Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кажете довиждане на българската Природа
Модератор: dantho.mihov
Кажете довиждане на българската Природа
http://forthenature.org/news/2247
Днес окончателно приеха поправките в Закона за горите.
Освен, че предадоха за 25 г. планина Витоша на "Витоша ски" АД разрешиха строежите в Парк Витоша
на сгради за общо ползване, което включва стадиони, магазини, Молове ..
До 3 години ще ходим на в Кино Арена вр. Черни Връх и на Плаж Боянски водопад
а на Платото не само никога повече няма да претича Кафява мечка
ами ще можем да ловим пликчета с кепчета за пеперуди.
Днес окончателно приеха поправките в Закона за горите.
Освен, че предадоха за 25 г. планина Витоша на "Витоша ски" АД разрешиха строежите в Парк Витоша
на сгради за общо ползване, което включва стадиони, магазини, Молове ..
До 3 години ще ходим на в Кино Арена вр. Черни Връх и на Плаж Боянски водопад
а на Платото не само никога повече няма да претича Кафява мечка
ами ще можем да ловим пликчета с кепчета за пеперуди.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Кажете довиждане на българската Природа
Зависи от гледната точка . Последно време Витоша като цяло се беше превърнала в такъв кенеф че природата някак си отстъпваше на мизерията като цяло . Разпадащи се и недостроени постройки от соц времената . Мега неподържани и на места максимално корозирали и атрофирали алеи . Пътища които в никакъв случай вече не могат да се нарекът такива . И т.н. , и т.н.
Смятам си наясно че това със стадионите и МОЛовете няма как да се случи след като пренаситената с такива София е на един кур место ? Много глупости изчетох в онази статия ама това си е от нагласата на пишештият я предполагам та ...Спасов написа:...на сгради за общо ползване, което включва стадиони, магазини, Молове ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Така е колега от нагласата е и гледната точка.Павел Иванов написа:Зависи от гледната точка . Последно време Витоша като цяло се беше превърнала в такъв кенеф че природата някак си отстъпваше на мизерията като цяло . Разпадащи се и недостроени постройки от соц времената . Мега неподържани и на места максимално корозирали и атрофирали алеи . Пътища които в никакъв случай вече не могат да се нарекът такива . И т.н. , и т.н.
Смятам си наясно че това със стадионите и МОЛовете няма как да се случи след като пренаситената с такива София е на един кур место ? Много глупости изчетох в онази статия ама това си е от нагласата на пишештият я предполагам та ...Спасов написа:...на сгради за общо ползване, което включва стадиони, магазини, Молове ...
Но не мислиш ли, че е лобизъм да променяш закона за Национален парк
заради интересите на една фирма ?
За мен лично пределно е ясно, че когато има монопол нат даден бизнес, бизнеса
прави каквото си иска в собствения си интерес.
Не можем да си стопанисваме Националните паркове сами ли? - Не мисля!
Както и да е, въпрос на гледна точка и въпрос на време Витоша да заприлича на
швейцарско сирене и да няма къде да си заведем децата до деситилетка.
Това е моето гражданска позиция, а други освен теб, явно нямат такава. Е това е мъчното.
Цитат :
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аз пък не мога да се начудя защо е този"вой"само за Витоша? Тук може доста да се дискутира кое е правилно и кое не ? Ако държавата си е на място подобни дестинации ще бъдат така изградени,че със своята атрактивност ще се доближат до"белите"държави.Проблемът не е кой какво ще направи,а кой и как ще го контролира и какво ще му позволи да изгради!Спасов написа:..... въпрос на време Витоша да заприлича на
Това е моята гражданска позиция...................
Къде е гражданската позиция и къде са природозащитниците,за да видят в какво са се превърнали бреговете около всички по-големи водоеми в страната.Визирам язовирите-Ивайловград,Искър,Батак,Широка поляна,Доспат и т.н.Ами там на всички вили,хотели,кръчми и кръчмета/които 90% са незаконни/ отпадните води се вливат във водоемите.Зъмърсяването е тотално!!И спокойно може да се каже ,че са-абсолютен кенеф.Дори наглостта на собствениците е толкова голяма,че така са оградили "имотите" си,че почти е невъзможно да се отиде и пеша до язовира!?
А за застрояването на морския бряг пък да не говорим-там "бетонената цигания" е тотална!!! И кой е виновен за всичко това? Всеки от нас има изградена гражданска позиция,ама какво от това!? Нужно е изграждането на силно гражданско общество,което е в състояние да влияе ефективно върху решенията на политиците,защото отдавна,не само природата,а и самата държава е полумъртва!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- разбира нещата
