Спининг край Ямбол

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг край Ямбол

Мнение от tachev »

днес на Коневец 2 тупалки по 1,3 кг някое друго по ситно и една малка щукичка! ама реката мътна нещо
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
rivertundja
новобранец
новобранец

Мнение от rivertundja »

На Тенево днес гол след гол,и дребни и едри над 1кг.Герой на ма4а Екогиьр МХ 487.Не носех фотото....Водата трябва да падне още малко.Наслука.....
SPINING FOR LIVE...!!!
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Под Елхово водата е висока и МЪТНА.Пак греда-вече четвърта седмица подред.Май трябва да си закарам пръчките да им баят......
dianianakiev
новобранец
новобранец

Мнение от dianianakiev »

Аз ще те закарам на врачка
nqkoi200
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nqkoi200 »

Едно расперче от днес и един качествен кефал

Изображение

Изображение

Изображение
koi4a
новобранец
новобранец

Мнение от koi4a »

Monev67 написа:Под Елхово водата е висока и МЪТНА.Пак греда-вече четвърта седмица подред.Май трябва да си закарам пръчките да им баят......
Колега в петък ходих на устрем след веца и имаше кефали достатъчно, хванах 10тина още 5-6 се откачиха нo нямаше нещо едро, реката е добра, поне на рибите не им пречи, че е малко мътна. На Коневец в събота вечерта и в неделя сутринта кефал неможах да излъжа.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

иние бръмнахме в неделя на княжево,водата настина е мътничка но се расписахме с по 10-15 клена и едно расперче.Найстина трябва да падне още малко и да се поизбистри.ПОчти всички риби бяха на блесна.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
posstel
новобранец
новобранец

Мнение от posstel »

не е много по темата,ама преди 20 минути минавамминавам по моста на Била-та и гледам единия от рибарите се бори с нещо.Спрях на паркинга и отидох на моста.Успяха да го я изкарат- бяла риба около 65см.Интересното бе,че се е хванала на царевица.Та някой пробвал ли е да върти по циментираната Тунджа?
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

каридата написа:иние бръмнахме в неделя на княжево,водата настина е мътничка но се расписахме с по 10-15 клена и едно расперче.Найстина трябва да падне още малко и да се поизбистри.ПОчти всички риби бяха на блесна.

И аз там ги търсих .Търсих ги преди хижите, зад хижите,под хижите,над хижите,на тавана на хижите-е НЯМА. Сигурно си минал преди мен и си ги изхващал всичките.Сега насериозно -за цял ден нямах дори почукване.Явно толкова си мога ,но иначе съм ентусиаст.

Изображение

Това е половинката-отзад са блесни ,клатушки,цикади.......Знам ,че те сами не хващат ,но се опитвам да увелича шанса.
Последно промяна от Monev67 на Пон Юли 02, 2012 8:55 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Надали сме ги изловили всички,просто водата е все още е мътна и примамката трябва да мине буквално пред устата на рибата да за я атакува.Имах случка на едно място кадето мятах на воблер и блесна около 30 пъти,подминах го,помятах на следващото и там нищо,върнах се на предното и боднах ва клена от две хвърляния.А преди 5 минути бях там.
ПП да не беше с едно рено??
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Абсолютно си прав,че трябва да ударя рибата по главата с примамката.И докато тя се усети какво става.......Бях с бяло рено.Това ,че си ги изловил е на майтап.Не се познаваме ,но се радвам ,че отново направи включване-беше се позагубил,а ходене му е майката както казват някои хора.

ПП Накрая се пищисах и извадих фидера да хвана някоя мряна.Захранвах само с бял на 2-3 минути по една прашка в каменистия бързей.Мряня не хванах- само дребни скобари и тук-там някоя червеноперка.Явно съм готов за клуба на Абичите-дано да ги изписвам правилно за да не ми се разсърдят хората.
Последно промяна от Monev67 на Пон Юли 02, 2012 9:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Това с връщането по принцип си е класика . Помня на едно състезание , баш в района който се споменува , как в по-ранен час минах и сал две маломерки . След три часа бях пак там и на мястото имаше оставени - кофе с каракудки за стръв които изсипах във водата щот явно старият им собственик го е мързяло да направи това , разхвърляни обърнати кутишки от бели и весници с ластик от торни червеи , както и табела от картон закачена на дървото и на нея пишеше :
тука риба
НЕМА!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Та на същото място направих поредица от пет мерни клена и едно расперче около 40 - 45 см. в рамките на половин час :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

И аз го правя винаги -един тигел надолу и после наобратно.За бракониерите не ми се говори-има там една лодка която виждам от две години.Наобяд човека най -спокойно си влезе и започна да си вади винтерите.112 го знам ,но преди 20 дни ме осъдиха ,защото се заиграх с едни полицаи в търсене на правдата и сега съм малко -по внимателен.Единственият вече за мен вариант е да пишат по вестниците ,че някой се е удавил в реката което не е правилният начин.На тел. 112 съм звънял по спомен 10-15 пъти .....и НИЩО.На Кадиф мисля ,че беше преди време шефа на ИАРА в Бургас имах личния ...звънях и пак нищо.Пък за Тунджа не ми се говори -там правилата са други-каква ИАРА какви 5 лв.

Изображение

Изображение

Изображение
Последната снимка е от миналата година.Лодката си е още там на същото място.На никой не му пука.Червеното моторче съм го виждал да бръмчи в протежение на 10 км.За година ходих в съда 3 пъти и 3 пъти загубих.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Варианта е насаме и в реката.......
Последно промяна от Monev67 на Пон Юли 02, 2012 10:12 pm, променено общо 5 пъти.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Това ,че си ги изловил е на майтап.
Е да де. :lol:
ПО скоро ти си минал преди нас,щото имаше очевидец който твърдеше че "едно момче,по възрастно от вас от Бургас с еди каква макара и еди какъв си такъм'' :D мина от тук и нямал удър до момента.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

каридата написа:
Това ,че си ги изловил е на майтап.
Е да де. :lol:
ПО скоро ти си минал преди нас,щото имаше очевидец който твърдеше че "едно момче,по възрастно от вас от Бургас с еди каква макара и еди какъв си такъм'' :D мина от тук и нямал удър до момента.
Верно е -бяха на моста.Говорихме десетина минути-бяха много приятни хора.Макарата и такъма всъщност нямат нищо общо.Не си меря пишката.Местните и с дрянови пръчки си хващат.......... в повечето случаи повече от нас.Опитах се да кажа ,че съм се подготвил -не че вижте ме АЗ съм........Много далеч съм от еснафщината и СУЕТАТА.Преди това писах,че такъмите не ловят..............САМИ.Всъщност съм доволен-избягах от ЛУДНИЦАТА наречена Бургас и бях сред ПРИРОДАТА -какво повече му трябва на човек.
Последно промяна от Monev67 на Пон Юли 02, 2012 10:59 pm, променено общо 4 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”