Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Хванах...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Хванах...
Не мога да се сдържа,моля да ме извините,но искам да обявя,че тази привечер към 18.40 ,хванах при спинингов риболов със скромен такъм / Пръчка 2,10м "Шимано Катана",макара "Шекспир Катера" 1000 ,монофил "Гамакатцу Джи-Лайн" 0,16 и блесна "Мепс"№1,сребриста,с повърхност на лъскави квадратчета един морунаж с дължина 41 см.Двата кефала преди това не са от значение,ама тоя мутрьо ми "скри пространството"
Зверски удар,разкарване из реката,уставно прошит през горната устна с две жила от куката.А сега де,кон боб яде ли?Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?

- Patera
- вече хвърля и на тежко
Re: Хванах...
Голям глад 

I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- pachosz
- сериозен играч
Явно е голям глад по реката
Или пък кой знае кво си е помислило рибето... Абе рибешка му работа.
Аз толостолоб бях хванал на малко воблерче, ама се притеснявах, че ако кажа на някой, няма да ми повярват
Явно не съм само аз 

Аз толостолоб бях хванал на малко воблерче, ама се притеснявах, че ако кажа на някой, няма да ми повярват

По-добре не се надявай!INCUBUS написа:Не мога да се сдържа,моля да ме извините,но искам да обявя,че тази привечер към 18.40 ,хванах при спинингов риболов със скромен такъм / Пръчка 2,10м "Шимано Катана",макара "Шекспир Катера" 1000 ,монофил "Гамакатцу Джи-Лайн" 0,16 и блесна "Мепс"№1,сребриста,с повърхност на лъскави квадратчета един морунаж с дължина 41 см.Двата кефала преди това не са от значение,ама тоя мутрьо ми "скри пространството"Зверски удар,разкарване из реката,уставно прошит през горната устна с две жила от куката.А сега де,кон боб яде ли?Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?
Мръднало му е нещо пред муцуната на животинката-решило да се пробва.
Миналото лято и аз се изненадах от един скобар на воблер-ама от тогава не съм имал друг!(Лошото е , че вече и расперите не ме отразяват

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ице, вариантите са два:
1. Гладът е по-силен от тока!
2. Curiosity killed the cat.

1. Гладът е по-силен от тока!
2. Curiosity killed the cat.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stefan4etoo
- сериозен играч
Аз пък от отбраната до сега имам 3-и скобара и 1-на дърта мряна.Само единия скобар е на блесна другото на воблер,ама пък нямам морунаж а и не съм имал до сега.И недей да го търсиш целенасочено 1-но на незнам колко си ако бутне пак.

-
- ще става разбирач
А бе колега честито най - напред. То като ти е писано да стане ,че вземе да стане.В това хоби има какво ли не.Важното е да имаш слука най - напред. А такава имат тези , които я търсят. Така, че давай все така. Иначе колегите са го написали по - горе. То и аз съм хващал червеноперка на блесна. Че беше налапала цялата тройка... Хубаво е да имаш какво да споделяш..Успех!!!
Христо - наслука на всички
И аз имам хванати 2 морунажа на блесна на Тунджа в Елхово и един шаран пак на Тунджа в с.Желю Войвода 

В тоз гьол,риба няма!
-
- научил се да хвърля
на почти всяко ходене на Тунджа съм хващал по някой друг морунаж ......... и то само на блесна(най-интересното е ,че харесват големите размери номер 2,3 )
-
- ще става разбирач
Доста рядко явление. Аз имам таранка
на микро клатушка, на воблер...бе хищни твари 

По вашия край,под Стоянов мост миналата година отиваме за кефал на блесна и кефал не клъвна,освен малки,ама три скобара така хубаво взеха в най бързото течение,че ме изправиха на нокти.
-
- кандидат преподавател
Ясно,и аз си мислех,че е въпрос на случайност,защото такава риба не е напълно всеядна,а и не е изявен хищник.За скобарите съм чувал и преди,аз до сега ги гонех на плувка,ама ще започна проучвателни опити да ги ловя на блесна - предстои им времето и без това,а дебели бързеи си имаме достатъчно.
- Vid
- кандидат преподавател
Поздравления за морунажа - част от тръпката при спининга е че човек не знае какво има на края на линията....
Тази година имам май че повече мирни риби на спининг - 2 шарана и около 20 скобара. Рибата нещо се е побъркала. Скобарите бяха наловени за 2 часа и си вземаха най уставно на блесна-въртележка №2 на задържане в течението близо до дъното - това в полупланинска рекичка.
Тази година имам май че повече мирни риби на спининг - 2 шарана и около 20 скобара. Рибата нещо се е побъркала. Скобарите бяха наловени за 2 часа и си вземаха най уставно на блесна-въртележка №2 на задържане в течението близо до дъното - това в полупланинска рекичка.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Аз пък миналата седмица по Струма хванах 20-тина клена и покрай тях 2 черни мрени-26 и 29 см на воблер. Голям е кефа да вадиш с УЛ такъма мрени! Луда работа хаха.
Нека всички хващат, нека всички пускат:)
ОпитайINCUBUS написа: Да продължавам ли с целенасоченото търсене на морунаж на блесна,ей така от интерес към науката или да не не се надявам на друго чудо ?

по 7-8 скобара,имаше и други интересни ''гости''

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.