Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Та сутриннта на светване направих снимка на върбата,къде е естествената сянка и лодката за хранене-храни се всеки ден да се върти риба,иначе ще се върне в язовира,щото реката спадна и водата много се стопли.Сутрин кълвът 1-2 часа и спират.После цял ден е часа на костура,гони рибетата като пощръклел и създава паника Изображение Изображение Та след плажа стана време за обяда,леля Лили която бях взел с мен беше наготвила е тоя боб с наденица,и тая платика задушена във фолио с лук и домати-супер еИзображение Изображение Изображение Една риба нахрани 3ма :D Изображение А като хапнеш и поспиш на сянка,следва отново плаж.Та ми звъннаха едни приятели Тонко и сина му Дани-Сомаджията да се видиме,в техния лагер срещу Римския мост и под Кино Центъра.Отивам там и Дани ми показва новата придобивка-такъми и мотор 4 коня Ямаха за влачене и кльонкане.Изображение ИзображениеПръчка Ъгли,акция 30-60.Воблер Сливър,на устието е успешен.Изображение малко ДенсъриИзображение Изображение Това са му другите воблери,дано да е късметлия с тях и да закове голем сом.Днес сутринта ми звънна,че е открил на кльонк с едно соме 3 кила и половина там пред него.Та ето я и ловджийката,харчи много малко горивоИзображение Е тука сме тримата риболовциИзображение Това е за жена му да си почиваИзображение Та след къпането,дойде ред да се почерпиме с малко морска риба граца.Понеже не знаеха как се чисти-поех случая и с чистенето и пърженето,като по често врящ в яденето и приготвянето на рибаИзображение Изображение Изображение Но тия готвеници омръзват и идва ред на изпращането на слънцето от 1 юли 2012 и моя щастлив момент с улова на 2 сома през 10 минути,но понякога батерията свършва и сома се снима с друго фото на другия денИзображение Изображение Изображение Изображение Изображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ми,такова,"служенето на себе си" добре го доказвате и според мен, обосновано бе отговорено на въпроса на Камика в заглавието на темата до този момент от развитието й.На мен,малко ми се смачка фасона,че се натрупаха разни битови проблеми,ама те при кого ли не се явяват на даден момент от прехода,така,че извъобще няма да занимавам никой с тях .Поради стечение на обстоятелствата /ходя на работа и така ще е целите юли и август /,служенето на себе си ,ограничавам за времето по обяд -с апването и биричката,следобяд - с кафето и попоглеждането на части от некой филм;надвечер - с бирите,мезетата и мастиките при срещите с приятели и добросъвестни познати навън,а после и в къщи,малко четене,малко телевизия / сателитна и Булсатком /,некои други "тет а тет" занимавки със съпругата и те така... Преживяване на кризата :mrgreen: :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа: ...Един френд поп бая на жипката и на въдиците ми миналата година, но засега няма ефект... :evil: :evil: ..
Тоя може и да е от гейовете, или агентите на ДС !
И онзи на небето, да не го харесва !
Намери друг, по-автентичен поп, може и да избиеш каръка!
Ама, ако ловиш на един воблер, май е много по-добре, а :D !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn,
Даде нов тласък на любимата тема, :D !
Няма съмнения вече за маломерни рибета и пр.
Хората ловят, и снимат, и готвят и така :D !
Хубав, летен преход е настанал, много съм доволен,
Люси даде всичко от себе си,
С кус-кус затъкна всички намеци за манипулиране :lol: !
За този момент,
lusienn е на върха по хванати и снимани риби в темата, :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Еми мерси за комплименнта,стараем се и за вас.Е сега жена ми ме похвали и че сома е много вкусен и 2 дена ме кара да готвя вместо нея.За утре съм намислил една рибена чорба от сом и ще я ям до петък-светим от рибено меню.Е така изглежда сом панеИзображение тоя го готвих вчера,днес е със друга гарнитура. :D

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Люс, трябвало е да снимаш целия сом, а опашката му е резната и сега пак ще има колебания дали е в норма. :wink: :mrgreen:

