Барбун-2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
nikilaaa
новобранец
новобранец

Барбун-2012

Мнение от nikilaaa »

тъй като няма такава тема реших да отворя тъй като това е една много хубава риба.на поморие слабо за сега (6 бройки за 3 часа между илариите,жалко че не ги снимах).бих искал някой да сподели някакъв метод,монтаж,стръв за рибата и разбирасе прясна информация къде,какво,кога :smt117 НАСЛУКА!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Барбун-2012

Мнение от Митев »

Ми аз съм я хфащал само на дънния монтаж за илария с морски червей :wink:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

да,и аз съм я хващал на дъно с морски червей.тя всъщност си е дънна риба :wink: не разбирам много от тая риба,защото не съм я ловил много знам само,че е вкусна пържена.също така казват,че ставала най-добрата маринована риба.аз лично не си спомням да съм я ял така приготвена.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
stan2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от stan2 »

BorisK написа:да,и аз съм я хващал на дъно с морски червей.тя всъщност си е дънна риба :wink: не разбирам много от тая риба,защото не съм я ловил много знам само,че е вкусна пържена.също така казват,че ставала най-добрата маринована риба.аз лично не си спомням да съм я ял така приготвена.
Доста си изтървал.Пробвайте я и на скара само че не я препичайте - леко само да я перне огъня.И с червата на огъня ей!!! :D
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
ribi21
новобранец
новобранец

Мнение от ribi21 »

...бих искал някой да сподели някакъв метод,монтаж,стръв за рибата ...
===================
Пробвай с попченски монтаж, но куките да са между 10 и 12 номер!Влакното - 25/25 . Стръв-парченце от белена скарида или блатен червей.
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

Хващал съм преди години на Ной.За монтажа-взимаш някое старо чепаре( може и да е половинка),орязваш му перушината и хвърляш на дъно.Стръв бял и морски червей. :wink:
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

ribi21 написа:...бих искал някой да сподели някакъв метод,монтаж,стръв за рибата ...
===================
Пробвай с попченски монтаж, но куките да са между 10 и 12 номер!Влакното - 25/25 . Стръв-парченце от белена скарида или блатен червей.
да,аз така и я ловя с извитите куки за зарган(не знам как точно се казват)
petar 2009
новобранец
новобранец

Мнение от petar 2009 »

До колегата nikilaa ... Тази година още не съм случил , мисля , че още е рано , но ще ти дам пример от миналата година. В личната ми галерия качих снимка с улова ми от 29.09.2011 и 02.10.20119 ( да ме извинят колегите за мивката ) , но искам да бъда по убедителен
Тези бройки съм ги хванал с една пръчка , от южния рог на буна Панорама,от вътрешната страна, до камъните .
Такъма е класически , дънен , за попчета с две куки номер 6.
Стръв най-добре на морски ( блатен ) червей , но добре кълве ( разбира се ако има ) и на скарида или мида.
На барбуната още и викат Царска риба.Вкусно бяло месо, тънка централна кост, лесно се чисти.
Няма я на всякъде , както иларията или попчетата. Ловил съм едимични бройки м.Юли -Август в най-северната част на пясъчна ивица Камчия - до камъните.Чувал съм , че се появява на буна Ной от вътрешната страна.
Мисля, че след месец-два , можем да напълним отворената от теб тема с актуална и прясна инвормация. Наслука !
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

petar 2009 написа:До колегата nikilaa ... Тази година още не съм случил , мисля , че още е рано , но ще ти дам пример от миналата година. В личната ми галерия качих снимка с улова ми от 29.09.2011 и 02.10.20119 ( да ме извинят колегите за мивката ) , но искам да бъда по убедителен
ЕВАЛА.... :prayer: толкоз барбун на куп хванат от въдица не бях виждал.Относно информацията че се раздвижва юли месец благодаря.НАСЛУКА.

п.п. закачих един малък на потъваща бомбарда днес. :)
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Забелязал съм през годините,че барбуна става активен с ... първите трели на "Джулай морнинг" на "Юрая Хийп" :finga: ... Ще рече от зората на 1-во юлското утро насетне.По-горе има удачни предложения като половин "голо" сафридено чепаре и попченски такъм с куки 10,11,12. Подкрепям! За ема също няма две мнения -- блатен(морски) червей и скарида (задължително белена).На белия червей ще атакуват предимно попчета и атеринки.
:drinkers:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега и един съвет от мен.Когато ловиш барбун го съхранявай в хладилна чанта защото много бързо се разваля.Наслука на всички :D :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

барбуна явно се раздвижи.поморие за 3 часа с един мой приятел общо 29 барбуна и 7 иларии :drinkers:
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Барбуна си кълве от пролет до есен нормално и номера е да се завърти около рибарите,на пилешко съм го хващал,но за жалост е дребно рибе и количество трудно се прави.За рибена чорба е чудесен и номера е да се остърже от луспите предварително.Едри екземпляри рядко се хващат,не надвишават 20 см и обикновенно съм ги срещал под водата като единаци.За хавайка са добри щото допускат човека много близо,но най-често не се уцелват заради дребния ръст.На мрежа много го вадят,има в супермаркетите замразен дребосък,но най-често го купувам за стръв за есенната кампания.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”