Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

блесна и воблер помощ
Модератор: sapuna
блесна и воблер помощ
здравейте,
реших да пробвам и риболова на блесна и воблер но не знам как да действам. И по конкретният ми въпрос е как става ловенето от брега с блесна и воблер след като са толкова леки?
реших да пробвам и риболова на блесна и воблер но не знам как да действам. И по конкретният ми въпрос е как става ловенето от брега с блесна и воблер след като са толкова леки?
Re: блесна и воблер помощ
Не е много сложно.Разпъваш си въдицата(ако имаш),закачваш блесната или воблера на влакното,хващаш го с десния показалец,отваряш бигела (скобата) на макарата и мааш навътре.Като падне блесната/воблера у водЪтЪ,почваш да въртиш дръжката на макарата,за блесна по-бързо,за воблер по-бавно и се молиш нещо приличащо на риба де го лапне,и те така.
Остави само стъпки
-
- кандидат преподавател
Най-добре е да попрочетеш доста материал в раздела "Спинингов риболов"-веднага ще ти се изясни как се лови риба с блесни и воблери... 

-
- новобранец
Тук сигурно има по-запознати от мен колеги които могат да то обяснят тънкостите, а също така има и теми където подробно се разискват видовете спининг(ултра лек, лек, тежък и т.н.), но ето ти няколко основни насоки, за да можеш да мяташ понадалеч с леки блесни и воблери:
1) макара с по-широка шпула
2) влакното да е малко под ръба на макарата и да не прави сук(пружина)
3) пръчка между 1.5 и 2.5 метра - с къса мяташ по-наблизо, а дългите са по-инертни т.е. не можеш да им дадеш такъв ряз за де изстрелят блесната
4) тренировки на замятането -> http://www.youtube.com/watch?v=7vJ_qSr_2RI
5) ако гореизброените не помагат - няколко сачми преди блесната )))
Както казах, не съм експерт, но за мен това са важните елементи. Вземи ис 3-4 блесни различни размери и отиди на някой гьол да помяташ. За начало мятай на чистото докато придобиеш тренинг, а после може да почнеш да мяташ и в близост до паднали клони и т.н. И гледай загубата на примамки да не те отчайва, свиква се пък и си заслужава )
1) макара с по-широка шпула
2) влакното да е малко под ръба на макарата и да не прави сук(пружина)
3) пръчка между 1.5 и 2.5 метра - с къса мяташ по-наблизо, а дългите са по-инертни т.е. не можеш да им дадеш такъв ряз за де изстрелят блесната
4) тренировки на замятането -> http://www.youtube.com/watch?v=7vJ_qSr_2RI
5) ако гореизброените не помагат - няколко сачми преди блесната )))
Както казах, не съм експерт, но за мен това са важните елементи. Вземи ис 3-4 блесни различни размери и отиди на някой гьол да помяташ. За начало мятай на чистото докато придобиеш тренинг, а после може да почнеш да мяташ и в близост до паднали клони и т.н. И гледай загубата на примамки да не те отчайва, свиква се пък и си заслужава )
много ви благодаря за отговорите