Дерзай, пич! :smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе Кире,що се ебаваш с мене :lol: Ето ти го как изглежда 6 кила 4 педи и малкоИзображение

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Е намерих ти още една,да си я гледаш преди риболов на сом и да знаеш какви кукички и влакна да ползваш за тая сомска паст :P Изображение Аз съм дигал на ръка сом с тегло 75 кила и 224 дължина,та имам представа за тия риби :P

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Та като стар риболовец ви казвам че най вкусната риба за мен е сом и бяла риба пане от яз Искър.Тоя понеже е трапезен го готвих и го споделям с вас,понеже требва да върви лафа :D Изображение Тигана е сложен,следва филето от сомаИзображение потапям го в смес от разбити яйца и брашно,за да е дебела панировката.Пържи се до златисто,изважда се на хартия да се отцеди мазнината и се сервира с някаква гарнитура на децата жената и ако имате гости и на тяхИзображение Изображение Изображение От главата и опашката и парчета корем си правя рибена чорба,леко люта с повече дивесил и магданозИзображение Изображение Кире рапорт даден душко :P

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ам туй жувотно изглежда напрао отвратително :lol: Най-сериозно предлагам да намалите яденето,да увеличите пиенето и да намалите възможния размер на хващаните риби - като видове например от сом да се мине на уклеи и слънчаци -тръпката от смяната на такъмите и на комплекса от усещания е невероятна / колкото 20 оргазма например,ама едновременни :!:/ Време е от върли "месари"да се превърнете в изтънчени епикурейци :lol:,тва последното е чиста гротеска,щото в момента си карам на МП и Айр.,след като съм си наджасъл басамака с телешка саздърма,лук,черен хляб с кьопоолу и чубрица :lol:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:Абе Кире,що се ебаваш с мене :lol: Ето ти го как изглежда 6 кила 4 педи и малко...
lusienn-е,
Те други се бъзикат с нас, ама като покажеш снимката и всичко става ясно.
Пусни рецептата за чорбата от сом, че много обичам чорбичките :D !
Иначе, съм от "Левски" :D !

Ама има и лоши дни !
За днес се събрахме старата риболовна дружинка - три броя, аз съм най-млад :lol: !
И се уговорихме за вечерен риболов - да ги "убием" белите рибки, но уви.
От сутринта ми се разбърка кръвното налягане, главата ми се носи сама по себе си, лошо ми е и риболова пропадна, дружинката се разпадна, всеки замина по делата си и служенето приключи, прехода замря.
Та сега изпих една ракия и малко бяло вино - за да въстановя водния баланс в организма си и утре може да реализирам първоначалния замисъл :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не си отчел,че беше пълнолуние и на такива ЕГН-та като нас това започва да се усеща твърде осезателно всеки месец :idea:Обаче -сигурен съм,че си приел единственото подходящо лекарство :) ,така,че нищо друго не мога да кажа освен :Успешен излет! :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Е бате Гоше,кой ни мрази след нас да лази.Мене не ме вълнуват 95 процента от темите от тоя форум,нито пък познавам непознатите та така.Е сега ми дойде приятелка на дъщеря ми и им сипах чорбичка,хапнах и аз и жената и сина и пратих и на баща ми и тя свърши-цяла тенджера е фитка :D

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:Абе Кире,що се ебаваш с мене :lol: Ето ти го как изглежда 6 кила 4 педи и малкоИзображение

Мноооого пък си опънал ръцете напред... :P :wink: :mrgreen: :drinkers:

Браво, Люс, дай Боже всекиму такъв сом, може да хвърля няколко стотин лв. в преследване на митичен сом, ама будалата му с будала, няма да си го купя...или...може би да... :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Кире ако ми даваха 100лв,го продавах сигура-но на язовира,нема кой да ти ги даде.хвърлили са хиляди за лодки и искат сами да си хванат.Аз тоя и по малкия ги хванах на уклей от брега,с 4.5 болонезе и 0.30 влакно. :D А най хубавото е че ме видеха да ги хвана по-големи и стари майстори от мен :P

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”