само невиждам кой ще е ръководителя на това гражданско общество,който да излезе и да иска да направи всичко само и само за държавата.сам никога няма да успее ,а трябва да има подкрепа и от политици,а като знаем че за България важи фразата"трима души-чета с предател",ми се струва неизпълнимо.от 97-г се нагледахме на знайни и незнайни лидери,на обещания и идеи как ще цъфнем и завържим-цъфнаха им хотелите тук и там,а банковите им сметки така завързаха,че се наложи да ги местят в др. страни.Доиде и Боико на власт уж с трезво и морално мислене,а то пак по старому;ще закриляме мишо -бирата,ще узаконим апартаментите на цветанов,контрабандните канали (само тези които носят приходи на ГЕРБ)ще ги покровителствами,правихме снимки от хеликоптери , а къкъв беше ефекта -нулев.всеки си гледа собствения интерес и не го ебе за другите или какво ще стане след 10-20 г,прокарват се закони които обслужват интересите на фирми спонсориращи дадена партия.Силни сме само в едно-да разрушим всичко градено през годините от държавата, с лека ръка.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Диканаров
- кандидат преподавател
Е точно това е истината! И няма как да не е, като управата на държавата е в интерес само на частните монополи и олигарси и в ощърб на обикновените граждани и така вече 22 години!
То това и от нас си зависи! Но, не ни се ще явно, създаването на истинско гражданско общество ! От години се мъча да подтикна нашият форум към такъв опит! Да си изберем демократично един сравнително млад, но зрял, изграден и доказан в живота наш член- истински патриот, не патриотар и да го направим НЕЗАВИСИМ от партии, религии или други зависимости - наш Народен представител! След време , ако успеем да докажем нашата сила и правота, ще има и други такива, а после те ще доминират над купените или назначени народни представители в НС! И тогава вече наистина законотворчеството ще е в интерес на обикновените хора! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Колега аз съм от СофияТелескоп написа:Аз пък не мога да се начудя защо е този"вой"само за Витоша? Тук може доста да се дискутира кое е правилно и кое не ? Ако държавата си е на място подобни дестинации ще бъдат така изградени,че със своята атрактивност ще се доближат до"белите"държави.Проблемът не е кой какво ще направи,а кой и как ще го контролира и какво ще му позволи да изгради!Спасов написа:..... въпрос на време Витоша да заприлича на
Това е моята гражданска позиция...................
Къде е гражданската позиция и къде са природозащитниците,за да видят в какво са се превърнали бреговете около всички по-големи водоеми в страната.Визирам язовирите-Ивайловград,Искър,Батак,Широка поляна,Доспат и т.н.Ами там на всички вили,хотели,кръчми и кръчмета/които 90% са незаконни/ отпадните води се вливат във водоемите.Зъмърсяването е тотално!!И спокойно може да се каже ,че са-абсолютен кенеф.Дори наглостта на собствениците е толкова голяма,че така са оградили "имотите" си,че почти е невъзможно да се отиде и пеша до язовира!?
А за застрояването на морския бряг пък да не говорим-там "бетонената цигания" е тотална!!! И кой е виновен за всичко това? Всеки от нас има изградена гражданска позиция,ама какво от това!? Нужно е изграждането на силно гражданско общество,което е в състояние да влияе ефективно върху решенията на политиците,защото отдавна,не само природата,а и самата държава е полумъртва!
ако аз не защитавам Витоша кой ?
Но същото съм ходил да протестирам и за Стара планина и за Рила и Пирин.
А за това дето говориш ти .. какво очакваш да ти кажа, далеч е .. и е ставало зад гърба ни.
Ще ти кажа и какво доведе снощния протест, на който присъствах
събрахме се 150 човека и блокирахме цар Освободител
точно след 10 мин дойде един бус на ГДБоп с 10 маймуни и ни разпръсна ...
Искам да кажа, че дори да имаме някаква гражданска позиция то тя си остава скрита.
Ако младежите решат да легализират Марихуаната ще се съберат поне 10 000 човека.
Почвам да си мисля, че История славянобългарска е една измислена книга .. ние не можем да имаме история защото нямаме Дух. Няма нищо истинско и в текстовете на Поетите революционери, няма Левски, Ботев .. няма и го е нямало българския дух ..и ние дето се наричаме Българи и нас няма да ни има скоро.
Няма да пиша вече то няма и смисъл ..защото и аз почнах само да пиша.
- трапера
- сериозен играч
Вчера бяхме на "ски" разходка из Баварската част на Алпите. Природата,не може да се опише-трябва да се види на живо! Няма значение частна,държавна или общинска е собствеността-важно е в главата на всеки Индивид какво има!!! Видях хората да заравняват къртичините на една поляна,защото загрозяват гледката! А поляната си беше на един баир,нищо и никаква.Ама равна като голф игрище и купчинките....
. Представете си някой планински проход-Шипка,Боаза,Котленския или който и да е. Какъв е асфалта,какви са отбивките,какво е състоянието на района около пътя?Къде има тоалетни-работещи?
Та, пътуваме си ние и решхме да минем по панорамен път през планината.Още долу в ниското-бариера
Трябваше да платим,за да преминем през планината.Учудих се (нали сме българчета). Ама с тия пари,а и не само с тях хората потдържат всичко. Някой ти взема пари,защото е изградил нещо,което да ти е полезно и да те улесни-лошо няма! Някой е направил тоя път широк,с удобни отбивки на места,от които човек да спре и да се наслади на природата! Никой не руши направеното от друг.Нали утре пак ще дойде?!!
На 1500 метра надморска височина,спираме за малко.Цигарка,тоалетна и продължаваме.

