Питане

Модератор: Paublo_Eskobar

това ли е най-добрия монтаж за фидер

да
17
39%
не
27
61%

Общо гласове: 44

Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Аз ловя по следния начин една подвижна карабинка на нея ето тази хранилка http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1787 след това една гумена съчма и най - долу един вирбел и под него един повод 66см (най съм доволен от него пробвал съм и с 1м ама имах доста откачания и го разкарах)
Последно промяна от Chester на Пет Сеп 14, 2007 8:06 pm, променено общо 1 път.
Хвани и Пусни !
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Анди написа:Е ако повода е 1 метър не се ли губи ефекта от хранилката :oops: :oops:
Не защото когато падне хранилката на дъното се прави едно леко придръпване да падне манджата от хранилката и стръвта ти долу горе идва на захранката
Хвани и Пусни !
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Говориш за леко предърпване от един метър,нещо си в грешка.Стръв единствено се предърпва на плувка.На фидер,на косъм,пружина и други монтажи не се предърпва дори и сантиметър.Ще дам пример-на Овчарица обирам влакното и явно съм мръднал стръвта,в последствие последва удар,взимане на аванс,засечка и нищо.Извадих въдицата и видях,че на самата кука при придърпването съм закачил мидичка.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

фидера е динамичен метод,не е като чистия дънен риболов и придърпването е желателно в стоящи води.но всичко е индивидуално.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

butnik очаквах с нетърпение да чуя отговора.При предърпване какво разбираш,колегата каза,че дърпаш докато стръвта дойде до мястото където е паднала хранилката.Според мен може съвсем леко просто да се раздвижи малко захранката,ама 1метър е смешно.И при предърпване трябва да си сигурен в дъното,иначе закачки,скриване на стръвта и др..
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Аз мисля, че snegk е абсолютно прав. През последните години четох много пъти тая тъпня, писана от книжна глава, че се правят три оборота - 1м да отидела стръвта на хранителното петно. Че и с кука № 14!!! Логиката е желязна само ако са правили опити в градския басеин. По дъното на нашите водоеми трънки, водорасли, тиня, миди, камъни и какво ли не. Затуй - къс повод и никакво мърдане.
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Аз от скоро имам опит в този вид риболов... Много съм впечатлен и доволен от него. Монтажа ми е същия, като въпросния. Опитвал съм и с къс и с по-дълъг повод (20 - 70 см.), разлика не съм забелязал в кълването и при засичане (предполагам защото съм новобранец още). Като цяло монтажа дава резултат - много добър според мен. Мисля (лично мое мнение), че по дългия повод е за риболов в река. Аз лично обичам да ползвам повод 20-30см.
Дано съм бил полезен.
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Колега snegk първо несъм казал че трябва да се дръпне 1 метър прави се едно рязко чукване долу горе колкото ти е дълъг повода второ когато си закачил нещо на Овчарица когато си обирал куката ти се влачи по дъното и естествено че ще закачиш нещо и трето колкото по наплашена е рибата толкова по дълъг повод се прави
Хвани и Пусни !
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Извинявай колега snegk но ти данеми говориш за Method feedeеr той няма нищо общо с обикновенния фидер
Хвани и Пусни !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

досега нямам скъсана кука от закачка на фидер.затова писах индивидуално,придърпването правя за да изпъна линията и оставям диря от захранка въпреки ,че съм подхранил петно,по-важния момент е да е изпъната линията,така повода става по-чуствителен към кълването,а колкото до номерата куки ловя и с 20 зимата като бродирам скобари и морунажи.за шаран ловя с 8 ,10 мустад карп фидер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Chester написа:Колега snegk първо несъм казал че трябва да се дръпне 1 метър прави се едно рязко чукване долу горе колкото ти е дълъг повода второ когато си закачил нещо на Овчарица когато си обирал куката ти се влачи по дъното и естествено че ще закачиш нещо и трето колкото по наплашена е рибата толкова по дълъг повод се прави
А как ще докараш стръвта на мястото на петното ако повода е 1м.Стръвта не лежи само на Овчарица на дъното а на всеки водоем.Ти с фидера на плувка ли ловиш.За повода да разбирам ли,че ако много е наплашена ще направиш5м.повод.Учи се от такива като Бутник-човека придърпва леко да обере влакното.И искам да обясниш как става номера със стръвта дане е на дъното,при монтаж сфидер.Неми казвай,че слагаш постояно повдигачи на всякаква стръв.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Chester написа:Извинявай колега snegk но ти данеми говориш за Method feedeеr той няма нищо общо с обикновенния фидер
Ако става въпрос за това,явно Честър е прав.

Изображение

Изображение

Изображение

Трябва да разграничим методите и различните видове фидерни кошнички,пружинки,спирали и т.н.А те хич не са малко!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Говорим за монтажа който Анди е показал.Митак аз невиждам смисъл да се предърпва този монтаж който си показал и особено на река където течението много бързо отмива захранката.На затворен водоем може би може малко мърдане с цел образуване на петно.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Аз също не виждам никакъв смисъл от придърпване,но всеки си има индивидуално виждане и техника по въпроса.
Поразрових се малко из машината си и изкопах две филмчета точно на тази тематика.Едно от нещата,които ме впечатлиха/не съм спец и не го разбирам този риболов/,е че братята руси използват ластичен монтаж.Ако някой иска да ги прегледа,ето ги:

Fider fishing

Fider fishing part 2

Изображение

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Немога да ги изтегля нещо ми липсва някоя програма.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”