Първи рибки с новият ми спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Първи рибки с новият ми спининг

Мнение от Vid »

Хайде, чакаме следващия репортаж с по мерни рибки...
И намали малко резолюцията на снимките, че съм с бърз и-нет и пак бавно ми се отварят..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Само да допълня за тестовете за закачки - китайските воблери са идеалният вариант според мене, щото някои не струват и 2 лв., а аз лично имам няколко бройки, които достауспешно ловят разнообразни риби. ;)
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Sleepwalker_ написа:Само да допълня за тестовете за закачки - китайските воблери са идеалният вариант според мене, щото някои не струват и 2 лв., а аз лично имам няколко бройки, които достауспешно ловят разнообразни риби. ;)
Да и това е идея и аз имам няколко такива,но предпочитам с някое желязо да остържа дъното вместо с воблерчета.

А ето го и следващия репортаж с "по-мерни" риби(ако може да се кажат мерни),но това е, доста тегав риболов беше,закачих 3 такива на блесна и воблер за 6 часа обикаляне на Батак,просто рибата грам не гонеше,явно на тези които хванах им е била примамката пред устата и затова са лапнали,имаше рибари на втичалото които вадеха доволна бройка бодливци(маломерни) на червей и рибка,но за сметка на това изпускаха повече отколкото вадеха и рибките маи си се бяха и понаплашили там,преместих се на стената изредих всичките си примамки(основно блесни) но нъц.Ето и малко снимки от излета:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от stankof на Сря Юли 04, 2012 5:05 pm, променено общо 1 път.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Рибките са ти добри, а за снимките - красота !!! :D
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Наистина страхотни гледки и пейзажи имате там, във вашия край! А рибите ще дойдат, няма де да идат.

Само една молба. Както колегата по-горе писа, намалявай резолюцията на снимките преди да ги качиш - 700/525 е перфектният размер според мене. За хора с по-слаби машини е истинско предизвикателство да заредят страницата. Аз например сега от служебния комп 10 минути чаках да се заредят снимките и след това да напиша този коментар. ;)
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Намалих резолюцията на снимките доста,но май се губи доста от качеството като се зумират после на "пълен размер",кажете сега отварят ли се по-бързо колеги?
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

за намаляване усукването на плетеното влакно, при въртящите блесни слагам троен вирбел на 50-60 см. от блесната и мисля , че положението става по-добре, а при някой брейдове усукването почти изчезва.айде наслука.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

tokaitopd написа:за намаляване усукването на плетеното влакно, при въртящите блесни слагам троен вирбел на 50-60 см. от блесната и мисля , че положението става по-добре, а при някой брейдове усукването почти изчезва.айде наслука.
ТВа нещо не го разбрах, ама както и да е..... аз ползвам само единичен вирбел на 0,5 см. от блесната и проблем нямам....
Сенека
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

stankof написа:Намалих резолюцията на снимките доста,но май се губи доста от качеството като се зумират после на "пълен размер",кажете сега отварят ли се по-бързо колеги?
Направо ми спря тока,компа подпуши.
Не си играй да намаляш нищо,просто ги качи в снимка.бг ,там си се форматират
Аз там съм пораснал...
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

След няколкото капота Август доиде време и аз да си хвана нещо на спининг и да го споделя тук с малко закъснение.В началото на месеца бях на Батак,бях малко неприатно изненадан от падналото значително ниво на язовира които ме посрещна така
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
но още на петото подаване ковнах този бодливец
Изображение
последваха още 6-7 такива нелоши педарки на това място(втичалото)което след значителното падане на нивото на язовира си беше все едно една голяма река широка около 20 метра и дълга около 300-400 метра докато се влее изцяло в язовира
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
та след около два часа тук и след ето тази малко тъжна гледка
Изображение
Изображение
реших да се преместя на стената,където нищо не хванах и на още две заливчета близо до ней където пак нищо не удари изреждайки всичките ми налични блесни и воблери,но нъц......имаше двама трима колеги които хващаха инцидентно костури на рибе на дъно

