морски език

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
starcho
сериозен играч
сериозен играч

морски език

Мнение от starcho »

Покрай барбуна ми хрумна че и това рибе заслужава подобаващо внимание и кулинарно достоинство.Не е чест гост на куките но пък за това е добро мезе и разнообразие в чинията на ценителите.Хваща се на дънен такъм за попчета но на по-малки куки заради малката уста,но през лятото го има доволно много.Има дебела кожа и се дере с лекота за да полегне в тиганя.Размерите му са скромни и добре замества писията като попадение и краен резултат. :rolleyes:
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: морски език

Мнение от vanko4at »

До тук добре , а ти хвана ли морски език и къде че отваряш такава тема ?
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

О,да когато съм за попчета се хващат единични бройки,а понякога и до 5 съм стигал.Най-много го има на св.Константин и на по-дивите места,демек обича чиста вода и плитките участъци.За разлика от братовчедите си е топлолюбив и много не се крие,много лесна мишена за харпунерите.
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

абе този морски език и писията отдавна са ми в главата.коя е най-добрата стръв на която се хваща и ако някой е закачал таков на помория да пише :rolleyes:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

starcho написа:Покрай барбуна ми хрумна че и това рибе заслужава подобаващо внимание и кулинарно достоинство.Не е чест гост на куките но пък за това е добро мезе и разнообразие в чинията на ценителите.Хваща се на дънен такъм за попчета но на по-малки куки заради малката уста,но през лятото го има доволно много.Има дебела кожа и се дере с лекота за да полегне в тиганя.Размерите му са скромни и добре замества писията като попадение и краен резултат. :rolleyes:
незнам,
нещо в горните изречения не се връзва.
нашенския език, ако го одереш-остава нищо.
хваща се трудно на такъм за попчета, защото обитава чистите пясъчни полета- там никой не лови попчета.
куки колко да са по малки-има няма 18ти номер
доволно много го имаше преди години, сега има по 2-3 броя на пясъчно поле и няколко бързоситнещи мъници.
как замества писията не мога да коментирам, за мен са съвсем различни като сезон и вкус риби.
за себе си сефтето за сезона съм го направил още април, ама не е с въдица и не е за този раздел.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

И аз май избързах с темата и дали е тука мястото ще решат админите.За Рики мога да го успокоя че дрането не отнема от месото и не обитава само чисти пясъчни полета.Кука десятка върши работа,а вкуса няма големи разлики,количеството е малко.Понякога на борсата има много език и тогава може човек да си приготви прилично количество.Рибето не е голямо,една педя,мъниците не си заслужават труда.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

оки

:drinkers:
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”