Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
С.Върбанов написа:Тази можеше да я спестиш -

И защо да си я спестява?

Това е първата риба в тази тема, не е маломерна и т.н.?!
Това, че е вързан като добитък и е на принципа "хвани и изпържи" по никакъв начин не трябва да тревожи нито един рибофил....риба се е ловила и яла от незапомнени времена, а този сом определено изглежда вкусен!

Ай, че път ме чака....весел ден и не се втелявайте.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Я пак помисли - Сом - Silurus glanis , минимален разрешен размер за улов - 65 смGODzillata написа:С.Върбанов написа:...Това е първата риба в тази тема, не е маломерна и т.н.?!...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
И аз я загледах тази снимка, но ми се струва, че ръката е прекалено близо до обектива и затова се получава някаква зрителна деформация.
Според мен сомчето, макар и не голямо, ама е над разрешения размер.
Според мен сомчето, макар и не голямо, ама е над разрешения размер.
Айде намешаха се критиците-малко било сомчето.Сомчето е около 1 метър-не е теглено,и е за ядене с една дама,на брега на язовира в романтична обстановка
Иначе ето една друга снимка-постановка
Ама влакното и е в устата-тоест така правят сигурно 90 процента от артистите
Единствено вервам на мойта партия.За ваше сведение пусна миналата година един голям сом около 30 кила-на яз.Кърджали,който не е от платено и можеше да го прибере,одере и да го продаде поне за 300 лв минимум.За неверниците има и снимки и клип,никъде не е качен още-щото никой не му плаща за такива неща,та така .Е да ви припомним общи спомени
http://www.vbox7.com/play:04948a2f&start=3 Та правете снимки клипчета,и пускайте вашите спомени.

Риболовци.
- Павел Иванов

Инак това :
плюс / минус 40 - 50 санта , по-скоро минус , по окомер смятам да е реалноlusienn написа:...Сомчето е около 1 метър...

Павел Иванов
Павел Иванов
Е па като даде пари човек за зарибяване със сом,сметам че требва да му кълве сом-така требва да стане.Иначе тоя колега що свети по различен цвят от мен,да не е по специаленПавел Иванов написа:![]()
![]()
Ама лесно се палиш гледам
![]()
![]()
![]()
Инак това :плюс / минус 40 - 50 санта , по-скоро минус , по окомер смятам да е реалноlusienn написа:...Сомчето е около 1 метър...![]()
![]()

Риболовци.
- GODzillata
Ееееее....какво са 50 санта между приятели, няма да се издребнява, че дребно било сомето, после пък става много мазно бре!
Върнах се, беше ужассссссссс отвсякъде, на Петрохан ми се избуши водата, тъй като газирах колата яко нагоре, долях и по инерция стигнах Софето, на околовръстното нещо се обърках
и зацепих към Перник
, намерих къде да обърна преди да стигна до Емо Василев
, след това екстрийм шофиране със загряваща кола и всеки шибан светофар светеше червено
, свърших си работата, след т'ва пак нещо се обърках, излизайки по България и а-ха да хвана околовръст, ама зацепих към Бояна
, та а'ре после към Пловдив и най-накрая за Видин през Витиня, с няколко спирания да се охлади двигателя и да долея вода, защото перката не се включваше, явно датчика на радиатора и т.н. премеждия, сега се чувствам все едно съм бил на влакче на ужасите, но ще гътна една бърза бира с лимон и ще се гмурна в леглото, защото утре рано трябва да ставам, чака ме бач на село, а имам и камара работа в града, не мога да се разкъсам, та ще трябва да импровизирам. 
@Люс, със снимките на "пускането" на рибите има и друг чалъм
- забучваш една клечка във водата, след това нанизваш рибата отгоре и стои и не мърда, все едно току-що е цопнала във водата и се чуди накъде да хване.

Върнах се, беше ужассссссссс отвсякъде, на Петрохан ми се избуши водата, тъй като газирах колата яко нагоре, долях и по инерция стигнах Софето, на околовръстното нещо се обърках

@Люс, със снимките на "пускането" на рибите има и друг чалъм

-
Абе Кире, перката за две минути я правиш да върти директно 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Илийка, единствено мога да сменя спукана гума с резервна, знам също че не трябва в колата да сипвам нафта, както в жипката да не слагам бензин и с т'ва ми се изчерпват познанията.snegk написа:Абе Кире, перката за две минути я правиш да върти директно

Момчета,приятно засядане по масите за мача.Аз съм така скромно рибарско ястие
На пиячите наздраве

