Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Риболов "На косъм"
Модератор: sapuna
Риболов "На косъм"
След като изчетох всичко възможно , което намерих реших и аз да премина изцяло на "монтаж на косъм"
Ето и първия резултат:
Има ли забележки?
Ето и първия резултат:

Има ли забележки?
- ribarq
- сериозен играч
Косъма ми се струва малък , но той се прави според стръвта на която ще ловиш ! повода от оловото до куката може да го посмалиш малко !
така като се загледах и шлауха гледай да е на едно ниво с върха на куката !
каква ти е куката ? марка,номер модел ?каква стръв ще слагаш на косъма ?
иначе като за първи път биуа
така като се загледах и шлауха гледай да е на едно ниво с върха на куката !
каква ти е куката ? марка,номер модел ?каква стръв ще слагаш на косъма ?

иначе като за първи път биуа

- CERRUTI
- сериозен играч
Риболова на фидер е доста по динамичен от шаранджийския дънен риболов към който спада и "на косъм",при фидера трябва да си винаги до пръчката готов да засечеш а "на косъм"с царевица или протеиново топче ще се схванеш от висене до пръчката и пак може да не ти клъвне.....просто принципита на двата риболова са различни....да не говориме за подготовката,захранката и мн.други работи....

- doko
- ще става разбирач
Колкото по малко възли имаш толкова по добре. Като си прекараш основното или лидера прези шлауха на оловото има един блеснарски възел ако не се лъжа с който си връзваш влакното за вирбела за секунди и е доста здрав и вече на самия вирбел може да сложиш карабинка на която да закачиш повода, но аз не го предпочитам.boki написа:Защото на основното имам вирбел и когато разпъна въдицата си го закачам.doko написа:Защо от горната страна на шлауха си направил клуп /след оловото/. Връзвай направо основоното или лидера за вирбела.
Може да се използва. Ето ти няколко снмики на монаж "The metod"boki написа:Въпросът на колегата е доста интересен, някой ще сподели ли и друго мнение?Анди написа:а имам и аз едно въпрошче!Монтажа с косъм става ли и за Фидер и ако става каква трябва да бчде големината на куката и дълвината на повода.
Или да помолим АНДИ да го пусне като тема

Относно дължината на повода и друго немога да кажа защото не съм го ползвал.
P.S. Снимките съм ги копирал преди време от някъде не са мои.