Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

стоп възелът ми къса влакното
Модератор: Paublo_Eskobar
стоп възелът ми къса влакното
стоп възелът ми къса влакното когато се наложи да го преместя в най добрият случаи само ми се накъдря влакното как се избягва този проблем основното ми влакно е 0.18 а възела го правя с 0.25 или възелът трябва да е от влакно същият номер като основното благодаря предварително на отговорилите.
- lif3house
- разбира нещата
Re: стоп възелът ми къса влакното
направи си два възела един до друг и не ги затягай максимално така, че при местене да се движат без да ги напъваш и да къдрят и мисля, че няма да имаш проблем поне при мен е така и намали малко влаканото за възел.
П.С. според мен проблема е от многото стягане на възела и това не му позволява да се движи по свободно по основното.
П.С. според мен проблема е от многото стягане на възела и това не му позволява да се движи по свободно по основното.
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Може да си вземеш специално влакно да стоп възли, аз ползвам ето това http://www.duel.co.jp/catalogue/lineup/ ... index.html 0.14 като основното ми е 0.18 И преди да местиш възлите наплюнчи основното влакно.
Много го затягаш. Възелът трябва да се пристегне леко - до пложение, в което можеш да го придвижваш с леко усилие. Можеш да използваш и обикновен памучен конец (по-дебел). Ако при придвижване, влакното ти се къдри, значи много си го затегнал. Освен това, зависи и какъв тип възел използваш.
Моят съвет: Отрежи си около метър - два от основното влакно, което използваш и на него си направи няколко възела, като експериментираш с натягането на възела върху основното, докато не се получи това, което искаш. После го прави като най-сполучливия вариант. Нещо като тренировка. То и при изготвянето на линията си се иска малко "предварителен фитнес", докато усетиш правилния вариант. Говоря принципно за стоп възел, независимо от метода на риболов и на каква линия го използваш. Тренировка.
Поздрави.
Моят съвет: Отрежи си около метър - два от основното влакно, което използваш и на него си направи няколко възела, като експериментираш с натягането на възела върху основното, докато не се получи това, което искаш. После го прави като най-сполучливия вариант. Нещо като тренировка. То и при изготвянето на линията си се иска малко "предварителен фитнес", докато усетиш правилния вариант. Говоря принципно за стоп възел, независимо от метода на риболов и на каква линия го използваш. Тренировка.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- slayder
- ще става разбирач
Аз винаги си правя възела(2 броя) с влакно два размера по тънко от основното и нямам проблем.Разбира се трябва да се съобразим с дупчицата на конектора за ваглера.Той трябва да се спира във възлите,ако не използвам подходящо мънисто 

Дава ли? И дава и взема.
влакното за стоп възела трябва да е по-тънко от основното влакно. В твоя случай 0.16 е перфектно
- orion30
- разбира нещата
Винаги къдри. Като не го затегнеш пък си ходи нагоре надолу.
Някъде гледах едно приспособление на Стонфо дето си местиш ваглера с някакво усукване без възел ама как изглежда ..........
Някъде гледах едно приспособление на Стонфо дето си местиш ваглера с някакво усукване без възел ама как изглежда ..........
Не е вярно колега. Зависи как го затягаш, колко го затягаш, какъв възел използваш, с какъв материал го правиш, колко навивки на съответния възел правиш (зависи от възела), когато го приплъзваш, след като си го затегнал, дали намокряш възела и линията ... доста фактори действат. Ако свикнеш да го правиш, няма да ти се къдри основното, нито ще ти приплъзва. Всичко е тренировка. Вярвай ми. Що линии съм съсипал само заради един стоп възел навремето ...orion30 написа:Винаги къдри. Като не го затегнеш пък си ходи нагоре надолу.

Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
благодаря колеги явно проблема е в затягането на възела аз доста го затягам ще пробвам с 2 по леко стегнати и ще правя възела с влакно като основното 

наи- добре е да го местиш под вода ,или с повече слюнка между пръстите.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Възела трябва да си е добре натегнат,и влакното за него да е от същото сечение като основното.Като пристягаш възела го наплюй хубаво
и пристягай добре намотките да са равномерни.Прави два възела и си свиркай ,другото ти го е писал Краси gg,плюнчи и мести,ако ти е хлабав възела при преминаването през водачите ще има размяна на местата.
Къдренето на влакното е от топлината която се получава при триене и то на сухо.А бе ти какъв възел правиш

Къдренето на влакното е от топлината която се получава при триене и то на сухо.А бе ти какъв възел правиш

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Ето това е истината-всичко останало е ..........butnik написа:Възела трябва да си е добре натегнат,и влакното за него да е от същото сечение като основното.Като пристягаш възела го наплюй хубавои пристягай добре намотките да са равномерни.Прави два възела и си свиркай ,другото ти го е писал Краси gg,плюнчи и мести,ако ти е хлабав възела при преминаването през водачите ще има размяна на местата.

Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
все едно връзвам кука с 6 намотки.
Може да правиш възлите с тънък конец-копринен или хирургически/има го в аптеките/!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Ами правилно . Същото влакно като основното , 6 -7 навивки около основното през кръга и два възела с обилно слюнко отделяне ( смазване при стягане и местене ) .