Крайпътното кръчме не работи зимата,но някой го потдържа!

Водата тече,има тоалетна хартия,салфетки,течен сапун и Прасенце касичка на миФката,в което имаше монети.

Много е лесно да се разруши нещо направено от някой друг. Или да оставиш Свинщина след себе си.Особено на пусто място. Но ЗАЩО??? Защо да се прави това.Удоволствие ли доставя.......

Та, пътуваме си ние и решхме да минем по панорамен път през планината.Още долу в ниското-бариера

На 1500 метра надморска височина,спираме за малко.Цигарка,тоалетна и продължаваме.

Крайпътното кръчме не работи зимата,но някой го потдържа!

Водата тече,има тоалетна хартия,салфетки,течен сапун и Прасенце касичка на миФката,в което имаше монети.

Много е лесно да се разруши нещо направено от някой друг. Или да оставиш Свинщина след себе си.Особено на пусто място. Но ЗАЩО??? Защо да се прави това.Удоволствие ли доставя.......
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Довиждане !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- krokibg
- учете се от него
Диканаров написа:Е точно това е истината! И няма как да не е, като управата на държавата е в интерес само на частните монополи и олигарси и в ощърб на обикновените граждани и така вече 22 години!То това и от нас си зависи! Но, не ни се ще явно, създаването на истинско гражданско общество ! От години се мъча да подтикна нашият форум към такъв опит! Да си изберем демократично един сравнително млад, но зрял, изграден и доказан в живота наш член- истински патриот, не патриотар и да го направим НЕЗАВИСИМ от партии, религии или други зависимости - наш Народен представител! След време , ако успеем да докажем нашата сила и правота, ще има и други такива, а после те ще доминират над купените или назначени народни представители в НС! И тогава вече наистина законотворчеството ще е в интерес на обикновените хора!
Бате Васко,от доста години се дъвче това,знам че си прав и аз го мисля,но толкова криви хора на едно место,никога нищо няма да направят !!! Тука не е проблем да се избере някои,проблема е да се обясни на всички и да го асимилират че няма как всички да станат депутати а може да направим един или двама,избрани от нас

