Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:...Със здраве и до нови срещи :!:
Че кога е имало стари? :roll: :mrgreen:

Утре ще кача снимки от днешния си риболов.

Ай, лека от мен! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не е много по темата , даже хич ама ще ползвам цитат от на Йордан Йовков кът извинение не`кво `начи :
Йордан Йовков написа:"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!"
Та тъй . Вече взех да приемам за даденост това че "Българската федерация по риболовни спортове" и е през к.. за упоменатите спортове , важното е да има кой да я "захранва" освен бюджета . Като дойде време за европейски , световни и пр. първенства е чудо че поне понякога в последният момент плаща таксата за участие в тях като самата такса предварително си е чинно платена от клубовете участващи в нея . От там на там всичко на разноски от джоба на състезателите и разрешение да се състезават от името на България за чест и слава както е речено :lol: :lol: :lol:
Та да оставим настрана родната ни фИдИрация а да упомена какво ме предизвика да напиша туй ми излиание .
Та значи днеска се наложи да подменим малце джамлък в "Зимният дворец" . Като цяло не се бях поинтересувал особено за какво странично иде реч ама разбрах увпоследствие . Та сменяме джамлък и правим преградни стени и вътрешни врати на съблекалните на хокейният отбор на "НСА" - Национална Спортна Академия . Демек голема работа която по принцип си се субсидира от държавата , респективно бюджета , тотализатора , общината , спонсори и пр. Та какво се оказва ? Целият тоя ремонт си го поемат момчетата от отбора на свой гръб и си го плащат чинно от собственият си джоб !!! Отделно на това плащат наем на "Зимният дворец" за да ползват съблекалните и съоръженията му !!! Ремонта който е основен , демек сменя се всичко , включително пейки и шкафчета които момчетата сами си ги правеха , не се приспада и стотинка към упоменатият наем :evil: Та какво се получава на практика ? За да имат честа да учат в държавната НСА , да се състезават во имя прослава името и , нейното и на Родината , трябва освен да имат талант и да постигат резултати , то и да си плащат за всичко за което по принцип вече е платено неколкократно от различни места :evil: :evil: :evil:
От ден на ден все повече почва да ми писва на кура от тая ни държавица ама ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Не е много по темата , даже хич ама ще ползвам цитат от на Йордан Йовков кът извинение не`кво `начи :
Йордан Йовков написа:"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!"
А, добре дошъл в отбора на недоволните. Възмущението което изказваш в частност с отбора звучи чак смешно. Че то навсякъде и винаги си е било така. Плащаме си данъци, осигуровки и пр. чинно и редовно, а кога трябва да получим нещо от държавата, нея просто я няма. Плащаме си здравните, пък като отидем на изследвания или лечение, още един път си плащаме всичко, на малкия в училище събираме постоянно пари за шкафчета, ремонти и незнам си кво още....
Относно по горния цитат от разказа на Йовков "По жицата", само мога да кажа, че е написано през 1920г. и до сега след почти 100г. си е напълно актуално. Па как тая мъка я Има само в нашата скапана държавица??? и защо за 92г. не мръднахме поне крачка напред????
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ето и снимките....да видите, че от Искъро по-големо ИМА! :wink:

Стартова позиция:
Изображение

Изнасяне с мръсна газ:
Изображение

Изпреварване на кораб:
Изображение

Баба Вида:
Изображение

Проба за риболов:
Изображение

...с този демоничен монтаж Алабама риг, побългарен на Ала-Бала риг: :mrgreen:
Изображение
...смятах да хвана 5 сома наведнъж, ама... :oops:

Покрай градската градина:
Изображение

На прибиране. Ентусиасти обаче си стоят и цъкат попчета....то май друго няма в реката. :roll: :evil:
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Баси !!! Немаше как да не отскоча за малко до тука :D Значи от вън цари весела глъч . Няколко дечица + моето си шляпуркат в басейна на двора и си правят кефа . Водата била чай ! Няколко майки са поседнали на барбекюто под дюлата и си хротуват над чаша джин фис , Бейлис или Мартини . Аз се мъча с АутоКата :evil: :evil: :evil: Мъча се още час с него и слизам и аз долу да приседнем на некое столе с чаша в която плуват малко Рикарс + малко мента + много сода и лед :D Та тъй , вижда му се краят на днешното ми служене повече на другите и началото на служенето си на мен :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Бягай, Пав, в басейна, не му се чуди! :D

В края на другата седмица и аз ще напълня моя, след което ще се излегна на шезлонга с едно Мохито... :drinkers:

Нищо не каза за небракониерския ми монтаж. :wink: :lol:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:...Нищо не каза за небракониерския ми монтаж. :wink: :lol:
Малиййй,
Това са си пет тройки, бре !!!
То затова и П.Иванов, не дава коментар, щото още не са измислили тъкъв воблер, че да може да носи пет тройки :lol: :lol: :lol: !
Ама ще го направят, щом може с четири, ще има и с пет и т.н. :wink: !

Иначе за питиетата - добре сте се подредили, аз за съжаление, пия просташки такива - ракия и бира :D !
За сега няма надежди за повече хармония със себе си и от понеделника ще трябва да полагам обществено полезен труд, вместо да си живея прехода, както го харесвам !
Ама да сме живи и здрави, все нещо ще измисля / басейни, морета, Европа :D /.

