Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къде на Марица най-близо до София?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Къде на Марица най-близо до София?
Може ли някакъв съвет къде да ходим да повъртим по Марица, някъде по-близо до София, но да не е до град, ами да се диво?
- pachosz
- сериозен играч
Re: Къде на Марица най-близо до София?
Че тя къде минава около София, колега? Най-близо е около Костенец, ама тя там не е ли много малка рекичка?
-
- вече хвърля и на тежко
Давай към Свиленград
-
- новобранец
За мен близо са около 100-200км не повече
...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В тоя диапазон 100 - 200 км. за препоръчване е да отпрашиш към Пловдив . Преди града свиваш по околовръстното и караш докато стигнеш моста на Марица . Там вече кеф ти под него , кеф ти над него , кеф ти през цялото време в района на самият мост , все имаш шанс както и за клен , така и за распер , сом и щука . Достатъчно "диво" си е 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Къде да шега къде наистина ти казах Свиленград .Защото доста колеги от Пловдив ходят надолу ,а тези места под и около моста са почти винаги заети.
-
- новобранец
Добре де, ако не е Марица? Ждрелото при Трън? Или някоя друга река?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, в радиус 100-200км от София се пада една много голяма част от поречието на р. Искър. Има хубави места и по дефилето, и над София, и над яз.Искър, а дори и в пределите на София Ждрелото при Трън на мен лично не ми допада.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Vid
- кандидат преподавател
Бахти и мерака, иди да повъртиш на някоя селска рекичка. Ще имаш повече удари и ще хванеш повече риби.
На Марица излизат за сега само маломерки, чак ме е срам да спомена кви щури ловя по 15-20 см., че и кефалите са такива, а сом - да ти удари мерен сом е почти като печалба от тотото.... и то говоря за района Хасково-Симеоновград-Харманли.
В момента единствено най успешно се лови черна мряна, това от впечатленията на колегите ловящи тази риба.
п.п. Всички се надявахме, че след пролетното пълноводие, рибата ще се качи нагоре по реката и тази година ще бъде благодатна, но уви, всяка нова година е все по слаба от предходната...
На Марица излизат за сега само маломерки, чак ме е срам да спомена кви щури ловя по 15-20 см., че и кефалите са такива, а сом - да ти удари мерен сом е почти като печалба от тотото.... и то говоря за района Хасково-Симеоновград-Харманли.
В момента единствено най успешно се лови черна мряна, това от впечатленията на колегите ловящи тази риба.
п.п. Всички се надявахме, че след пролетното пълноводие, рибата ще се качи нагоре по реката и тази година ще бъде благодатна, но уви, всяка нова година е все по слаба от предходната...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Газене, камъни, джапане и две пъстърви, едната се откачи докато я вадих, другата я извадих, но после разбрах, че е забранен и я пуснах
. Това на Ждрелото.

- daniel defoe
- разбира нещата
мдааа, а дори и да не са заети (лови си примерно човек чинно и почтенно в левия ръкав на Фофлерчета, нагазил до коленете пред островчето и изведнъж пристигат трима с директни и най-нагло застават пред теб - няма "добър ден", няма "извинете", няма дай Боже ?! - и почват да си захранват за скобар и да си меткат) и след като си пристигнал първи, от приблизително 167 километра и 400 метра, се налага да ставаш свидетел и/или участник в много грозни сцени, нямащи допирни точки с думите "релакс" и "спокойствие"dreamworks написа:... а тези места под и около моста са почти винаги заети ...

- Vid
- кандидат преподавател
Вече спря да ме "боли гъзът" кой къде и захранил, ходя си пеша и си газя във водата до кръста и си меткам... Внимавам да не закача някоя плувка, че иначе аз трябва да я разплитам щото влакното ми е по здраво.daniel defoe написа:мдааа, а дори и да не са заети (лови си примерно човек чинно и почтенно в левия ръкав на Фофлерчета, нагазил до коленете пред островчето и изведнъж пристигат трима с директни и най-нагло застават пред теб - няма "добър ден", няма "извинете", няма дай Боже ?! - и почват да си захранват за скобар и да си меткат) и след като си пристигнал първи, от приблизително 167 километра и 400 метра, се налага да ставаш свидетел и/или участник в много грозни сцени, нямащи допирни точки с думите "релакс" и "спокойствие"dreamworks написа:... а тези места под и около моста са почти винаги заети ...
Понякога ме избива на смях - дънарите нахвърляли въдици на 40 м. навътре в средата на реката и чакат....., а Я се разхождам върху стръвта им - на има-няма и педя дълбочина, а те си чакат сомовете по около 30-тината кг.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека