Хванах...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Хванах...

Мнение от INCUBUS »

Не мога да се сдържа,моля да ме извините,но искам да обявя,че тази привечер към 18.40 ,хванах при спинингов риболов със скромен такъм / Пръчка 2,10м "Шимано Катана",макара "Шекспир Катера" 1000 ,монофил "Гамакатцу Джи-Лайн" 0,16 и блесна "Мепс"№1,сребриста,с повърхност на лъскави квадратчета един морунаж с дължина 41 см.Двата кефала преди това не са от значение,ама тоя мутрьо ми "скри пространството" :shock: Зверски удар,разкарване из реката,уставно прошит през горната устна с две жила от куката.А сега де,кон боб яде ли?Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Хванах...

Мнение от Patera »

Голям глад :lol:
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Явно е голям глад по реката :) Или пък кой знае кво си е помислило рибето... Абе рибешка му работа.
Аз толостолоб бях хванал на малко воблерче, ама се притеснявах, че ако кажа на някой, няма да ми повярват :) Явно не съм само аз ;)
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

INCUBUS написа:Не мога да се сдържа,моля да ме извините,но искам да обявя,че тази привечер към 18.40 ,хванах при спинингов риболов със скромен такъм / Пръчка 2,10м "Шимано Катана",макара "Шекспир Катера" 1000 ,монофил "Гамакатцу Джи-Лайн" 0,16 и блесна "Мепс"№1,сребриста,с повърхност на лъскави квадратчета един морунаж с дължина 41 см.Двата кефала преди това не са от значение,ама тоя мутрьо ми "скри пространството" :shock: Зверски удар,разкарване из реката,уставно прошит през горната устна с две жила от куката.А сега де,кон боб яде ли?Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?
По-добре не се надявай!
Мръднало му е нещо пред муцуната на животинката-решило да се пробва.
Миналото лято и аз се изненадах от един скобар на воблер-ама от тогава не съм имал друг!(Лошото е , че вече и расперите не ме отразяват :cry: )
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ице, вариантите са два:
1. Гладът е по-силен от тока!
2. Curiosity killed the cat.
:D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Аз пък от отбраната до сега имам 3-и скобара и 1-на дърта мряна.Само единия скобар е на блесна другото на воблер,ама пък нямам морунаж а и не съм имал до сега.И недей да го търсиш целенасочено 1-но на незнам колко си ако бутне пак. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

А бе колега честито най - напред. То като ти е писано да стане ,че вземе да стане.В това хоби има какво ли не.Важното е да имаш слука най - напред. А такава имат тези , които я търсят. Така, че давай все така. Иначе колегите са го написали по - горе. То и аз съм хващал червеноперка на блесна. Че беше налапала цялата тройка... Хубаво е да имаш какво да споделяш..Успех!!!
Христо - наслука на всички
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

И аз имам хванати 2 морунажа на блесна на Тунджа в Елхово и един шаран пак на Тунджа в с.Желю Войвода :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the gers »

на почти всяко ходене на Тунджа съм хващал по някой друг морунаж ......... и то само на блесна(най-интересното е ,че харесват големите размери номер 2,3 )
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Доста рядко явление. Аз имам таранка :mrgreen: на микро клатушка, на воблер...бе хищни твари :lol:
RadiМ
новобранец
новобранец

Мнение от RadiМ »

По вашия край,под Стоянов мост миналата година отиваме за кефал на блесна и кефал не клъвна,освен малки,ама три скобара така хубаво взеха в най бързото течение,че ме изправиха на нокти.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ясно,и аз си мислех,че е въпрос на случайност,защото такава риба не е напълно всеядна,а и не е изявен хищник.За скобарите съм чувал и преди,аз до сега ги гонех на плувка,ама ще започна проучвателни опити да ги ловя на блесна - предстои им времето и без това,а дебели бързеи си имаме достатъчно.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Поздравления за морунажа - част от тръпката при спининга е че човек не знае какво има на края на линията....
Тази година имам май че повече мирни риби на спининг - 2 шарана и около 20 скобара. Рибата нещо се е побъркала. Скобарите бяха наловени за 2 часа и си вземаха най уставно на блесна-въртележка №2 на задържане в течението близо до дъното - това в полупланинска рекичка.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
cvetan_metodiev
новобранец
новобранец

Мнение от cvetan_metodiev »

Аз пък миналата седмица по Струма хванах 20-тина клена и покрай тях 2 черни мрени-26 и 29 см на воблер. Голям е кефа да вадиш с УЛ такъма мрени! Луда работа хаха.
Нека всички хващат, нека всички пускат:)
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

INCUBUS написа: Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?
Опитай :D ,миналата година пробите в тая насока дадоха добър резолтат, ловяха се
по 7-8 скобара,имаше и други интересни ''гости''

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”