Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Ангел сан
новобранец
новобранец

Re: Язовири около Хасково

Мнение от Ангел сан »

Язовира до с.Стамболийски е платен колега- 10лв. такса,рибата не се плаща,ама дали ще хванеш.... Има и раци.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Аз съм ссе зарекъл на Стамболийски да не ходя ! Не аз ами и те да ми дадат 10 лв. пак не бих отишъл - номера с пускането на водата и многото раци ми развалят кефа от риболова !
След 5 часа заминавам за ивайловградския, до село Дъбовец, така че стискайте плаци да направим освен моабета и стабилен риболов. Едни приятели вече са там и информацията от Бориславци, Дъбовец, Малки Воден е пълна нула, но се надявам че след толкова разнообразна стръв за която се охарчих стабилно, да успея да привлека някой шарко ;) Поздрави !
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Chromeo написа:След 5 часа заминавам за ивайловградския, до село Дъбовец, така че стискайте плаци да направим освен моабета и стабилен риболов. Едни приятели вече са там и информацията от Бориславци, Дъбовец, Малки Воден е пълна нула, но се надявам че след толкова разнообразна стръв за която се охарчих стабилно, да успея да привлека някой шарко ;) Поздрави !
Очакваме продължение.... Щото и я съм замислил един излет там, макар че ловя само хищници, ама то където едните, там и другите :D
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Едвам ме навиха утре да ходя на Даскалово (защото е платен ;) ) Там на спининг нещо може ли да се удари...как е хавата откъм хищниците колеги.
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

На Даскалово има 2-вида сом и стабилно количество костур, който е малък размер до 20 см и излиза на червей, като се предполага че има и едър, но хората там гонят шарани не хищник. Сомовете бяха Американски и някакъв канален сом, но не знам на какво излизат !
Преди малко се върнах от Ивайловград, като резултата е повече от разочароващ: 2-3 дребни каракуди; морунаж; червеноперка; 2-3 сносни кефала измъкнати от 300 метра; 3-шаранчета по 300 гр. и така до днес, когато язовирът ни изгони(буквално)! Дигаше нивото с по 2м. на ден, тази сутрин реши да го вдигне със 7м. Следователно 20 метровият ми прекрасен плаж изчезна, както и бивака ни се качи в гората и най-голямата ми загуба от наводнението е един хубав сапун на Nivea, който смятам а го потърся в началото на август ;)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Неделята се разкарах до Даскалово. Застанахме откъм устието, защото "хубавите" места бяха заети. Толкова хора на платено по нашия край не бях виждал. Само по софийско съм виждал толкова , че и повече . Има големи риби - шарани и амури , но ние нацелихме детската градина. бяхме цял ден от 6 и 10 сутринта до 18 и 20. Времето беше яко слънце гарнирано с пороен дъжд към 15 часа. Язовира го точат за поливане на околните ниви и си личеше , че беше спаднал с около 40см. На царевица,пелетка и земен червей на дъното удряха шаранчета от 400гр до 1,2кг. . За целия излет изкарахме около 20-тина такива. Костурите на земен червей на плувка бяха доста стръвни сутринта , но към 9 спряха. Като цяло е дребен костуреца дето изкарахме и слабичък-недохранен. Най-добре си взимаха шарковците на плувка на земен дебел червей.
Като ни забираха с лодката, с лодкаря забелязахме 2 мъртви шарана единия около 2,5кг , а другия около 4ка. :roll: лоша работа. За деня имаше изкаран един 4,5 кг шаран по думите на лодкаря. Ей и малко снимки :

Това е мястото (на последния чадър на устието) :

Изображение
На плувката на земния хванах 2-ма такива палавника :

Изображение
Изображение

После на плувка пак на земния един приятел от компанията хвана тоя американски сом - около 1кг не повече.
Изображение

Ей и някъв шарко за цвят :
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Браво, колега, може и повече, но откакто стана горещо едрият шаран на Даскалово спря да взима активно и се групира на големи пасажи в някой от ръкавите и е игра на руска ролетка да познаеш мястото на рибата. На вашето място преди около 20 дни изкарахме 8 бройки от 6кг. нагоре, но спада на водата и горещините, намалиха успеваемостта ;)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Страхотно излетче си спретнал колега,при мен има як застой от както са хванали големите жеги поради липса на чадър,а без чадър на риболов си е живо наказание ,сега във събота дават температури около 40 на места до 44 градуса ,и сигурно пак ще пропусна ,предполагам,че при такива температури рибата ще е слабо активна и трябва да се търси в термоклина ,иначе на 90% ще е капотиране :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

