яз.Камчия

Модератори: bobopeli, sapuna

i0909
новобранец
новобранец

яз.Камчия

Мнение от i0909 »

Здравейте ,да споделя с вас една тъжна история .Като риболов и природа няма грешка лошото е че месни и не само ,имаше и риболовци от Сливен От Бургас ловят масово маломерни сомчета и шаранчета и всичко се прибира и нямат грам съвест минаха горски на проверка и нищо ,попитах ги защо не направят забележка за маломерната риба а те ми отвърнаха щом могат да хващат ,нещо страшно е по цяла вечер на светещи плувки ,аз за три дни с баща ми хванахме около 30 сомчета и 20шаранчета можете да си представите за каква загуба става дума , естествено всичко се върна в язовира да расте ,взехме си само по няколко морунажа .Много тъжно и няма оправия просто някой хора не са дорасли за истински риболовци
ivo_barns
новобранец
новобранец

Re: яз.Камчия

Мнение от ivo_barns »

i0909 написа:Здравейте ,да споделя с вас една тъжна история .Като риболов и природа няма грешка лошото е че месни и не само ,имаше и риболовци от Сливен От Бургас ловят масово маломерни сомчета и шаранчета и всичко се прибира и нямат грам съвест минаха горски на проверка и нищо ,попитах ги защо не направят забележка за маломерната риба а те ми отвърнаха щом могат да хващат ,нещо страшно е по цяла вечер на светещи плувки ,аз за три дни с баща ми хванахме около 30 сомчета и 20шаранчета можете да си представите за каква загуба става дума , естествено всичко се върна в язовира да расте ,взехме си само по няколко морунажа .Много тъжно и няма оправия просто някой хора не са дорасли за истински риболовци
Така е на всякъде колега за съжаление след време ще ловим дядовия навсякъде по водоемите докато не се научим да пазим и малкото останало от природата.
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Вярно е - не само на Камчия е така - на Цонево в Събота излезе една допотопна лодка с някакви идиоти вътре... извадиха два грозда с маломерни сулки и големи снимки, голяма радост - после половинкилограмовите рибета бяха съвестно изчистени и прибрани в хладилната чанта... бяха около 15-на броя. Това не им стигна на гладните байганьовци ами влязоха да дооформят бройката на 20 и да донапълнят хладилника - да ми се набият костите в гърлата дано - насищане няма тази сволач :(
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

На всякъде е едно и също.Глад мори добитъка....
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

kef4e написа:На всякъде е едно и също.Глад мори добитъка....
По-скоро е алчност и преяждане. Ако същата тая енергия и време я вкарваха в нещо полезно, българите цена нямаше да имаме.
Рибата винаги е на другия бряг
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”