След три дни решихме с приатели да идем до Широка поляна да проверим как е там рибата,миналиа месец бях там и не хванах нищо за 1-2 часа риболов.Сега в 8 сутринта бяхме на първата стена и започнахме спинингуването,така ги изредихме всичките стени и заливчета около тях само с едно хванато костурче около 6-7 см достойно само за стръв и нищо повече,поради липсата на рибки не ми се и снимаше друго и съм щракнал само един път,нещо пробвах фотото на едната стена
Изображение
след капото се отправяме кам Дженевра(неплатеното),там за съжаление същата картинка един час мятане и нищо което да подгони дори.Решаваме да се отправим на някъде другаде защото вече е обяд а ние сме без рибка(онова костурче немога да кажа че се брой за улов).Тръгваме обратно към Тошков чарк в очакване поне да хванем нещо там без значение какво ще е и колко.След около час сме на язовира които ни посрещна така
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
нищо изненадващо,по това време на годината скоро в тези суши не съм го виждал по пълен,и започнахме да мятаме на стената,не след далго хванах първата мерна рибка за деня,кефалче малко над педя което си беше доста борбено
Изображение
Изображение
последваха и няколко(4-5) дребни костурчета който не снимах,но голямата ми надежда за някоя петниста не се осъществи този път тук.И равносметката накрая на деня беше:
малко рибки,много емоций и още повече зареждане със енергия от гледки като тези......
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Имам страхотни спомени от този язовир,браво колега наслука със спининга!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

eden_fish написа:Имам страхотни спомени от този язовир,браво колега наслука със спининга!
Благодаря колега!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Реших малко да пораздвижа темата и да пусна тук репортажите,защото и без това смених спининга в началото на сезона,та заглавието на старата ми темичка се вързва идеално в случая!
В средата на миналия месец по време на отпуската понаобиколих язовирите-М.Беглик,Г.Беглик,Ш.Поляна и Т.Чарк.
Резултата от към риби беше леко казано плачевен,въпреки пълноводните за това време язовири,с изключение на Малкия Беглик които прилича на локва заобградена от водорасли.
Това са единствените 2 рибки хванати от изброените места(на Т.Чарк):
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Но за сметка на това патароците си плуват уставно и хич не им пука от хилядите палаткаджий,гъбките си растат доволно,а кълвачите и мълнийте си знаят и те работата!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И така отпуската приключи бързо както винаги с малко рибки,но с много чист въздух,прохлада,горски плодове,релакс и такива вечери напоени с биричка,ракийка и бяло винце(незнам що ми нямаше нищо като ги месих всяка вечер тези три неща!?):
Изображение
Изображение
И след като уставно пак трябваше да се ходи на работа,реших че трябва от време на време да се потапям отново в красотите на нашата прекрасна Родопа планина,за да боря стреса по качествено.........
Изображение
Изображение
и тук се появява вече един вид дзвер коренно различен от кротко плуващите си патки до този момент!
Колкото и да ми беше неприятна тази среща тои сигурно ме водеше с много бройки напред,но поне като ме фиксира на 100-тина метра от него си обра крушите(рибите) в обратна посока,но маи обра и всичко люспесто по пътя си.....
Изображение
Изображение
Изображение
а от там някъде ни гледаше Луната още незаспала в късната утрин.....
Изображение
И след тези срещи последва местене на по горния и по голям яз.Въча.
Там рибките бяха малко като бройка,но за сметка на това пък качествени!
Закачих 4 кефала по около 35 см и доста борбени под едни отвесни скали на около метър дълбочина.
За първи път ми присветна(слава богу не фатално) че в такива условия ще ми е по добре да имам и кепче,щото лапне ли нещо малко по-голямо с този такъм и в този наклон,трудно си представиям как ще го извадя до мен за да го снимам!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Въпреки необнадеждаващите новини за активността на бодливците на Батак,реших вчера най-после да ги навестя за всеки случай.
Риби нямаше много,но не съжелявам за "загубеното" време там:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Дадох всичко от себе си накрая да се промуша под това цветното горе,но не ме огря........
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Супер репортаж и релакс си направил колега :D :D :D
Гледам, че ги мъчиш по язовирите и в тази връзка, защо не опиташ на джигови примамки?? Шансът са удариш едър екземпляр е по голям, а защо не и някоя сулка...
Сенека
Аватар
svilenvs1971
новобранец
новобранец

Мнение от svilenvs1971 »

Браво,всичко е супер .Важно е движението покрай водната шир,а рибите трябва да плуват на воля.Природата там е прекрасна,БРАВО.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”