PikeM написа:при мен има як застой от както са хванали големите жеги поради липса на чадър,а без чадър на риболов си е живо наказание ,сега във събота дават температури около 40 на места до 44 градуса ,и сигурно пак ще пропусна ,предполагам,че при такива температури рибата ще е слабо активна и трябва да се търси в термоклина ,иначе на 90% ще е капотиране :)
Ако си мислиш, че чадъра е спасение..., не е вярвай ми. Майната и на рибата, проблема е за рибоците т.е. Ние...
Моите излети сега основно са по Марица от 18.30 до към 21.00 часа. В последния час времето става много приятно, но започват да пикират и атакуват рояци гладни комари кат врабчета, чак не се стои и даже репелентите не помагат - дупчат през дрехите...
От падането на забраната все си стоя в "детската градина" и си ловя маломерки, е, поне нямам излет-капо. Ето някоя снимка:
Изображение
Изображение
Инак, на плувка, гледам от колегите, реката си дава доволно каракуда-маломерна и мряна.
Направих и един излет на Тракиец и се капотирах, нормално. Гледам там са се капотирали и колегите ловящи мирни риби :lol:
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Днес ходих на язовира на Минерални бани. Бяхме от 5 и 30 сутринта до 11 и 40 и общо взето слаба работа. Хвърляхме с едно аверче основно за шаран. Сутринта се пляснаха 2-3 шаранчета, но нямаше взимане на въдиците, дори и на едра каракуда. Бабушка има много - метнеш ли на бял веднага поема, не се замисля. Последните 20 мин от излета моя приятел пусна на плувка на бял и колкото да наквасим живарника да не сме валат хвана тия риби и после ги върнахме обратно тия костелаци:
Изображение

Мятахме на дъното : на фидер и на пружина с царевица и земен червей, а на плувка : на ароматизирана с ягода царевица, на сладка царевица, на земен червей, на малка рибка, като захранвахме със суха и сладка царевица и малко захранка, но нямаше нито едно поемане на по-горе изброените методи и стръви. Не иска да вземе и това си е. После избягахме на Тракиец на устието , а там панаира е тотален. Всички хубави места бяха заети и нямаше място къде да се хвърли. Принудихме се колкото да убием още 2 часа да отидем на 0-та където се влива реката. Помятахме там и се прибрахме. Само раци ни кълвяха :D какво да се прави водата беше като чай ама нали все пак да се опита :)
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес направих един вечерен излет по р.Арда. Мястото е под с.Странджево - бившите бунгала на Жекото.. То бива чудо, ама чак таквоз нещо не съм виждал - половината Хасково е там. То не са викове, крясъци и у-ене от пияни простаци, а чалгата кънти навсякъде. Реката е пълна с къпещи се, половината от които са ама много "наквасени". Всичка това към то 18 - 19 ч.
Нормално, рибата се беше изпокрила, но все пак успях да излъжа няколко хубави екземпляра:
Изображение
Изображение
Рибките се плуват пак в реката, а излета беше кошмарен от гледна точка на простотията, която се изливаше около мен :lol:
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Супер риби Vid. Аз сега отивам към Арда да пробвам късмета си. Дано да намеря местенца, къде няма олелия :D
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Имали някакви отзиви за спининга по Марица от последните дни,че съм замислил утре да се разходя да проверя какво става,предполагам ,че нивото на реката се снижило още повече от миналата седмица,което ще се отрази на активността на хищниците
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това с чалгата , виковете и всичките останали неща ме спряха да ходя за повече дни по локвите ! Хубав излет - лоша компания !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Работата миналата седмица с Арда се разсъхна и отидох на Върбица до Момчилград. Там обаче, пак доволно народ и зарязах спининга и поплувах :)
PikeM написа:Имали някакви отзиви за спининга по Марица от последните дни,че съм замислил утре да се разходя да проверя какво става....
Миналата седмица в Петъка надвечер видях как на отсрещния бряг на спининг изкараха една 2ка щука - това под бента на Брод. Аз лично се разписах с 2 кефала и 1 костур :)
Утре сутринта съм там - под бента ;)

Днеска на Тракиец откъм Петелово на спининга 7 бели рибета - маломерки около 15 см. , 3 такива на жива рибка на плувка, а на дъно на царевица и земен червей 2 каракуди по 600гр някъде. Има много люпило на бяла риба и каракуда и сумати раци. Тука таме се хвалеха някои колеги за шаранченца по 1кг. По-късно ше сложа някоя снимка да погледнете за к'во иде реч.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”