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
А сега,де - ми аз кво да кажа,"лоше ми е,бално ми е".Риболовният излет на 26.06.започна в 04.00,колегата пилотираше по моите навици -в средата на пътя;на "дълги",на "четвърта",между 50 и 80 средно,без спирачки
Проблеми никакви.Да,ама на разсъмване,на първоначалния пункт от дестинацията,се оказа,че вместо река,то си е язовир
Нивото на водата беше си е...о всичките прародители-брегът от моите спомени от минали години беше залят и за да можем да застанем,се наложи около 15 минути да изсичаме къпини и разни други горски храсти.След нагласянето,захранването и пр.,се започна два часа и половина тегав риболов,по времето на който, бяха заловени по две риби на човек -бабушки и костури.През цялото време усещах подсъзнателно дискомфорт,който в един момент определих като лекинка неприятна миризма.След анализ на същата,се оказа,че не съм се насрал примерно неусетно вследствие разочарование от риболова.
Източник на зловонието се оказаха останките от дебела змия -полуразложена,окачена на един храст на около три метра по-назад в гората.Най-вероятно в предходни времена,е била пречукана от колега,по останаващите фрагменти от шарката и формата на главата,след като спрях да дишам,определих,че това е бил развит възрастен екземпляр от Vipera vipera -т.нар. "усойница".Събрахме си чукалата и се преместихме 500 м по-нагоре по въображаемата река,която си представляваше язовир -ба си разлива
Е,там,на горе-долу пет квадратни метра бряг,се разположихме и започнахме да ловим бабушки,уклеи,тук -там кефали и костури.На всичко отгоре,водата беше доста мътна.На спининг постигнах крайно отрицателен резултат -загубих безвъзвратно един воблер на "Салмо",имитиращ костур и една блесна "Мепс"№ 2,без да имам уловени риби или даже почуквания.До обяд -страшна потна задуха.След обяд - далечни гръмотевици,но с близък и продължителен дъжд,на пресекулки,до към 19.00 часа,когато си тръгнахме към лелеяните МП и Айр.
За днес просто не ми се пише - на работа,плюс това с отскачане с колега и служебен автомобил до Златоград и Мадан за едни тъпи проверки на подчинените структури - въобще голям главобол е първият работен ден след повече от седмица отпуск,а пък аз откарах 15 работни дни
На всичкото отгоре и мача тази вечер се развива тъпо,та ... ма,все пак сега служа на себе си,е тук,изтегнат,с лап-топа в скут и на половин ръка разстояние до МП и Айр.
Не всичко е загубено,не всичко е пропуснато,да продължим напреж,братя преходници

- G.Petkov
Така е INCUBUS,
Няма да спираме, щото прехода си върви - веднъж добре, веднъж още по-добре, понякога зле
!
Ама има и добри дни,
Днес, вечерния ми риболов завърши с една мерна бяла и двадесетина костурчета на една мръсна софийска баластриера, където обаче не можеш да си хванеш място дори и в делничен ден, привечер, като днес, напр.
Когато отидох и аз, за да пробвам вечерния апетит на белите риби....
Всички хубави места - заети, останало едно "куцо" местенце, най-накрая, та седнах там, ама пак хванах
!
А бе един от ужасните дни, в които такъма ти се връзва на всяко второ хвърляне, скъсах 8 повода от ФК, не успях да вържа нито един, забодох си кука № 12 в пръста, опънах да я извадя, не ще
, напънах още по силно и с малки разкъсвания се освободих, а щях вече да я изваждам само напред, доката пробие цялата!!!
Ама е кеф, като съм на брега забравям за всичко и сякаш няма край служенето на себе си, нали
!
Няма да спираме, щото прехода си върви - веднъж добре, веднъж още по-добре, понякога зле

Ама има и добри дни,
Днес, вечерния ми риболов завърши с една мерна бяла и двадесетина костурчета на една мръсна софийска баластриера, където обаче не можеш да си хванеш място дори и в делничен ден, привечер, като днес, напр.
Когато отидох и аз, за да пробвам вечерния апетит на белите риби....
Всички хубави места - заети, останало едно "куцо" местенце, най-накрая, та седнах там, ама пак хванах

А бе един от ужасните дни, в които такъма ти се връзва на всяко второ хвърляне, скъсах 8 повода от ФК, не успях да вържа нито един, забодох си кука № 12 в пръста, опънах да я извадя, не ще

Ама е кеф, като съм на брега забравям за всичко и сякаш няма край служенето на себе си, нали

- G.Petkov
Е този пост на lusienn,lusienn написа:...Сомчето е около 1 метър-не е теглено,и е за ядене с една дама,на брега на язовира в романтична обстановка...
Ме накара да се усмихна, защото се сетих колко щуки, бели риби и костури съм приготвил за различни дами и то съвсем не в романтична обстановка, ама съм се минал, най-вероятно

Как звучи само -
"и е за ядене с една дама,на брега на язовира в романтична обстановка"
Много яко

- Vid
- кандидат преподавател
Лошото е това, че прехода ама хич не си върви, напротив все си стои там като едно голямо блато, което с всеки нов ден става по дълбоко и по вонящо, а нашия живот си върви... тъпчейки ежедневно в това блато. В края на краищата никой не ни е виновен, ние сами си го направихме...G.Petkov написа:Няма да спираме, щото прехода си върви - веднъж добре, веднъж още по-добре, понякога зле!
Ама има и добри дни
А хубавото е това, че имаме си хубавите моменти със семейство, приятели и риболовните излети.
Утре привечер, жив-умрял съм за риба па кВото и става....
Тук много се разсмяхG.Petkov написа: забодох си кука № 12 в пръста, опънах да я извадя, не ще,

Иначе, темата стана много весела с маломерното сомче на колегата. Че и вързано със сезал..., сякаш ако е турено в една кофа с вода ще избяга някъде.... Не знаех, че дамите обичат такива сомчета. До сега все съм си мислел, че обичат по друг вид "сомчета" без значение дали ще ги хапват по бреговете на язовирите, в къщи или в тоалетната на Боинг 474 над атлантика

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
747 е модела на Боинг , 474 още не е измисленVid написа:...или в тоалетната на Боинг 474 над атлантика

пп - Кире , да се повторя , смени колата

Павел Иванов
Павел Иванов