ЛОДКА ЗА ЗАХРАНКА

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

gmateev
новобранец
новобранец

ЛОДКА ЗА ЗАХРАНКА

Мнение от gmateev »

Здравейте всички, за първи път пиша тук, започнах една лодка захранка, та ми е любопитно, ако има желаещи да обменим малко инфо и мнения по въпроса.
В момента съм стигнал до тук, корпуса е изработен от фибран 100 мм. и е облечен с три слоя стъклоплат и епоксидна смола.

Изображение

Контейнерите ще се разтоварват независимо един от друг, ще може и да разпъва две въдици.
Отпред и отзад ще има осветление със свръхярки светодиоди, предполагаемото и тегло, напълно оборудвана, без захранката ще е около 6-7 кг.
Част от механизма за разтоварване:

Изображение

Изображение

Поздрави
Жоро Матеев
Електроника, Паркинг системи, Видеонаблюдение,
Контрол на достъпа, Автоматика за врати
gmateev
новобранец
новобранец

Re: ЛОДКА ЗА ЗАХРАНКА

Мнение от gmateev »

Снимките са преди обличането със стъклоплат, ако темата представлява интерес ще продължа....
Жоро Матеев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Имаше подобна тема във форума, разрови се и ще я намериш интереса не беше малък, а и може да обмениш опит и идеи с другите конструктори. УСПЕХ в начинанието.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
milen simeonov
новобранец
новобранец

Мнение от milen simeonov »

Здравей.Лодката става много добре.Каква електроника мислиш да ползваш?Така като гледам ще бъде с един дейдвуд нали.Слагай още снимки... :)) добре става.
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

Да, с един винт е, трилопатен 55 мм., апаратурата е тази:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html

Мотора е колекторен, спида е 25 А, акумулаторите са 2 Х 6V / 7 Ah.
Жоро Матеев
milen simeonov
новобранец
новобранец

На моята лодка сложихме също колекторен мотор със спийд 30А и много загряваше,и след време изгоря.Мислил ли си да му правиш охлаждане.
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

Да, и на мотора и на спийда ще има охлаждане...
Жоро Матеев
HR-MAN
новобранец
новобранец

Мнение от HR-MAN »

обади се на ТЕХНО Х предлагат всичко за този тип лодки,а и със съвет може да са ти полезни, определено са в час /казвам го от личен опит/
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Колега дай параметри на тая Хамериканска Хапаратура? Колко метра покрива ?, че в "тема Нправи си сам" има 22 теми по въпроса с дистанцията на апаратурата за (лодка за захранка), но за да покрива дистанция от поне 500м.срува 200$, за тия 22$ да не покрива 50м?
Много колеги се интересуват от темата, но в момента скъпата апаратура спира ентусиазма.
За цената на хубава апаратура, се купува истинска голяма лодка и това обезсмисля малкия модел.Примерно 900-1200лв.За тея пари си купуваш гуменяк с гребла.
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

Дистанцията на работа на каквато и да била радиоапаратура е много относителна, зависи от толкова много неща, така че няма фиксирани параметри. За въпросната апаратура мога да кажа, че на вода покрива със сигурност около 250 - 300 м., което е разумна дистанция, имайки в предвид и факта, че все пак човек трябва да вижда лодката. Иначе с нея е напълно възможно да се управлява и до около 500 - 600 м. на вода, във въздуха е по различно.
На пазара има доста евтини модели на такива лодки за захранка, но читавите модели са си цифра, идеята за изработка на такава лодка не е само спестяването на кинти, а в по - голяма степен е гъдела от това, човек да си начеше крастата и да се кефи на нещо, дето е направил с ръцете си. Работата по нея е като риболова, готин начин да се скатаеш от жената.
Жоро Матеев
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

За парите си,апаратурата е перфектна.Вече поръчвам 5-та такава и съм много доволен.Работи на 2,4 гигахерца и на линка който е дал колегата/по надолу по страницата/има коментари,Производителя дава обхват 1000+ метра по въздух при пряка видимост а на вода зависи от условията/вълните може да накъсат малко сигнала заради отражението/.Лично аз,съм я изпробвал на вода на 1000метра и си работеше ,верно че беше слънчево,но не виждам проблем да не работи на 300метра при вятър.А цената сигурно е такава,защото е произведена в ХонгКонг. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... yKing.html
А там просто цените са такива.То не че и другите не са произведени там,но са маркови,с друга лепенка.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

Абсолютно точно казано, споделям мнението на колегата напълно...
Продължавам да действам по модела, ако има интерес ще качвам снимки....
Жоро Матеев
milen simeonov
новобранец
новобранец

Качвай снимки.На мене ми е интересно.. :)
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

Нещо няма интерес към темата, в общи линии си пиша сам, надявах се на коментари, ако все пак някой го интересува нека ми пише лично съобщение, няма смисъл да пълня форума....
Жоро Матеев
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

gmateev написа:Нещо няма интерес към темата, в общи линии си пиша сам, надявах се на коментари, ако все пак някой го интересува нека ми пише лично съобщение, няма смисъл да пълня форума....
Здравей,
и аз от скоро реших да си правя такова чудо. Малко съм скаран с електрониката, но с повече четене и съвети мисля, че ще се справя. Искам да те питам колко е шипинга от тоя сайт хобикинг, защото аз гледах в ebay и там са малко по-скъпи.
Иначе съм решил да намеря някой детски катамаран с дистанционно дето всичко да си му е сметнато и направено и евентуално да му сменя апаратурата с такава дето си показал ти. И разбира се да добавя 2 контейнерчета за захранка и въдици и да ги събарям със серво.
Много ми е интересно и ще се радвам ако продължиш темата. Дето се вика с кеф ще преписвам от някой.
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”