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
Българската природа е велика и ще се справи с бетоните,така,както се е справила с крепостните стени на траките,пътищата на римляните и пр.Иначе,не мисля,че имаме нужда от депутатин-бивш риболовец,стигат Яне Янев и Волен Сидеров-то се видя колко може да се направи с окане и интригастване.Личното ми мнение е -забрана на всички политически партии;пълна отмяна на Конституцията-вместо нея 10 основни Правила;никакво Народно събрание-вместо него една законодателна камара само с едно единствено гласуване на законите;паравоенна хунта в управлението с консултативен съвет от експерти;пълно скъсване с ЕС и НАТО ;Теглене на майна на МВФ;Двустранни договори с Русия и Китай;пълно информационно затъмнение -никакви вестници,а по радиата задължително само хард-рок и хеви-метъл музика;всички телевизии-без говорилни,новини и политически предавания;възстановяване на ТКЗС-на принудителен труд всички журналисти,ангажирани с политика ;всички сегашни депутати и общински съветници,кметове, бивши и настоящи министри и председатели и т.н.
Може да ставам досадем .. ама не мога да трая пак
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4885791
Приеха го шибания закон!
Моля колегите от София да дойдат на ез.Ариана да се включат в протеста!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4885791
Приеха го шибания закон!
Моля колегите от София да дойдат на ез.Ариана да се включат в протеста!
...Довиждане, българска Природо!
Имаше време когато ходех на риба с лешникова пръчка и коркова тапа за плувка и изживявах повече емоции отколкото сега "въоръжен" с постиженията на риболовната индустрия, с които от време на време да вадя съдрани найлонови торбички и консервени кутии...но сърце рибарско лесно се не предава! Жалко е обаче да гледаме как се унищожава българската природа и как любимото ни хоби се превръща в скъпоструващо пилеене на време и нерви...
Понякога ми се иска да живеех по времето на хан Крум...не знам колко съвест са имали тогава, но поне са имали ефективни закони.
Имаше време когато ходех на риба с лешникова пръчка и коркова тапа за плувка и изживявах повече емоции отколкото сега "въоръжен" с постиженията на риболовната индустрия, с които от време на време да вадя съдрани найлонови торбички и консервени кутии...но сърце рибарско лесно се не предава! Жалко е обаче да гледаме как се унищожава българската природа и как любимото ни хоби се превръща в скъпоструващо пилеене на време и нерви...
Понякога ми се иска да живеех по времето на хан Крум...не знам колко съвест са имали тогава, но поне са имали ефективни закони.
LET'S GO!
- Vid
- кандидат преподавател
Отдавна сме казали довиждане на българската природа. Навремето ходих с дрянова пръчка за риба и хващах много повече от сега. НО, простотията на българина си беше същата като сега, а природата беше по чиста, просто защото много по малко рибари имаше, а сега куцо и сакато е нарамило въдица или мрежа и е по водоемите... и си оставя "лайната" там. Проблема освен до държава и закони, опира до култура, до възпитание и други неща свързани със съзнанието на човека. Западняците го имат, защото те растат и се възпитават в друга битово-социална-икономическа среда.sunday_29 написа:Имаше време когато ходех на риба с лешникова пръчка и коркова тапа за плувка и изживявах повече емоции отколкото сега "въоръжен" с постиженията на риболовната индустрия, с които от време на време да вадя съдрани найлонови торбички и консервени кутии...но сърце рибарско лесно се не предава! Понякога ми се иска да живеех по времето на хан Крум...не знам колко съвест са имали тогава, но поне са имали ефективни закони.
ТА пак го казвам, Проблема е в Хората, а законите...., те са една абстракция, тях ги създават Хората за да живее обществото по добре.... Б-я си има и сега европейски закони, и кво от тва? На всеки гражданин да сложим по един полицай ли?
Относно закона, кВито са хората, такива са и фирмите...., а лобитата в Б-я винаги са били на ниво. Е, макар и откъцани си имаме демокрация - на следващите избори, да духнем супата на сегашните управляващи и да продължаваме да се надяваме с новите...., Тя надеждата умира последна.... Все ще си чакаме някой да ни управи...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Поморийския
- ще става разбирач
Къде са милеещите за природата .
Витоша гори ......
Витоша гори ......