А като гледах "стартовата решетка" на темата "Разни", забелязах че сме преминали 2000 мнения в любимата ми тема, от досега действащите теми има само четири с повече, и поне две от тях ще ги резнем до края на годината, само да ни остане този графомански потенциал :D .
Той, и Камико доста темели вгради в началото, ама и ние даваме каквото можем и то с голямо удоволствие, поне за мен е така :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Уес,Уес,оф корсинг :lol: Кой каквото му приляга на попивателността-това да попива,моят избор ви е известен,даже преекспониран :lol:Днешният риболов приключи в посочените от вчера параметри - 14 часа ,през което време бяха заловени много черни мрени,дебели уклеи,при мен още кротушки и три бабушки,а при колегата от "конференцията"-без бабушки с по-малко уклеи,но с повече мрени плюс един убав кефал.Почти не слънчасах,защото стратегически се бях наврял под върбова сянка 2/3 от деня.Е,наложи се по маймунски да работя с въдицата,щото високите клони на върбата и без това бяха окичени с тежести,куки и плувки :)Много жаби,много змии,черен щъркел,коте,което доста се бе отдалечило от селото,за да дебне покрай риболовците-и то служеше на себе си по свой си начин,като вместо да лови прехраната си,се бе специализирало да се моли за рибки.За компенсация на стари години /тъй като от детско-юношистките ми години на съвестта ми тежат доста изтребени котки /,това пусталиво коте беше нахранено от мен с кротушки.Ние пък след връщането ни и след като паркирах фтонобила,захранихме жадните си организми най-напред с бири.След това всеки предпочете да се прибере при съпругата си,да се изкъпе и се отдаде на избора си за удовлетворяване на попивателността :lol: Служейки на себе си,мога да се отцепя,щото утре семейно ще ставаме къде 11-12,ще се излиза на кафе към 13-14,ще се обядва по икиндия и прочее лежерност.И аз да пожелая лека нощ с още едно :drinkers: ,щото нещо този мач ич не ми е интересен както се развива...
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Днес,
Малко каръшки ден, подведе ме "Синоптик", сутринта забързах да изпреваря дъжда, отидох за гъби в една планина, а то като засвятка, загърмя и като потече един як дъжд, направо ме направи на мокра топка.
А гъби имаше, въпреки ужасната жега и суша.
От там към яз.Бебреш. Докато се ориентирам къде дърпат кленчетата и костурчетата, и рибките ми свършиха. Духна един планински вятър и приключи и това приключение :D !
Добре, че хванах риба колкото за вечеря на жената, та не съм пълно капо :D !
По този повод изгледах една Формула 1 - където моя дългогодишен фаворит -Кими Райконен стана втори в една яка блъсканица, та накрая се изкефих.

И да попитам GODzillata:
- Верно ли копаш на тази нива с домати или само ни бъзикаш, а :D !

И да попитам всички съавтори - не мога да поставя ударение на дадена буква, днес Д.Дефо в заглавието на темата си беше успял :roll: !
По начало съм си зле с компа, ама ако ме научи някой, ще съм доволен щото софийския изказ много се променя със смяната на ударенията :wink: !
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

G.Petkov написа:......И да попитам всички съавтори - не мога да поставя ударение на дадена буква.....
Ето малко обяснения по въпроса :arrow: http://bglog.net/Obrazovanie/6250
:arrow: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%8D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Благодаря на Телескоп,
Ще пробвам още утре на сл.комп, че домашния няма тези екстри :D !

И да използвам случая,
Телескоп,
Няма млади баби :D !
Или са млади или са баби :D !
Щях да го напиша в темата ти, ама четат и подрастващи, та сега и тук му дойде времето :D !
С оглед на напредналите ни години :D , малко ми се е изменил и критерият за дамите.
Та аз ги определям на имащи интерес и възможности - т. е. млади :D !
И всички други - баби :lol: !

Щото GODzillata преди 20-30 страници ми "забрани" да коментирам тези много млади жени, които наистина ми харесват :D !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:
И да попитам GODzillata:
- Верно ли копаш на тази нива с домати или само ни бъзикаш, а :D !
Не ко'пам, а поливам. :D

Преди това мина трактор, който окоси, изора, фрезова и направи вади, след т'ва засадих семената и сега ми остава само да поливам, което си е също чанч, де. :mrgreen:
Аааааа......по някое време сигурно наред с доматите и краставиците, ще поникне трева, която няма да става за пушене :lol: , но ще трябва да се копае...но затова си има шерпи, на мен ми остава да обера субсидиите и доматите. :wink:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:...Не ко'пам, а поливам. :D ...
А този начин на поставяне на ударение и аз го знам,
Ама ако се признава, въпреки, че не е много издържан граматически, става :wink: !

А Люсиен го нямя цяла страница - сигурно е "избил" платиките на Искъра ???
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

G.Petkov написа:...Телескоп,
Няма млади баби :D !
Или са млади или са баби :D !.........
Знаеш ли,тези твои съждения,които предполагам,че ще породят дискусия, ще допренесат за"натрупване" на още няколко странички към темата-нали гоним рекорд ?! :D
Аз мисля,че има млади,които приличат на баби и обратното!? :lol:
То сигурно е като- Има ли стара риба?! :D :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Телескоп написа: Аз мисля,че има млади,които приличат на баби и обратното!? :lol:
Псулютно правилно!
Познавам една на 60, занимаваща се с аеробика и йога, която е 'баси цепеняка, а има кифли на по 20 и няколко години, които са като лелки-пенсионерки.
Заключено

Обратно към “Разни”