Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Don4o_62
- учете се от него
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Коце,време ти е вече майна нещо да изплакнемdanev69 написа:![]()
Честито сефте katri. Следващия дано да запали аванса,както трябва.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Живко Славов
- научил се да хвърля
Браво колега.Благородно ти завиждам.Дано това лято и аз имам слука на някое мустакато приятелче.Поздрави!
- danev69
- сериозен играч
katri написа:Още с падането на воблера, два три оборота на макарата и захапа.Въпреки това се беше закачил много слабо отстрани в меката част и в момента ,в който беше на брега , воблера сам се откачи.
Почти всички удари на мустакатия са при първите няколко оборота на макарата. Много рядко удря към края на проводката. Явно,като цопне примамката във водата му привлича вниманието и ,ако играта на примамката го подразни я атакува моментално,затова мисля,че е добре да се експериментира с най-разнообразни примамки. Повечето риби се закачат близо до четките,много рядко по навътре в устата и затова според мен се иска доста по-здрава засечка,за да може куките да се забият стабилно. Повечето откачания са точно заради слабата засечка.
Don4o_62 написа: Коце,време ти е вече майна нещо да изплакнем,ти си знаеш за какво
Дончо,засега съм закачил само един мъник/3кг/.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Vid
- кандидат преподавател
Днес посетих реката. Учудването ми беше, че нивото много е спаднало от последното ми посещение в неделя. Слуката беше само кефалчета тип шамарче, които са групирани в бързеите и распери тип уклейки. Големите риби липсват, не видях нищо да подгони някъде, даже бухащите по повърхността распери ги няма, надявам се засега...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дано се появят, че този уикенд идвам да ги търся 

От написаното в предишните постове става ясно, че при риболов на сом продължинелното хвърляне на едно и също място с различни примамки води до резултат. Аз имам въпрос обаче, дали това е ефективно при риболов на кефал например. Продължителното пльоскане на различни примамки, прибавено към нашето присъствие не би ли изгонило рибата? Сомът може и да се крие на разни места и да не му пречи. По колко време се задържате на дадено перспективно място, защото аз май нямам много нерви и затова може би нямам успех 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- Vid
- кандидат преподавател
Категорично не, облавяш терена пред теб и се местиш. Повече от две замятания на едно и също място няма смисъл да правиш. Още повече сега кефала е в плиткажа- бързеите, преди тях или след тях, което предполага замятане от по голяма дистанция, защото ако се доближиш твърде много може и нищо да не хванеш. Има ли кефал и иска ли, ще ти вземе примамката. По моему, най удачни примамки за реката са въртележките с № 1-3 с червени краски.kesh написа:дали това е ефективно при риболов на кефал например. Продължителното пльоскане на различни примамки, прибавено към нашето присъствие не би ли изгонило рибата? Сомът може и да се крие на разни места и да не му пречи. По колко време се задържате на дадено перспективно място
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Здравейте Колеги,
тази събота пробвах фидера в раьона на Краварника на 6ти километър край Пловдив. Лових на пинки , кука 18 номер с повод 10ка. Захранката ми беше с аромат на сирене и много троха в нея.
Първо бях на 500 метра от страната на краварника посока Оризари до към 9,30 сутрнита, нямах пипане, после се реших и се преместих от другата страна точно срещу мястото къде бях преди това. Още с хвърлянето имах удар-празен, после още няколко такива, червеите бяха осмукани но така и не можех да засека успешно. В крайна сметка хванах едно кефалче да спася валата, и си мисля че явно всички удари са били на дреосък който не може да налапа стръвта, макар да ловя с супер фин такъм.
Искам да питам колеги които са наясно с риболова в раьона , каква стръв е подходяща за сезона и какви риби да търся там. Има ли мряна , скобар... ручейника дали е добре да се пробва. Пробвах да лова и на хлябче-това дали е правилно. Абе просто съвет и вариянти с които да експериментирам ,защото искам да направя добри риболови на Марица.
тази събота пробвах фидера в раьона на Краварника на 6ти километър край Пловдив. Лових на пинки , кука 18 номер с повод 10ка. Захранката ми беше с аромат на сирене и много троха в нея.
Първо бях на 500 метра от страната на краварника посока Оризари до към 9,30 сутрнита, нямах пипане, после се реших и се преместих от другата страна точно срещу мястото къде бях преди това. Още с хвърлянето имах удар-празен, после още няколко такива, червеите бяха осмукани но така и не можех да засека успешно. В крайна сметка хванах едно кефалче да спася валата, и си мисля че явно всички удари са били на дреосък който не може да налапа стръвта, макар да ловя с супер фин такъм.
Искам да питам колеги които са наясно с риболова в раьона , каква стръв е подходяща за сезона и какви риби да търся там. Има ли мряна , скобар... ручейника дали е добре да се пробва. Пробвах да лова и на хлябче-това дали е правилно. Абе просто съвет и вариянти с които да експериментирам ,защото искам да направя добри риболови на Марица.
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Явно не познаваш реката,какви мряни и скобарите те гонят в тоя участък.Слез под моста на околовръстното,търси ги там,след стълбовете за високото напрежение също има добри места.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Благодарско за отговора. И разбира се, че не познавам реката това ми е 3тият път който е посещавамbutnik написа:Явно не познаваш реката,какви мряни и скобарите те гонят в тоя участък.Слез под моста на околовръстното,търси ги там,след стълбовете за високото напрежение също има добри места.

