ИЗБОР МЕЖДУ 2 МОДЕЛА МАКАРИ !!!

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

ИЗБОР МЕЖДУ 2 МОДЕЛА МАКАРИ !!!

Мнение от real1980 »

Здравеите колеги. Харесах 2 модела макари МАНЧО. Ако някои има конкретни наблудения моля да ми помогне в избора. Това са "Mancho" - MAN 500 И "AKE" - WEF 500. http://ake-mancho.com/index.php?ch=prod ... 2&subcat=1
за сметка на копувача!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Re: ИЗБОР МЕЖДУ 2 МОДЕЛА МАКАРИ !!!

Мнение от shtilio »

Най-после го пуснаха този сайт. Иначе съм ги имал и двата модела. За тези пари няма по-добро. Ролките им на бигела са лагеровани, но са от мек материал и се нарязват бързо и откъм баланс не са особено добре, аванса им е средна хубост. Иначе за щука на тапа, за непретенциозна плувка и пружина са огън. Изкарват по 2-3 сезона без проблем.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

shtilio написа:Най-после го пуснаха този сайт. Иначе съм ги имал и двата модела. За тези пари няма по-добро. Ролките им на бигела са лагеровани, но са от мек материал и се нарязват бързо и откъм баланс не са особено добре, аванса им е средна хубост. Иначе за щука на тапа, за непретенциозна плувка и пружина са огън. Изкарват по 2-3 сезона без проблем.
Благодаря за инфото колега. 4удя се кои измежду двата да си взема но задалжително ще е 500 ..
за сметка на копувача!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

shtilio написа:Най-после го пуснаха този сайт. Иначе съм ги имал и двата модела. За тези пари няма по-добро. Ролките им на бигела са лагеровани, но са от мек материал и се нарязват бързо и откъм баланс не са особено добре, аванса им е средна хубост. Иначе за щука на тапа, за непретенциозна плувка и пружина са огън. Изкарват по 2-3 сезона без проблем.

а аз сега притежавам едната закупена от теб и съм доволен,смених ролката и вече имам успехи та даже и един толуп лепнах към 7 кила и макарата се справи.
Между другото на манчо клатушките са щукотрепачи
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Dimitar_allianz написа:

а аз сега притежавам едната закупена от теб и съм доволен,смених ролката и вече имам успехи та даже и един толуп лепнах към 7 кила и макарата се справи.
Между другото на манчо клатушките са щукотрепачи

Колега кои модел на ман4о то4но сега и какъв размер е 100 200 300.....
за сметка на копувача!
Аватар
marinco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinco »

Това не е ли морски раздел, щото а не знам в морето щуки да се ловят.
А по повод Манчото- за море.....абсолютно не става, с приятел си взехме по една и не можаха да изкарат сезона. Направо се разпадат и тотална ръжда..........
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Аз използвам MAN размер 200 трети сезон на море.Въртя на чепаре и бомбарда с него.
Какво мога да кажа за тези макари:
положителни страни-
- за парите-30 лв. са добри макари с повечко лагери.Тези макари са близнак на Teben и се правят в същата фабрика-само надписчето е MAN а не TEB=
- аванса е средна хубост
- редят добре влакното
-" корави "макарички са..за по- груба работа стават
отрицателни страни-
- ролката на бигела е от месинг и се износва лесно и бързо
-под ролката има два лагера...моя единия ръждяса и се спече...WD 40 оправи нещата.
-има хлабавина между ролката и бигела и често влакното влиза и се задира вътре....

п.п.......хубаво е на Манчото да му се смени ролката и лагерчетата под нея и макарата става екстра.Недейте да забравяте най-важното...почиствайте и добре смазвайте макарите си,особено след морски излети за да ви служат дълго време и да нямате ръжди.Далеч по-скъпи и прехвалени макари също не стават за море,че и даже изкарват по-малко от манчото.
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

имах ake mancho може да върти прилично и да изглежда добре ама нарежда влакното зверски отвратително и прави много бради независимо каква е кордата или риболова, също раждясва, имах я 3-4 г. значи ползвах я при риболов с бомбарда и направо ми скъса нервите всеки ден имах по 1-2 бради с нея и единия път трябваше да махна около 30м. влакно заради таз новоизлюпена китайска ..............,наложи се да я сменя с една за 12лв. и нямах никви проблеми, за мен е пълен абсолютен БОКЛУК и китайчетата да си я заврът у :twisted: :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”