казвал че сливъра се влачел с по-висока скорост.Аз лично съм пробвал(без резултат)...та сега си поддържам нормална скорост между 3 и 5 км. зависи от воблера
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- научил се да хвърля
Денсърите ? Шад Рап ? Магнумите ? с каква скорост ги влачите ?
А отностно сливърите кой кога е имал по-голям успех с тях ? при скорот 3,2 до3,7км или по-висока бях чул и видял
че играят най-добре с 5км 
А отностно сливърите кой кога е имал по-голям успех с тях ? при скорот 3,2 до3,7км или по-висока бях чул и видял