Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

стоп възелът ми къса влакното
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: стоп възелът ми къса влакното
Само с корда ги правете,водачите на мача са с малки диаметри,а кордата по-добре се изхлузва през тях,мустачетата не по къси от 1см,два възела един до друг,ако решите да промените дълбочината с по-малка,местете само долния възел,горния си стои на първоначалната дълбочина,да не мерете още един път дълбочина след пробата на по плитко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Здравейте колеги! Отдавна изполвам силиконовите стопери на-BALZER! Отлично качество и абсолютно удобство,на разумна цена.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
По принцип, основното влакно се къдри от възлите, ако не е стегнат възела, пък се губи точната дълбочина. Аз местя възела като намокрям влакното и го разстягам, за да намаля сечението и да избегна къдренето.
Сега използвам стопери - чукат малко в първия водач, но стоят здраво, не се разместват и пак накъдрят основното влакно
!
Ще помоля butnik да даде коментар за това ?
Сега използвам стопери - чукат малко в първия водач, но стоят здраво, не се разместват и пак накъдрят основното влакно

Нямам идея защо водачите на съвременните мачови прътове са с такъв малък диаметър !!!butnik написа:..водачите на мача са с малки диаметри...
Ще помоля butnik да даде коментар за това ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Съжалявам колега,но по-голяма глупост от това не бях чел.Или не си разбрал,че говорим за мач пръти или.......Ако искаш да си правиш реклама на продукта не си уцелил мястотоIvan D. написа:Здравейте колеги! Отдавна изполвам силиконовите стопери на-BALZER! Отлично качество и абсолютно удобство,на разумна цена.

Не само съвременните мач въдици са с малки отвори на водачите и не съм убеден ,че силиконовия стопер стои стабилно през преминаването му през водачите.
Броя на водачите,както и по малкия отвор водят до по-точно замятане.
Колега,извини ме! Не обърнах внимание,че става дума за мач пръчка! И нямам и най-малкото намерение да правя реклама.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
И аз не съм разбрал,ама къде ставаше дума за мач,че не намирам нищо във питането на колегата...butnik написа:Съжалявам колега,но по-голяма глупост от това не бях чел.Или не си разбрал,че говорим за мач пръти или.......Ако искаш да си правиш реклама на продукта не си уцелил мястотоIvan D. написа:Здравейте колеги! Отдавна изполвам силиконовите стопери на-BALZER! Отлично качество и абсолютно удобство,на разумна цена.![]()
....
dinoz555 написа:стоп възелът ми къса влакното когато се наложи да го преместя в най добрият случаи само ми се накъдря влакното как се избягва този проблем основното ми влакно е 0.18 а възела го правя с 0.25 или възелът трябва да е от влакно същият номер като основното благодаря предварително на отговорилите.
Аз там съм пораснал...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вярно бе,не пише,ама то е от ЕГН-то,моля да бъда извинен.
Но нали лесно не падам по гръб като бивш борец ще се боря до край-абе колега,ти като задаваш въпрос защо не уточняваш с каква въдица ловиш,чакай сега да те подхвана

Последно промяна от butnik на Пон Юли 02, 2012 1:53 pm, променено общо 1 път.
Ами...да,виждаш ли до къде водят неточностите!?butnik написа:...........-абе колега,ти като задавш въпрос защо не уточняваш с каква въдица ловиш,чакай сега да те подхвана![]()
![]()

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
колеги мисля че раздела е риболов на мач за това не съм писал че става въпрос за мач
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Някой с едноколенен прът, с ролкови водачи, да лови с подвижна плувка? Да доразвием темата.... 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Плюнчи обилно и мести внимателно, влакното за възелът с същото или малко по малко сечение.dinoz555 написа:колеги мисля че раздела е риболов на мач за това не съм писал че става въпрос за мач
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Оффффф,успокои ме,в такъв случай мненията ми придобиват смисъл.Аз чета активните теми бре,да не мислиш ,че гледам къде си писал питането сиdinoz555 написа:колеги мисля че раздела е риболов на мач за това не съм писал че става въпрос за мач

-
- ще става разбирач
Не знам дали е мач или не, ама при стоп възели с 0,25 мм., то явно водачите му не са никак малки и не закачат при изхвърляне.
А относно накъдрянето - и аз го имах този проблем, но както казаха колегите ПЛЮМЧИШ възелчетата преди местене и нямаш грижи.
П.П. и задължително да са два с еднаква дължина на мустачките.
А относно накъдрянето - и аз го имах този проблем, но както казаха колегите ПЛЮМЧИШ възелчетата преди местене и нямаш грижи.
П.П. и задължително да са два с еднаква дължина на мустачките.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
За сега, 7-8 излета стоят стабилно.butnik написа:...Не само съвременните мач въдици са с малки отвори на водачите и не съм убеден ,че силиконовия стопер стои стабилно през преминаването му през водачите...
С възлите от влакно имах проблем при закачане на водорасло, клечка или нещо друго плуващо във водата, защото тези неща преместваха възела при достигането на най-горния водач и тогава също се накъдряше влакното, а понякога се и къса при по-стегнат възел!!!
Същото се получаваше и при изваждане на по-едра риба.
За сега стоперите преминават през най-горния водач без проблем и преместване.
Купих си и едни още по-малки, като ги пробвам, ще споделя

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Силиконови стопери+ мачов риболов..... това просто не е сериозно...
Колкото и да са широки водачите, стоперът ще се мести при изхвърляне, а ако дълбочината е достатъчно малка, та да не преминава през водачи при изхвърляне.... ваглерът ще го мести при приводняване.
Колкото и да са широки водачите, стоперът ще се мести при изхвърляне, а ако дълбочината е достатъчно малка, та да не преминава през водачи при изхвърляне.... ваглерът ще го мести при приводняване.