Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Странни занимания
Модератор: Кърцата
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Странни занимания
Сетих се, че бях обещал да някой хора да напиша една история, та реших да отворя нова тема.
Ако и други колеги са правили подобни странни неща, може да ги споделяте тук
Да започна сега с историята.
Балона ...
Дата беше 17.07.2010.
Ще изстрелваме балон с хелии в стратосферата (aтмосфера на Земята).
За балона има закачена една кутия от стиропор, а вътре разни джаджи, за които ще напиша след малко.
Станах сутринта в 7:00. Пих кафенце и запалих партнера към Борово да забера един колега.
От там в Слатина при Пецата (главният заподозрян), да натоварим техниката - доста чаркалъци и една бутилка с хелии. Планът беше да стигнем до Съединение, близо до Пазарджик и от там да пуснем балона.
Пристигнахме на мястото около 13:00. В кутията, която е закачена за балона има GSM, GPS, PC и фотоапарат. Идеята е да се направят снимки от 30-35 км. надморска височина и да се запише пътя на балона, чрез GPS-а. GSM-a от друга страна праща SMS-и с координатите на балона и естествено последното му местонахождение след като падне обратно на земята, за да знаем къде да отидем да си го вземем
За съжаление имахме малко технически проблеми и успяхме да пуснем балона чак към 18:15. След като излетя, отидохме в Пазарджик да хапнем и да чакаме смс
Полета трябваше да е около 2 часа нагоре и 1 час надолу. Първият смс го получихме в 20:36, след над 2 часа полет нагоре.
Балона вече се спускаше надолу и се намираше тук - 6728 метра надморска височина.
Втория смс го получихме в 20:58. Балона се намираше тук - 3044 метра надморска височина.
Падаше с три метра в секунда. Трети смс не получихме
Вече беше паднал някъде около Девин и GSM-а нямаше обхват... Остана ни само надеждата някой да го намери и да ни се обади, тъй като бяхме залепили белешка.
В крайна сметка на 19.07.2010 (два дена по-късно) в 08:54 телефона ми звънна... Непознат номер.
Някакъв човек от Девин намерил балона, забелязал го да виси от едно дърво, докато бил за гъби. Намерихме хора, които да отидат да вземат кутията с надеждата, че снимките от балона са станали.
А те бяха прекрасни...
Балона беше успял да стигне до тук:
GPS: 42.102700265 24.361242969
Височина: 30036.137 (метра) - има няма 30 км
Ето и малко снимки:

А ето и малко снимки от Балона

Повече инфо може да прочетете на страничката на колегата Петър, който даде идеята
(ние само помагахме): http://namaste.demabg.com/
Надявам се, историята да ви е харесала
Ако и други колеги са правили подобни странни неща, може да ги споделяте тук

Да започна сега с историята.
Балона ...
Дата беше 17.07.2010.
Ще изстрелваме балон с хелии в стратосферата (aтмосфера на Земята).
За балона има закачена една кутия от стиропор, а вътре разни джаджи, за които ще напиша след малко.
Станах сутринта в 7:00. Пих кафенце и запалих партнера към Борово да забера един колега.
От там в Слатина при Пецата (главният заподозрян), да натоварим техниката - доста чаркалъци и една бутилка с хелии. Планът беше да стигнем до Съединение, близо до Пазарджик и от там да пуснем балона.
Пристигнахме на мястото около 13:00. В кутията, която е закачена за балона има GSM, GPS, PC и фотоапарат. Идеята е да се направят снимки от 30-35 км. надморска височина и да се запише пътя на балона, чрез GPS-а. GSM-a от друга страна праща SMS-и с координатите на балона и естествено последното му местонахождение след като падне обратно на земята, за да знаем къде да отидем да си го вземем

За съжаление имахме малко технически проблеми и успяхме да пуснем балона чак към 18:15. След като излетя, отидохме в Пазарджик да хапнем и да чакаме смс

Балона вече се спускаше надолу и се намираше тук - 6728 метра надморска височина.
Втория смс го получихме в 20:58. Балона се намираше тук - 3044 метра надморска височина.
Падаше с три метра в секунда. Трети смс не получихме

В крайна сметка на 19.07.2010 (два дена по-късно) в 08:54 телефона ми звънна... Непознат номер.
Някакъв човек от Девин намерил балона, забелязал го да виси от едно дърво, докато бил за гъби. Намерихме хора, които да отидат да вземат кутията с надеждата, че снимките от балона са станали.
А те бяха прекрасни...

GPS: 42.102700265 24.361242969
Височина: 30036.137 (метра) - има няма 30 км

Ето и малко снимки:

А ето и малко снимки от Балона

Повече инфо може да прочетете на страничката на колегата Петър, който даде идеята

Надявам се, историята да ви е харесала

Последно промяна от starlight на Чет Юни 28, 2012 10:31 am, променено общо 2 пъти.
-
- новобранец
Re: Странни занимания
Уникално прежибяване браво. Снимките са много добри. Успех по нататък
Снимките са чук направо. Супер. Другия път и видео! 

-
- ще става разбирач
Браво, доста добре е станало!!
Страхотно идея и прекрасни снимки!
бравооуу.. !!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
УНИКАЛНО !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Тоя Мариански, с кви работи се занимавал. Браво бре. Страхотни снимки и голям кеф.
Обаче чакай малко! Ми ти така мое да разкриеш сичките ми тайни реки с тоя балон! Никви балони повече!
В качеството ми на отговорник на Секретната Секция в клуба - ти се забраняват абсолютно секви балони! И дъвките, дето правят балони – и те ти се забраняват!
Обаче чакай малко! Ми ти така мое да разкриеш сичките ми тайни реки с тоя балон! Никви балони повече!
В качеството ми на отговорник на Секретната Секция в клуба - ти се забраняват абсолютно секви балони! И дъвките, дето правят балони – и те ти се забраняват!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тук и НЛО сте заснели без да искате

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
хехе споко, за тези нещо гоогле по-добре се оправят май-майpitcha написа:Обаче чакай малко! Ми ти така мое да разкриеш сичките ми тайни реки с тоя балон! Никви балони повече!

За НЛО-то я е нло, я нещо друго

Браво уникални сте !!!!!! Кефитееееее 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Супер умно сте го замислили. Снимките направо са върхът. Само ми е чудно военните защо не са го засекли. В противен случай задължително са щели да се поинтересуват от него.
Пратете снимки в медиите да ги видят и други хора.
Пратете снимки в медиите да ги видят и други хора.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не ни е до медии ...
Който търси намира.
Преди да го пускаме, разпитахме разни въздухни контролни органи... но се оказа
мътна и кървава и се отказахме да взимаме разрешение
Иначе трябва да се казва, за да не пускат самолети от там, въпреки че никога не можеш
да знаеш на къде ще го отвее вятъра.
В ниското нямаше грам вятър, а го отвя чак до Девин ... смятай
Който търси намира.
Преди да го пускаме, разпитахме разни въздухни контролни органи... но се оказа
мътна и кървава и се отказахме да взимаме разрешение

Иначе трябва да се казва, за да не пускат самолети от там, въпреки че никога не можеш
да знаеш на къде ще го отвее вятъра.
В ниското нямаше грам вятър, а го отвя чак до Девин ... смятай

Браво бе! Да съм горд че съм от Пазарджик! Марияне уникално е! Снимките не мога да спра да ги гледам! Винаги с някакви яки идеи изкачаш ...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хе хе, от нямане какво да се прави
Колегата Петър е с по-голямата заслуга.

Колегата Петър е с по-голямата заслуга.