И тези стълбове в коя посокаса, от моста към града ли ?
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
-
- ще става разбирач
На 23-ти ги мъчих на блесна кефалюгите след кимера , доста път обиколих ... 2,3 празни пипания точно покрай брега преди да извадя блесната и 2 кефалета по педя и малко и един морунаж се закачиха. водата падна по обяд много ... или тая Марица хич я няма или мен хич ме няма 
Миналата седмица бяхме на река Арда над яз Кърджали ги отрепахме рибите, чаушан, скобар, мряна, стабилен морунаж ... бая хванахме. Жалко че всичките сънародници по поречието мятат парашути та не се спират, разпарят я рибата направо ... ама то си личи че има риба ..
Тая Марица само жега и така ... благодаря за вниманието

Миналата седмица бяхме на река Арда над яз Кърджали ги отрепахме рибите, чаушан, скобар, мряна, стабилен морунаж ... бая хванахме. Жалко че всичките сънародници по поречието мятат парашути та не се спират, разпарят я рибата направо ... ама то си личи че има риба ..
Тая Марица само жега и така ... благодаря за вниманието
късмет работа . .
- tiktak
- ще става разбирач
Да, на около 200-300 м надолу по течението.konty написа: И тези стълбове в коя посокаса, от моста към града ли ?
Хубави места има и зад плажа на 9-ти километър; след Германския мост; около сепарациите след Кимера; Садовския бент. Отдели си един ден за разузнаване и обиколи всички места за които се говори в темата, дори и без да ловиш.
Няколко препоръки, без да претендирам за авторитетност. Читава захранка за река, много бял, тънки влакна, максимално олекотена за мястото линия.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да взема и аз да драсна някоко реда.
Петък 22.06 пристигаме в Димитровград към 18:20 и газ към реката.
Отивам на място, където съм хващал доста кефалчета. Стигам до водата и какво да видя....
Водата с някакъв червеникав отенък... Викам си те сега се **а ****а.
Излъгах още в началото едно рибе и това беше...
Иначе живота около реката кипи:

Събота... Няма такава жега... Няма такива комари...
Реката този път е само мътна... Цял ден яко мятане и нищо.
Все пак хванах една красавица, която ми усмисли целият ДЕН.

Това е най-малкото щукле, което съм хващал.
Блесната е Мепс 1-ка, сива
Петък 22.06 пристигаме в Димитровград към 18:20 и газ към реката.
Отивам на място, където съм хващал доста кефалчета. Стигам до водата и какво да видя....
Водата с някакъв червеникав отенък... Викам си те сега се **а ****а.
Излъгах още в началото едно рибе и това беше...
Иначе живота около реката кипи:

Събота... Няма такава жега... Няма такива комари...
Реката този път е само мътна... Цял ден яко мятане и нищо.
Все пак хванах една красавица, която ми усмисли целият ДЕН.

Това е най-малкото щукле, което съм хващал.
Блесната е Мепс 1-ка, сива

И аз днес бях на реката с цел спининг риболов. Като цяло слабо-едно маломерно кефалче и едно расперче, но имах и доста празни удари, поради много разтегливото флоурокарбоновото влакно, което временно ползвам нямаше закачане. Много ме зарадва расперчето. Знам,че умират бързо на суша и след снимката го пуснах веднага, въпреки кръвта от куките отплува доста енергично, дай боже да има повече от тези

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- Vid
- кандидат преподавател
Таквиз излизат, ама големите ги няма... Вече направих 2-ва вечерни валата на реката ползвайки по йедри примамки. Тази вечер колега до мен закачи едно сомче към килце на воблерче. Имах два вяли удара, като единия го видях щото беше току пред мен - расперче към половин килце се пробва на сомски воблер, ама не успя.... И така, нещо рибата в реката що се отнася до мерните екземпляри, липсва.
Сенека
Сенека